r
Nosalty Logó

Húsos lencse csőben sütve

Redy
Húsos lencse csőben sütve
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

624
Kalória
39.2g
Fehérje
37.7g
Szénhidrát
35.2g
Zsír
198.2g
Víz
203.6g
Koleszterin
5.6g
Élelmi rost
5.4g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 624 kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 3112 kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 194 kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.2 g

Zsír

  • Összesen
    35.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1072.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    239 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    463 mg
  • Nátrium
    267 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    37.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    198.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    307 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    226 micro
  • Kolin:
    163 mg
  • Retinol - A vitamin:
    174 micro
  • α-karotin
    519 micro
  • β-karotin
    1334 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    515 micro
  • Lut-zea
    219 micro
Összesen 624 kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    195.9 g

Zsír

  • Összesen
    175.8 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1018 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5361.8 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    158 mg
  • Kálcium
    1195 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    314 mg
  • Foszfor
    2313 mg
  • Nátrium
    1334 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    188.4 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

Víz

  • Összesen
    991.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1536 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    102 mg
  • D vitamin:
    132 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1129 micro
  • Kolin:
    817 mg
  • Retinol - A vitamin:
    870 micro
  • α-karotin
    2594 micro
  • β-karotin
    6669 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    2574 micro
  • Lut-zea
    1093 micro
Összesen 3112 kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    332 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    11.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    61.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    161 micro
  • β-karotin
    413 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    159 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 194 kcal

Elkészítés

  1. A lencsét egy éjszakára beáztatjuk.
  2. Másnap az áztatóvizet leöntjük róla, és annyi vízben tesszük fel főzni, amennyi ellepi. Beletesszük az egyben hagyott fokhagymagerezdet és a babérlevelet. Kb. 40 perc alatt megfőzzük.
  3. Közben készítjük a húsos ragut: az apróra vágott szalonnát és hagymát olajon megfuttatjuk. A darált húst beletéve kicsit pirítjuk, majd sózzuk-borsozzuk, és kevés vízzel felöntjük. Beletesszük az apróra vágott répát, paprikát és a lehéjazott paradicsomot és a pirosaranyat. Ezt is megfőzzük kb. 25-30 perc alatt.
  4. A lencsét a húsos raguval összekeverjük, majd egy kivajazott tűzálló tálba tesszük.
  5. A tetejére a tojást a tejföllel és a liszttel simára keverjük, hozzáadjuk a reszelt sajtot, és a lencsés húsra kenjük.
  6. Előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Untam már a szokásos lencsefőzelék verziót, de a kamrában talált lencséből akartam készíteni valami ízletest. Eszembe jutott egy régen olvasott recept, és kicsit a saját szám íze szerint alakítottam rajta. Így készült ez a húsos lencse csőben sütött variáció,  és osztatlan sikert aratott a családban.

További receptek

Meggyes aprógombóc

Nyáron megannyi gyümölcsös gombócot készítünk, bár e téren a tudomány általában megáll a baracknál és a szilvánál. Pedig egy sor másik szezonális finomság is akad, amit ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Egyszerű tökfőzelék

Van, aki tejjel, van, aki csontlével, megint mások kovászos uborka levével készítik - mi így szeretjük, egy kis fűszerpaprikával és sok sok kaporral.

Hagyományos töltött paprika

Turós Emil konyhai alapmű szakácskönyvéből származik a recept. Aki kedveli a hagyományos ízeket, ezzel a recepttel biztosan nem lő mellé.  Az elkészítését annyival egészíteném ki, ...