r
Nosalty Logó

Hortobágyi húsos palacsinta Mézes Otthontól

NS
Hortobágyi húsos palacsinta Mézes Otthontól
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A sós palacsintához

A húsos töltelékhez

A panírozáshoz

942
Kalória
32.1g
Fehérje
60.5g
Szénhidrátok
62.3g
Zsír
132.1g
Víz
208.4g
Koleszterin
2.6g
Rost
4.3g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A sós palacsintához

A húsos töltelékhez

A panírozáshoz

Összesen 942 kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A sós palacsintához

A húsos töltelékhez

A panírozáshoz

Összesen 5641 kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A sós palacsintához

A húsos töltelékhez

A panírozáshoz

Összesen 274 kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.1 g

Zsír

  • Összesen
    62.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    208 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    878.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    362 mg
  • Nátrium
    271 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    132.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    188 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    214 micro
Összesen 942 kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    192.6 g

Zsír

  • Összesen
    373.6 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    160 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    118 g
  • Koleszterin
    1251 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5271.2 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    319 mg
  • Kálcium
    855 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    264 mg
  • Foszfor
    2172 mg
  • Nátrium
    1624 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    363.2 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    792.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    487 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    115 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    288 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    331 micro
  • Kolin:
    1127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    485 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1286 micro
Összesen 5641 kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    257.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    38.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 274 kcal

Elkészítés

A sós palacsintához

  1. A darált húsból pörköltet készítünk: a vöröshagymát apró kockákra vágjuk és kevés zsiradékon üvegesre pirítjuk.
  2. Levesszük a tűzről, megszórjuk annyi pirospaprikával, hogy szép piros színe legyen és jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a húst.
  3. Kevés vízzel felöntjük, sózzuk, borsozzuk, kevés majorannával ízesítjük. A pörköltet addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul. (Leve ne maradjon, csak sűrű szaft.)
  4. Félretesszük, hogy kihűljön, majd néhány evőkanál sűrű tejfölt keverünk hozzá.
  5. A következő módon megtöltjük az összes palacsintát: a húsos töltelékből kb. két evőkanálnyit a sós palacsintákra halmozunk. A töltelékre hajtjuk a palacsinta két oldalát. A palacsinta felső részét is a húsos töltelékre hajtjuk. A palacsintákat feltekerjük.
  6. A szokásos módon panírozzuk a palacsintákat. Először lisztbe, felvert, sózott tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk őket. Bő, forró olajban kisütjük, majd papírtörlőre szedjük a palacsintákat.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 40 perc
  • Főzés módja: rántott ételek
  • Sütés ideje: 20 perc

A hortobágyi húsos palacsintákat párolt rizzsel, vagy sült burgonyával, és tartármártással tálalom.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Így lesz egészségesebb és finomabb a bodzaszörp

A tavasz egyik legvártabb eseménye a bodzavirágzás. Érdemes jól megszedni a kosarunkat, és mihamarabb fel is dolgozni a virágokat, például friss bodzaszörp formájában. Mai Napi Tippünk olyan csavart hoz, amivel egészségesebbé és finomabbá tehetjük a bodzaszörpöt!

Top Receptek

Bodzaszörp tartósítószer nélkül

Imádom a bodzát, ezért minden tavasszal alig várom, hogy elkezdődjön a szezonja! Gyerekkorunkban a tesómmal is mindig szedtünk, és míg akkor anyukámnak kellett megcsinálni, addig ma már ...

Elállós bodzaszörp

Pár éve akartam először bodzaszörpöt készíteni (hígíthatósat, tartósat), de a neten a receptek tömkelegéből valahogy nem találtam rá az igazira. Végül több receptet átböngészve ...