r
Nosalty Logó

Hortobágyi húsos palacsinta 2.

Budai Brigi
Hortobágyi húsos palacsinta 2.
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A palacsintához

A töltelékhez

798
Kalória
35.8g
Fehérje
87.4g
Szénhidrát
31.7g
Zsír
485.6g
Víz
116.7g
Koleszterin
3.2g
Élelmi rost
5.3g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A palacsintához

A töltelékhez

Összesen 798 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A palacsintához

A töltelékhez

Összesen 3987 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A palacsintához

A töltelékhez

Összesen 110 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.8 g

Zsír

  • Összesen
    31.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    832.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    181 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    379 mg
  • Nátrium
    147 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    87.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    485.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 798 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    179.1 g

Zsír

  • Összesen
    158.6 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    584 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4162.1 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    300 mg
  • Kálcium
    907 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    295 mg
  • Foszfor
    1894 mg
  • Nátrium
    737 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    437.2 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    2428.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    288 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    130 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    185 micro
  • Kolin:
    580 mg
  • Retinol - A vitamin:
    284 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    349 micro
Összesen 3987 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    116 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    67.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 110 kcal

Elkészítés

A palacsintához

  1. Sós palacsinták készítése:
  2. A lisztet, a tojást, 4 dl tejet és a víz felét robotgéppel csomómentesre eldolgozzuk. Sózzuk,egy kevéske cukrot is teszünk bele. Hozzáadjuk a víz másik felét, és összekeverjük.
  3. Kisütjük a palacsintákat, de a hagyományosnál kicsit vastagabbakat készítünk. (12-14 db lesz belőle, ami pont elég a töltelékhez.)
  4. A töltelék készítése:
  5. Pörköltet készítünk a darált húsból: az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a darált húst. Sózzuk , borsozzuk (ízlés szerint vegetát is tehetünk hozzá). Őrölt pirospaprikát szórunk rá. Felöntjük a 8dl vízzel.
  6. Forrástól számítva, még 10 percig főzzük.
  7. Egy tésztaszűrő segítségével leszűrjük a húst. A szaftot behabarjuk: a lisztet kevés vízzel csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a tejfölt, szintén simára keverjük, és ráöntjük a szaftra.
  8. A behabart szaft felét visszaöntjük a húsra, a maradék pedig az összehajtott palacsinták tetejére kerül majd.
  9. Befejezés:
  10. Ezután következik a palacsinta töltése és hajtogatása, amelyhez az alábbi linkre kattintva ad segítséget a bemutató videó.
  11. Egy tepsibe sorba tesszük az összehajtott palacsintákat, rácsorgatjuk a tetejükre a megmaradt szaftot, és forró sütőben összemelegítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 20 p

Az édesanyámtól tanultam ennek az isteni finom ételnek az elkészítését. Lehet, hogy nem ez az igazi, hivatalos verziója, az viszont biztos, hogy eddig még mindig hatalmas sikert aratott. Előételként szerepel a "nagykönyvben", de olyan laktató, hogy simán elmegy főételnek.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek