Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hokkaidó kalács

Hokkaidó kalács
Hokkaidó kalács
80 perc / előkészület: 40 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az egyik közösségi oldalon láttam meg ezt a kalácsot, és a különleges összetétele megtetszett. Nagyon finomra sikerült. Bátran ajánlom, pedig én nem vagyok kalácsos típus.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy hosszúkás formát kikenünk olajjal.
  2. A dagasztógép üstjébe tesszük a fenti sorrendben a hozzávalókat. Először a tejszínt, a tejet, a lisztet, csipet sót, a cukrot, citromhéjat, majd rámorzsoljuk az élesztőt. Elindítjuk és bedagasztjuk a tésztát. (Kézzel is lehet dagasztani!) (Én a dagasztás végén kikapcsoltam a gépet, majd újra elindítottam, és megint megdagasztottam a tésztát. Így a kétszeri dagasztásnak köszönhetően nagyon szép sima lett a tészta.)
  3. Ezután áttesszük kelesztőtálba, majd 1 óra alatt duplájára kelesztjük.
  4. Amikor megkelt a tészta, lisztezett felületre borítjuk, majd 4 egyforma részre elosztjuk. Mindegyik tésztából hosszú csíkokat nyújtunk, majd feltekerjük.
  5. Egy sütőformát kibélelünk sütőpapírral, majd szépen egymás mellé helyezzük a feltekert tésztatekercseket. Ezután meleg helyen ismét duplájára kelesztjük. Ha szépen megkelt, akkor a tetejét felvert tojással lekenjük, jégcukorral megszórjuk.
  6. Előmelegített sütőbe helyezzük, majd 180 fokon 35-40 percig sütjük (én légkeverésnél 150 fokon 40 percig sütöttem). 10 perc sütés után a tetejét alufóliával letakarjuk, hogy sütés közben a teteje ne égjen meg, tejjel locsoljuk meg, legalább kétszer, és ha megsült akkor is.
  7. A sütőből kivéve rácsra helyezzük, és szeletelés előtt teljesen kihűtjük.
  8. Letakarva 2-3 napig eláll.
  • sütési hőfok: 150°C
  • költség: 350 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 052
elküldve: 1
receptkönyvben: 26
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsuzsamama56

Mióta szakács: 2013.01.20.
311 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, Anyák napja, karácsonyi édességek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kelt kalács, kalács kelt tésztából, tejszínes kalács

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

836
habtejszín 2 dl
vaj 5 dkg
tej 2 dl
finomliszt 50 dkg
1 csipet
cukor 3 ek
vaníliaaroma 10 ml
rum 10 ml
élesztő 3 dkg
burgonyapehely 8 kávéskanál
citromhéj 1 citromból nyert
tojás 1 db
jégcukor 1 ek
napraforgó olaj 1 ek