r
Nosalty Logó

Húsos lencse csőben sütve

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Redy
Húsos lencse csőben sütve
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 624 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 3112 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 194 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.2 g

Zsír

  • Összesen
    35.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1072.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    239 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    463 mg
  • Nátrium
    267 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    198.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    307 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    226 micro
  • Kolin:
    163 mg
  • Retinol - A vitamin:
    174 micro
  • α-karotin
    519 micro
  • β-karotin
    1334 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    515 micro
  • Lut-zea
    219 micro
Összesen 624 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    195.9 g

Zsír

  • Összesen
    175.8 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1018 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5361.8 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    158 mg
  • Kálcium
    1195 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    314 mg
  • Foszfor
    2313 mg
  • Nátrium
    1334 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    188.4 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    991.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1536 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    102 mg
  • D vitamin:
    132 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1129 micro
  • Kolin:
    817 mg
  • Retinol - A vitamin:
    870 micro
  • α-karotin
    2594 micro
  • β-karotin
    6669 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    2574 micro
  • Lut-zea
    1093 micro
Összesen 3112 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    332 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    161 micro
  • β-karotin
    413 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    159 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 194 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lencsét egy éjszakára beáztatjuk.
  2. Másnap az áztatóvizet leöntjük róla, és annyi vízben tesszük fel főzni, amennyi ellepi. Beletesszük az egyben hagyott fokhagymagerezdet és a babérlevelet. Kb. 40 perc alatt megfőzzük.
  3. Közben készítjük a húsos ragut: az apróra vágott szalonnát és hagymát olajon megfuttatjuk. A darált húst beletéve kicsit pirítjuk, majd sózzuk-borsozzuk, és kevés vízzel felöntjük. Beletesszük az apróra vágott répát, paprikát és a lehéjazott paradicsomot és a pirosaranyat. Ezt is megfőzzük kb. 25-30 perc alatt.
  4. A lencsét a húsos raguval összekeverjük, majd egy kivajazott tűzálló tálba tesszük.
  5. A tetejére a tojást a tejföllel és a liszttel simára keverjük, hozzáadjuk a reszelt sajtot, és a lencsés húsra kenjük.
  6. Előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 836
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 48756
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 16.

Ajánló

Kiváló újévi egytálétel. Mi még plusz megtejfölöztük evés előtt.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Untam már a szokásos lencsefőzelék verziót, de a kamrában talált lencséből akartam készíteni valami ízletest. Eszembe jutott egy régen olvasott recept, és kicsit a saját szám íze szerint alakítottam rajta. Így készült ez a húsos lencse csőben sütött variáció,  és osztatlan sikert aratott a családban.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így fékezd meg, hogy csilliárdokba kerüljön a karácsonyi lakoma

Karácsonykor általában mindenből kicsit többet készítünk és ha az év többi napján nem is, ilyenkor igyekszünk különlegesebb, drágább alapanyagokból főzni, gazdagabb, igazi ünnepi lakomákat rendezni. Idén azonban a legtöbben jobban meggondolják, mire mennyit költenek, kreatív ötleteket adunk a finom, de nem elszállós karácsonyi finomságokhoz.

Szekeres Dóra

További cikkek