r
Nosalty Logó

Tárkonyos húsgombócleves Katrin konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katrin
Tárkonyos húsgombócleves Katrin konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A húsgombóc elkészítése

A leves elkészítése, megfőzése

Összesen 363 kcal
  • 5% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A húsgombóc elkészítése

A leves elkészítése, megfőzése

Összesen 1812 kcal
  • 5% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A húsgombóc elkészítése

A leves elkészítése, megfőzése

Összesen 66 kcal
  • 5% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    23.6 g

Zsír

  • Összesen
    24.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1372.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    284 mg
  • Nátrium
    941 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    473.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    165 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    495 micro
  • β-karotin
    1185 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 363 kcal
  • 5% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    117.9 g

Zsír

  • Összesen
    122.4 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    554 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6862.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    385 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    196 mg
  • Foszfor
    1422 mg
  • Nátrium
    4706 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    2365.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    823 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    130 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    154 micro
  • Kolin:
    530 mg
  • Retinol - A vitamin:
    223 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    5925 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    455 micro
Összesen 1812 kcal
  • 5% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    252.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    173 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    87 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    91 micro
  • β-karotin
    218 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 66 kcal

Hozzávalók

A húsgombóc elkészítése

A leves elkészítése, megfőzése

Elkészítés

A húsgombóc elkészítése

  1. Először a gombóc hozzávalóit összekeverjük.
  2. A vízben áztatott kenyérszeletet kicsit kinyomkodjuk, apróra összetépkedjük, s a többi hozzávalóhoz keverjük, s állni hagyjuk.
  3. Nekem ebből a mennyiségből 14 db gombóc lett.

A leves elkészítése, megfőzése

  1. Olajon megdinszteljük az apró kockákra vágott vöröshagymát. Megszórjuk pirospaprikával, összekeverjük, majd rászórjuk a zsülienre vágott zöldséget és répát, s az őrölt tárkonyt, majd megkeverjük, s felöntjük kb. 2 dl vízzel.
  2. Pároljuk kb. 10-15 percig, majd felöntjük kb. 1,5 liter vízzel. Megsózzuk, kis borsot és őrölt köménymagot szórunk bele.
  3. Ha forr a leves, akkor az előzőleg összeállított húsgombócokat belerakosgatjuk. Kb. 20 percig főzzük, néha megkevergetjük, de óvatosan, nehogy szétessenek a gombócok.
  4. Majd kb. 1 dl tejfölt összekeverünk kis vízzel, s villával óvatosan a leveshez keverjük, s pár percig még forraljuk, s el is készült a levesünk!!
  • Elkészítettem: 12 alkalommal
  • Receptkönyvben: 222
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 207
  • Össznézettség: 16372
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 14.

Ajánló

Finom és tartalmas leves, tehát utána bármilyen tésztát, akár palacsintát, derelyét, gombócot vagy fánkot is készíthetünk...

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kb. 1 éve kaptam ezt a nagyon finom receptet egy kedves rokontól. Természetesen kicsit változtattam rajta, szokásom szerint. Nagyon megszerettük ezt a levest, azóta gyakran készítek ilyet...

Hozzávalók

A húsgombóc elkészítése

A leves elkészítése, megfőzése

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?