Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hortobágyi húsos palacsinta Mézes Otthontól

Hortobágyi húsos palacsinta Mézes Otthontól
Hortobágyi húsos palacsinta Mézes Otthontól
80 perc / előkészület: 20 perc főzés: 40 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A hortobágyi húsos palacsintákat párolt rizzsel, vagy sült burgonyával, és tartármártással tálalom.

hozzávalók / 6 adag

A sós palacsintához

A húsos töltelékhez

A panírozáshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A darált húsból pörköltet készítünk: a vöröshagymát apró kockákra vágjuk és kevés zsiradékon üvegesre pirítjuk. 
  2. Levesszük a tűzről, megszórjuk annyi  pirospaprikával,  hogy szép piros színe legyen és jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a húst.
  3. Kevés vízzel felöntjük, sózzuk, borsozzuk, kevés majorannával ízesítjük. A pörköltet addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul. (Leve ne maradjon, csak sűrű szaft.)
  4. Félretesszük, hogy kihűljön, majd néhány evőkanál sűrű tejfölt keverünk hozzá.
  5. A következő módon megtöltjük az összes palacsintát: a húsos töltelékből kb. két evőkanálnyit a sós palacsintákra halmozunk. A töltelékre hajtjuk a palacsinta két oldalát. A palacsinta felső részét is a húsos töltelékre hajtjuk. A palacsintákat feltekerjük.
  6. A szokásos módon panírozzuk a palacsintákat. Először lisztbe, felvert, sózott tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk őket. Bő, forró olajban kisütjük, majd papírtörlőre szedjük a palacsintákat.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 14 560
elküldve: 1
receptkönyvben: 214
elkészítve: 17/21
Facebookon megjelent: -

szakács

Mézes Otthon

Mióta szakács: 2012.02.07.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
kategória: palacsinta
konyhatechnológia: rántott ételek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

húsos palacsinta, hússal töltött palacsinta, hússal töltött rántott palacsinta

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Edó-ka
Edó-ka Wed, 2014-01-15 06:42

Köszönöm a receptet,nagyon finom,én kicsit feldobtam bolonyai porral a pörköltet köszi

Rocco83
Rocco83 Tue, 2016-05-10 17:10

BoloNYai PORRAL! Édes Istenem.....
A recept amúgy jó ;)

almamag
almamag Tue, 2012-02-21 13:47

De jó! Éppen most hétvégén készítettem el ezt a finomságot! Mintha a sajátom látnám a tányéron..... Nagyon szeretjük. Most többet készítettem és a kisütött palacsintát zacskóban lefagyasztom.
Üdvözlettel: Ili

941
finomliszt 25 dkg
tojás 3 db
tej 3 dl
napraforgó olaj 1 ek
szódavíz 1 dl
0 ízlés szerint
sertéscomb 50 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
tejföl 3 ek
napraforgó olaj 1 ek
finomliszt 10 dkg
tojás 2 db
0 ízlés szerint
zsemlemorzsa 10 dkg
napraforgó olaj 3 dl