r
Nosalty Logó

Hullám szelet

NS
Hullám szelet
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A mázhoz

451
Kalória
6.6g
Fehérje
35g
Szénhidrát
32.2g
Zsír
44.5g
Víz
220.7g
Koleszterin
1.2g
Élelmi rost
23.4g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A piskótához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 451 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A piskótához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 3585 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A piskótához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 295 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    32.2 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    221 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    359.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    35 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    44.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    268 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    263 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    176 micro
Összesen 451 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.9 g

Zsír

  • Összesen
    257.2 g
  • Telített zsírsav
    139 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    1766 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2874.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    111 mg
  • Kálcium
    814 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    195 mg
  • Foszfor
    1115 mg
  • Nátrium
    623 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    280.2 g
  • Cukor
    187 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    355.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2141 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    296 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    195 micro
  • Kolin:
    995 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2103 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    432 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1408 micro
Összesen 3585 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    21.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    237.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    23.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    29.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    177 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    174 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 295 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, sóval és az olajjal. Beleöntjük a kávét, a konyakot, és jól elkeverjük. Beledolgozzuk a sütőporral és kakaóval elvegyített lisztet is.
  2. A tojások fehérjéből kemény habot verünk, majd óvatosan a kakaós masszába forgatjuk. Kivajazott, lisztezett tepsibe simítjuk, és tűpróbáig sütjük.
  3. A krémhez kikeverjük a tejet a keményítővel és a tojássárgákkal, majd lassú tűzön sűrűre főzzük. Ha kihűlt, habosra keverjük a puha vajjal és a cukorral.
  4. A behűtött tejszínt kemény habbá verjük a fixálóval, és a vajas krémmel összedolgozzuk.
  5. A mázhoz a hozzávalókat összemelegítjük, és várunk, hogy egy kicsit hűljön.
  6. A krémet elsimítjuk a kihűlt piskótán, meglocsoljuk csokimázzal, amit villával hullámosan belekeverünk a krémbe. Úgy mutat leginkább, ha a felülete egyenetlen.
  7. Szeletelés előtt pár órán át hagyjuk hűtőben dermedni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24x34

Nem túl vajas, finom és nagyon mutatós süti.

Nosalty stories

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...