r
Nosalty Logó

Epres-kakaós süti étcsokival

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva-Anyóca
Epres-kakaós süti étcsokival
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A tálaláshoz

Összesen 1269 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A tálaláshoz

Összesen 7605 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A tálaláshoz

Összesen 293 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    20.7 g

Zsír

  • Összesen
    59.9 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    248 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1153.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    290 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    473 mg
  • Nátrium
    252 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    165.1 g
  • Cukor
    73 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    124.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    441 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    433 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    206 micro
Összesen 1269 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    124 g

Zsír

  • Összesen
    359.4 g
  • Telített zsírsav
    207 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    104 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    1486 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6922.7 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    244 mg
  • Kálcium
    1737 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    544 mg
  • Foszfor
    2837 mg
  • Nátrium
    1509 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    990.8 g
  • Cukor
    440 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    749.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2648 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    277 mg
  • D vitamin:
    182 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    356 micro
  • Kolin:
    724 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2597 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    599 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1236 micro
Összesen 7605 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    266.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 293 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tálaláshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy tálba tesszük a cukrot, a szobameleg vajakat, a vaníliás cukrokat és a tojásokat, robotgéppel jó alaposan összedolgozzuk.
  2. Apránként beletesszük a kakaóport, a lisztet, a sütőport, a tejet, tovább dolgozzuk a robotgéppel, ha szükséges, még 1 dl tejet adjunk hozzá, hogy még krémesebb, lazább legyen.
  3. A tepsit kiolajozzuk, sütőpapírral kibéleljük, és ebbe öntjük bele a tésztát. Elsimítjuk, és a hűtőben tartott étcsokit éles késsel durvára felvágjuk, és az egész tészta tetejét megszórjuk vele.
  4. A tetejére tesszük a negyedelt eperszeleteket, és az előmelegített sütőben, szép aranybarnára, sütjük. Szépen a tészta megemelkedik, sütés közben néha óvatosan benézhetünk. Ha látjuk, hogy megemelkedik, szép aranybarna a színe a szélein, és a bambuszrúdra nem tapad sehol tészta, amit beleszúrunk, akkor jó.
  5. Kivétel után hagyjuk kihűlni, és aztán szeleteljük fel, tetszés szerint tálaljuk a friss eperrel, a mogyorókrémmel töltött ostyával, az étcsokival, esetleg friss tejszínhabbal.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x30x6
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3003
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 23.

Ajánló

Még több eper, ha van rá mód és lehetőség, illetve tejszínhab.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Epres-kakaós süti étcsokival
Éva-Anyóca 350 recept

Nagyon szeretjük az epret és a finom kakaós sütit, de a jó minőségű étcsokit is. Mindezeket összetéve alakult ki ez a sütemény.:-) Sajnos az utolsó kocka étcsokit, amit direkt meghagytam a tálaláshoz finomsága, látványa miatt,  a lányom kicsempészte, és elfogyasztotta, ez hiányzik a képről, de a süti tetején ott van, és nagyon finom ízt varázsolt a sütinek. Legközelebb több csokit használok, ez a tanulság. A süti hát nem hagyott kivetni valót maga után, felszeletelés után szépen fogyott, még aznap, és másnap is a szomszéd néni a férjével kapott kóstolót, nekik is nagyon ízlett. Remélem, hogy lesz még friss eper. A lényeg, több étcsoki, és újra jöhet ez a süti.

Hozzávalók

A tésztához

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?