Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hortobágyi palacsinta csirkehússal Belgakonyhától

Hortobágyi palacsinta csirkehússal Belgakonyhától
Hortobágyi palacsinta csirkehússal Belgakonyhától
90 perc / előkészület: 20 perc főzés: 60 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az egyik kedvenc ételem, talán a neve miatt is. ;) "Külhonban" először egy spanyol barátomnak készítettem el, akinek mondanom sem kell, nem lett a kedvenc étele, hiszen "a palacsinta ne legyen sós", így legnagyobb örömömre magyar barátaim segítettek a maradék elfogyasztásában, akik közt osztatlan sikert aratott. :)

hozzávalók / 4 adag

Palacsintatészta

Töltelék

Szósz

ajánlat

A Hortobágyi húsos palacsinta előétel, de olyan laktató, hogy főételként is fogyaszthatjuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

Palacsintatészta

  1. A hozzávalókat csomómentesre keverjük. A tészta híg, tejszín sűrűségű legyen.
  2. 1 órát pihentetjük, majd felforrósított serpenyőben sütjük ki a palacsintákat.

Töltelék

  1. A hozzávalókból csirkepaprikást készítünk.
  2. A hagymát az olajon megdinszteljük.
  3. Tűzről levéve hozzáadjuk a pirospaprikát, majd belerakjuk a húsokat. A csirkemellet kb. 4-be, a combokat kettőbe vágva bőröstül. Fűszerezzük, majd megvárjuk, míg kicsit lekap a csirke, és felöntjük kb. 4 dl vízzel.
  4. Kb. 1 órán át pároljuk, néha kavargatjuk. Vizet mindig öntünk hozzá, hogy jó híg legyen.
  5. Amikor kész, kivesszük a csirkéket, és kicsontozzuk (én csak a szebb részeket hagyom meg). Ezeket icipici falatkákra aprítjuk (nem daráljuk). Hozzáöntünk egy kevés hagymás levet, és ezzel töltjük a palacsintákat.
  6. A palacsintákat felhajtjuk háromszög formára vagy ahogy szimpatikus, és egy kivajazott jénai tálba egymás mellé halmozzuk őket. A tetejére is rakunk egy kevés vajat. Berakjuk a sütőbe kb. 10 percre, 180 fokon, nem légkeverésen. Addig elkészítjük az öntetet.

Szósz

  1. A pörkölt után megmaradt levet leszűrjük, és behabarjuk a liszttel és a tejföllel. (A lisztes tejfölt jól elkeverem, felöntöm kanalanként a forró lével, és csak ezután rakom vissza a tűzre, hogy sűrű, csomómentes szószt kapjak.)
  2. A sütőből kivett palacsintákat egyenként felöntjük egy nagy merőkanál szósszal és tálaljuk.
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 19 181
elküldve: 1
receptkönyvben: 153
elkészítve: 15/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Belgakonyha

Mióta szakács: 2013.12.05.
8 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: palacsinta
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csirkehúsos palacsinta, húsos palacsinta, hortobágyi húsos palacsinta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

599
tojás 1 db
finomliszt 15 dkg
tej 3 dl
szódavíz 1 dl
1 csipet
cukor 1 csipet
olívaolaj 1 ek
vöröshagyma 1 nagy db
fűszerpaprika 1 teáskanál
napraforgó olaj 1 ek
csirkemell filé 25 dkg
csirkecomb 2 db
majoranna 1 kk
paradicsom 1 közepes db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
gulyáskrém 1 ek
víz 3 dl
tejföl 200 g
finomliszt 2 púpozott ek