Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres-kakaós süti étcsokival

Epres-kakaós süti étcsokival
Epres-kakaós süti étcsokival
65 perc / előkészület: 20 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretjük az epret és a finom kakaós sütit, de a jó minőségű étcsokit is. Mindezeket összetéve alakult ki ez a sütemény.:-)
Sajnos az utolsó kocka étcsokit, amit direkt meghagytam a tálaláshoz finomsága, látványa miatt,  a lányom kicsempészte, és elfogyasztotta, ez hiányzik a képről, de a süti tetején ott van, és nagyon finom ízt varázsolt a sütinek. Legközelebb több csokit használok, ez a tanulság.
A süti hát nem hagyott kivetni valót maga után, felszeletelés után szépen fogyott, még aznap, és másnap is a szomszéd néni a férjével kapott kóstolót, nekik is nagyon ízlett.
Remélem, hogy lesz még friss eper. A lényeg, több étcsoki, és újra jöhet ez a süti.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A tálaláshoz

ajánlat

Még több eper, ha van rá mód és lehetőség, illetve tejszínhab.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy tálba tesszük a cukrot, a szobameleg vajakat, a vaníliás cukrokat és a tojásokat, robotgéppel jó alaposan összedolgozzuk.
  2. Apránként beletesszük a kakaóport, a lisztet, a sütőport, a tejet, tovább dolgozzuk a robotgéppel, ha szükséges, még 1 dl tejet adjunk hozzá, hogy még krémesebb, lazább legyen.
  3. A tepsit kiolajozzuk, sütőpapírral kibéleljük, és ebbe öntjük bele a tésztát. Elsimítjuk, és a hűtőben tartott étcsokit éles késsel durvára felvágjuk, és az egész tészta tetejét megszórjuk vele.
  4. A tetejére tesszük a negyedelt eperszeleteket, és az előmelegített sütőben, szép aranybarnára, sütjük. Szépen a tészta megemelkedik, sütés közben néha óvatosan benézhetünk. Ha látjuk, hogy megemelkedik, szép aranybarna a színe a szélein, és a bambuszrúdra nem tapad sehol tészta, amit beleszúrunk, akkor jó.
  5. Kivétel után hagyjuk kihűlni, és aztán szeleteljük fel, tetszés szerint tálaljuk a friss  eperrel, a mogyorókrémmel töltött ostyával, az étcsokival, esetleg friss tejszínhabbal.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40x30x6 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 905
elküldve: 0
receptkönyvben: 41
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
mikor: tízórai, uzsonna
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

epres-étcsokis sütemény, kakaós-étcsokis süti eperrel

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2011-06-23 21:51

Kedves Bató Edit!
Ilyen hőségben, szerintem is csak este elfogadható a konyha, vagy nagyon-nagyon korán reggel:-))))))))))
Ügyes vagy, mert ebbe a nyugis állapotban, biztos fincsiket sütsz.:-))
A meggyel is nagyon de nagyon finom lesz az étcsoki,várom,hogy mit mondasz, hogy jött be:-))
Szerintem elrontani, létezhetetlen:-)))
Sok sikert kívánok!:-)))
Nagyon szép nyári hétvégét kívánok!
Éva-Anyóca

Bató Edit
Bató Edit Thu, 2011-06-23 19:36

Kedves Éva-Anyóca!
Nagyon klassz a sütid és kedvet kaptam hozzá, hogy megsüssem. (tudod én néha ilyen "esti -sütő" vagyok, mert ilyenkor van nyugalom) Itt keresgéltem és megtetszett. Igaz, hogy csak meggyem van itthon, de remélem azzal is jó lesz. Majd beszámolok.
Szép estét!
Edit

1264
tej 3 dl
cukor 30 dkg
teavaj 30 dkg
tojás 4 db
1 csipet
vaníliás cukor 4 csomag
cukrozatlan kakaópor 3 ek
sütőpor 1 csomag
finomliszt 50 dkg
eper 40 dkg
étcsokoládé 100 g
napraforgó olaj 1 ek
eper 10 dkg
ostya 160 g
habtejszín 1 dl
étcsokoládé 25 g