r
Nosalty Logó

Egészben sült karfiol sajtosan-tejfölösen

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Egészben sült karfiol sajtosan-tejfölösen
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 270 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 812 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 65 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    646.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    168 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    179 mg
  • Nátrium
    249 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    165 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 270 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30 g

Zsír

  • Összesen
    52.2 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    276 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1940 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    503 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    538 mg
  • Nátrium
    746 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    495.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    296 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    194 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    316 micro
  • Kolin:
    351 mg
  • Retinol - A vitamin:
    292 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    251 micro
Összesen 812 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    155.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 65 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karfiolról leszedjük a leveleket és a torzsáját egyenesre vágjuk. Bő, nagyon sós vízben 20-25 perc alatt félpuhára főzzük. Mielőtt kivennénk a főzővízéből hústűvel ellenőrizzük a puhaságát. Szűrőtálba tesszük, hogy a felesleges víz kicsepegjen belőle és langyosra hűtjük.
  2. Egy méretes tálkában egyneművé keverjük a tejfölt a tojással, a sóval, borssal, 1 evőkanál olívaolajjal. Ezután belekeverjük a reszelt sajtot.
  3. Egy tepsit kiolajozunk és a közepére helyezzük az egész karfiolt. Egyenletesen, hogy minden oldalát befedje, ráöntjük a tejfölös öntetet. Ezután kézzel körbeszórjuk zsemlemorzsával. Ezután lespricceljük olajjal úgy, hogy a zsemlemorzsát teljesen átitassa az olaj.
  4. Előmelegített 180 C-os sütőbe tesszük és 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük. A karfiolt langyosra hűtjük és így tesszük a tálaló tálra. Köretként párolt rizs illik mellé, de egymagában fogyasztva is nagyon finom.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 1328
  • Feltöltés dátuma: 2022. november 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egészben sült karfiol sajtosan-tejfölösen
Lizinka_ 592 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

8 krumplis ragu, ami nyáron sem terheli a gyomrot

A burgonya elsősorban úgy él a fejünkben, mint egy szénhidrátdús, elnehezítve laktató alapanyag, pedig belőle is főzhetünk olyan ragukat, egytálételeket, amelyek könnyedebbek. Például az alábbi krumplis ragukat.