Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hummuszos sárgarépa-pite

Hummuszos sárgarépa-pite
Hummuszos sárgarépa-pite
80 perc / előkészület: 30 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Karantén idején törekedjünk arra, hogy kevés, alap-élelmiszerekből készült ételeket készítsünk. Ez a hummuszos sárgarépa-pite azért tökéletes erre a célra, hiszen a hozzávalók könnyen cserélhetőek, a sárgarépát lecserélhetjük cukkinire, padlizsánra, burgonyára, míg a hummusznál is nyugodtan variálhatunk a különböző magokból készült vajakkal, és csicseriborsó helyett babból is elkészíthető a krém. Időnk van, enni kell, alkotni muszáj :)

hozzávalók / 6 adag

Tészta

Hummusz

Pácolt sárgarépa

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. Egy tálban összekeverjük a lisztet, a sót és a cukrot, majd beletesszük a hideg, apró kockákra vágott vajat, és összemorzsoljuk. Ezután evőkanalanként hozzáadagoljuk a vizet, és addig gyúrjuk a tésztát, amíg nem ragad. Fóliába csomagoljuk, és hűtőbe rakjuk legalább fél órára.
  2. Ha pihent a tésztánk a hűtőben, kinyújtjuk, piteformába tesszük, és 175 fokon vakon elősütjük 15 perc alatt.

Pácolt sárgarépa

  1. A sárgarépákat megpucoljuk, majd zöldséghámozóval folytatjuk ezt a műveletet, hogy hosszanti, vékony szeleteket kapjunk. Egy kis tálban összekeverjük a pác hozzávalóit, és ráöntjük a sárgarépára, és állni hagyjuk.

Hummusz

  1. Egy késes aprítógépbe adagoljuk a hummusz hozzávalóit, és krémesre turmixoljuk.

Összeállítás

  1. Az elősütött pitét vastagon megkenjük a hummusszal, majd a sárgarépa-szeletekből rózsákat tekerünk, és ezzel díszítjük a pitét. Olajjal egy ecset segítségével kenjük be óvatosan a réparózsákat.
  2. 175 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt süssük meg.
  • sütési hőfok: 175°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 327
elküldve: 0
receptkönyvben: 7
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Cspkrszt

Mióta szakács: 2019.04.14.
2 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
alkalom: húsvét, Anyák napja, vasárnapi ebéd
receptverseny: #HÁZIMENZA receptverseny
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

répás lepény

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

440
finomliszt 170 g
vaj 115 g
víz 60 ml
1 kávéskanál
cukor 1 teáskanál
csicseriborsó konzerv 150 g
tahini 2 ek
mogyoróvaj 3 ek
fokhagyma 2 gerezd
citromlé 0.5 citromból nyert
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
sárgarépa 6 közepes db
dijoni mustár 1 ek
méz 2 ek
citromlé 0.5 citromból nyert
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint