r
Nosalty Logó

Kakaós fonott kalács Alexandra91 konyhájából

NS
Kakaós fonott kalács Alexandra91 konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Krém

Tészta

1099
Kalória
22.1g
Fehérje
180.4g
Szénhidrát
30.4g
Zsír
40.6g
Víz
67.5g
Koleszterin
5.2g
Élelmi rost
64.1g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Krém

Tészta

Összesen 1099 kcal
  • 8% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Krém

Tészta

Összesen 8796 kcal
  • 8% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Krém

Tészta

Összesen 246 kcal
  • 8% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.1 g

Zsír

  • Összesen
    30.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    702.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    249 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    222 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    180.4 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    40.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    234 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    221 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    153 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 1099 kcal
  • 8% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    177.1 g

Zsír

  • Összesen
    243.2 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    103 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    58 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5622 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    399 mg
  • Kálcium
    1994 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    376 mg
  • Foszfor
    1780 mg
  • Nátrium
    1025 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1443.5 g
  • Cukor
    513 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

Víz

  • Összesen
    324.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1870 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    204 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    886 micro
  • Kolin:
    581 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1768 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1220 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    918 micro
Összesen 8796 kcal
  • 8% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    156.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    40.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    9.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 246 kcal

Elkészítés

Krém

  1. A tejet felmelegítjük, mikor már forr, beletesszük a pudingport, majd mikor már megsűrűsödött, hozzákeverjük lassan a porcukrot, margarint és a kakaót.
  2. Félretesszük a krémet (hagyjuk kihűlni).

Tészta

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk (a lisztet mindig lassan adagoljuk hozzá).
  2. A tésztát 6 egyforma részre osztjuk.
  3. Kisodorjuk öket.
  4. Megkenjük a krémmel és feltekerjük (vigyázzunk, ne tegyünk a végeire túl sok krémet, mert kifolyik).
  5. Hármat-hármat összefonunk és ráhelyezzük a kivajazott pléhre. 1 órát letakarva pihentetjük.
  6. 200 fokon kb. 20 perc alatt készre sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ez a kalács megéri a fáradtságot:) A receptet a nagymamámtól kaptam, aki már milliószor elkészítette ezt a finomságot. Kezdő "háziasszony"-ként már párszor én is elkészítettem és eddig még mindig sikerült :)

Nosalty stories

További receptek

Ünnepi bejgli

Az örök karácsonyi kérdés: házi legyen a bejgli vagy bolti? Aki kipróbálja ezt a receptet, hamar rájön majd, hogy a bejgli igenis otthon készítve a legfinomabb. Az elkészítésbe ...

Kristyán Fanni

Ferdinánd tekercs

A Ferdinánd tekercset egyáltalán nem olyan nehéz elkészíteni házilag, mint azt elsőre gondolnánk. Fontos viszont, hogy a jóféle vajat és a zsíros tejszínt nem szabad kispórolni ...

Rosanics Petra

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek