r
Nosalty Logó

Hókifli ahogy Baklavaria készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Hókifli ahogy Baklavaria készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 884 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 8836 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 433 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    46.6 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    293.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.2 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 884 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    122.8 g

Zsír

  • Összesen
    466 g
  • Telített zsírsav
    185 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    198 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    53 g
  • Koleszterin
    1149 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2939.2 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    386 mg
  • Kálcium
    475 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    263 mg
  • Foszfor
    1634 mg
  • Nátrium
    143 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1021.7 g
  • Cukor
    211 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    331.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    477 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    539 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    752 micro
  • Kolin:
    849 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    844 micro
Összesen 8836 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    22.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    144.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 433 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy nagy tálba kimérjük a lisztet, belekeverjük a sót, cukrot, majd belemorzsoljuk a zsiradékot (az eredeti recept szerint zsírral készül, így sokkal omlósabb, de ha valaki nem szereti, készítheti vajjal is). Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a tejfölt, majd a langyos tejben már felfuttatott élesztőt. A tészta hozzávalóit gyorsan jól összedolgozzuk, de arra vigyázzunk, hogy ne gyúrjuk túl sokáig se, mert a kéz melegétől a zsiradék megolvad és a tészta összeesik. Tehát dolgozzunk gyorsan vele.
  2. Ha kész a tészta,kb. 1 órát letakarva pihentetjük.
  3. A tésztát pihentetés után lisztezett felületen téglalap alakúra, és kb. 1-2 mm vastagra kinyújtjuk, majd az egyik szélénél elkezdve csíkban elhelyezzük a tölteléket. A tészta szélét ráhajtjuk a töltelékre, majd tekerünkegyetrajta (úgy, hogy ne folyjon ki a töltelék sütéskor). Kb. 5 cm-es darabokra vágjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket.
  4. A sütőt előmelegítjük 200°C-ra, majd világosra sütjük. (Gyorsan sül, vigyázzunk, hogy ne süljön meg túlzottan.) Kicsit hűlni hagyjuk, majd még melegen, de nem forrón porcukorba hempergetjük a kifliket.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 113
  • Össznézettség: 148073
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 31.

Receptkategóriák

Többféle hókiflit szoktunk készíteni, mindig attól függ, milyen alkalomra szánjuk, és mikor van időnk elkészíteni. Ha azt szeretnénk, hogy még másnap is finom, puha maradjon, ezt a receptet szoktuk választani. 

Hozzászólások

witch

Ez nagyon guszta, olyan igazi hazias-nagymamas kinezete van! :)

Törölt felhasználó

Szerintem is! :)

moncsicsi83

Ez nagyon guszta... A tésztája vajon kenyérsüt?ben is készíthet??

Törölt felhasználó

Kedves Moncsicsi, sajnos ezt nem tudom, sose készítettem kenyérsüt? gépben a tésztát.

pussycat

Kedves baklavaria! Csabitoak ezek a kiflik, imadom a szilvalekvarral toltott sutiket, csak nekem az a gondom, hogy ahol en elek, itt nem kaptam meg sehol kemeny szilvalekvart. Ha boltival keszitem, biztos, hogy a fele lekvar kifolyik. Nincs valami otleted, mivel tudnam helyettesiteni. Aszalt szilvat azt arulnak, de nem tudom hogy tudnek-e abbol lekvart csinalni ? -neked meg nem fojt ki a lekvar?

Törölt felhasználó

Kedves Vcsuka! Aszalt szilvából nem csináltam még lekvárt, de szerintem abból nem lehet igazi jó lekvárt csinálni, mivel az aszalás során pont a nedvesség távozik a gyümölcsb?l, ami viszont kell a lekvárf?zéshez. Szerintem az legfontosabb, hogy sütésálló lekvár legyen a töltelék és nem dzsem. Ez lehet akár sárgabarack-, meggylekvár is, ami kicsit savanykás, de mindenképp karakteresebb íz?. Mi szoktunk még diótöltelékkel is hókiflit készíteni. Ehhez a darált dióhoz keverünk egy icipici tejet, (hogy éppen csak összeálljon a dió, de ne áztassa el), egy kevés cukrot és reszelt citromhéjat. Remélem segítettem és így is ízleni fognak a kiflik :)

pussycat

Kedves baklavaria! Nagyon koszonom a gyors valaszt . Dios hokiflit mar en is sutottem, csak en a lekvarosat szerettem volna kiprobalni. Valoszinileg igazad van, majd meg megprobalok erdeklodni, hogy hol tudnek venni sutesallo lekvart. Udv. Veronika

witch

Kedves Veronika! Bocsanat, hogy belekotyogok, de szerintem aszalt gyumolcsot ujra lehet eleszteni egy kis forro gyumolcsleben valo aztatassal. Meglehet probalni teaval is, en a mazsolat szoktam igy megpuhitani mielott peldaul sutemenyhez vagy toltelekhez adom hozza. Mivel a mennyiseget igy tudjuk szabalyozni, valoszinu, hogy kemenyebb lesz a lekvar is. udv:witch

pussycat

Kedves witch! Koszonom a jotanacsot, meg fogom probalni. Ha nem tudok sehol kapni sutesallo lekvart, akkor csak ezt tudom csinalni, vagy lekell mondanom a lekvarral toltott sutikrol. udv. Veronika

Ollocska

Most neztem csak ezt a hozzaszolasodat. Amugy itthon sem trivialis hozzajutni a szilvalekvarhoz, de az ev bizonyos szakaszaiban lehet rendelni vaterarol. (en onnan rendeltem parszor) Vannak ilyen lekvarfozo egyenek, akik igazi rezustben foznek osszeallos lekvart, es onnan megrendelheto. Most eppen nem, (gondolom igy tavasszal mar elfogytak a keszletek) de majd a szilvatermes utan megint lehet. Sok sikert :)

pussycat

Nagyon koszonom a tanacsot, de mi az a vatera? :)

Ollocska

a vatera egy magyar oldal, olyan, mint az e-buy. Csak ird be a bongeszodbe, hogy vatera.hu, latni fogod, egy online piacter. Gondolom kipostazzak a vasarolt szajret kulfoldre is, elsosorban az eladotol fugg, nekem zomeben jo tapasztalataim vannak, vettem mar konyvet, gorkorit, mokusketrecet, szilvalekvart, etc. :)

Ollocska

De amugy, ha nem lehet kulfoldre rendelni, vagy ilyesmi, add meg a mailcimed, meglevelezzuk, szivesen segitek, megrendelem en Neked sajat cimemere, es kipostazom Neked. Megoldjuk :) Akarmit kuldok szivesen, tenyleg, paprikat... vagy mittudomen, ha valami hianyzik itthonrol. :) Kar, hogy itt a nosalty-n nincs levelezes reszleg, hasznos lenne. Az enyem bobita_1_1@hotmail.com

pussycat

Nagyon koszonom, hogy felajanlod a kedves segitsegedet, de aranylag azert majdnem mindent be tudok szerezni itt is, es en is meg fogom probalni a vaterat. Meg egyszer koszi, udv. Veronika

Törölt felhasználó

Most vettem ki az els? tepsit a süt?b?l, és azt tudnám mondani, hogy: h???????! :))) Csodálatos, gyönyör?, finom. És olyan gyerekkori... Köszönet a receptért! :)

Törölt felhasználó

Jajj de jóóó!!! :) Nagyon örülök, hogy ízlik, jó étvágyat hozzá Yloze!!

Törölt felhasználó

Az én nagyim is gyakran csinált ilyet dióval vagy szilvalekvárral, nekem somlekvárom volt itthon épp, azzal készítettem el ma, imádjuk :) kösz a receptet (a nagyimé sajnos elveszett, máshol meg nem találtam hasonlót)

Törölt felhasználó

Örülök, hogy nálam találtad meg a régi elveszett családi recepteteket. Somlekvárral is biztosan nagyon finom lehetett a hókifli.

Ollocska

Szia Baklavaria! A zsír lehet libazsír is? ha igen, abból mennyi kell? Köszi!

sasi

Hány napig, marad friss puha?

Törölt felhasználó

Szia Sasi, 3-4 napig simán puha és friss, de szerintem egy hétig is elállna, ha maradna bel?le addig :)

Ollocska

Konnyu, gyors, finom: tokeletes. Egyszer kiprobalom zsirral is. Azt meg mindig kerdezem, hogy a zsir lehet libazsir is?

Törölt felhasználó

Szia Ollócska! Én még sose készítettem libazsírral, ezért nem merem 100%-osan mondani, hogy próbáld ki, de Rád van bízva, van-e kedved kísérletezni :)

cékla

Lehet. Még omlósabb lesz. Ideális a kacsazsír lenne...

Törölt felhasználó

Kedves Baklavaria! Ma megsütöttem de fél adagból , kevés is lett:) Nagyon nagyon finom!!!! Tuti hogy máskor is fogok még ilyet sütni! Köszi a receptet!

titti9001

kedves Baklavaria! megsutottem a sutiket, nekem valamivel nagyobbak jottek ki mint a kepen es egesz sok lett.. nagyon nagyon finom.. koszi a receptet.

sipike83

Szia! Én azt szeretném kérdezni, hogy a zsír mennyisége az 40 ev?kanál??? Jól értelmezem? Köszönöm el?re is a választ.

Törölt felhasználó

én is azt néztem, de szerintem az csak 4.

Törölt felhasználó

Szia! Megsütöttem a hókiflit, tényleg szuper, de nálam több lekvár fogyott... meg sem álltam hetven dekáig, pedig vékonyan kentem. Egyébként a vajjal egyez? mennyiség? Rama téglát használtam (általában minden hasonló sütit ezzel készítek), a tejfölt 2 ev?kanálra redukáltam, viszont a tejet megemeltem másfél decire. Jó lett, és jó sok:)

Kissyfur1

Elnézést ha butaságot kérdezek, de zsír helyett rendes vajra, NEM MARGARINRA gondoltál igaz? Köszönöm el?re is a választ. :)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek