Diós-vaníliás hókifli
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Dávid

adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 7% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 36% Zsír
A hókiflihez
-
55g finomliszt200 kcal
-
14g porcukor55 kcal
-
42g vaj299 kcal
-
20g dió131 kcal
A tetejére
Összesen
698
Kcal
- 7% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 36% Zsír
A hókiflihez
-
330g finomliszt1201 kcal
-
85g porcukor329 kcal
-
250g vaj1793 kcal
-
120g dió785 kcal
A tetejére
Összesen
4185
Kcal
- 7% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 36% Zsír
- 11% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.1 g
Zsír
-
Összesen 47.4 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 251.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 45 mg
-
Foszfor 139 mg
-
Nátrium 6 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 62.2 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 14.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 285 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 280 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 68 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 12 micro
Összesen
698
Kcal
- 7% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 36% Zsír
- 11% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 54.5 g
Zsír
-
Összesen 284.3 g
-
Telített zsírsav 134 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 70 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 65 g
-
Koleszterin 538 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1507.9 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 121 mg
-
Kálcium 228 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 267 mg
-
Foszfor 832 mg
-
Nátrium 38 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 373.4 g
-
Cukor 109 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 84.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1711 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 211 micro
-
Kolin: 128 mg
-
Retinol - A vitamin: 1678 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 409 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 70 micro
Összesen
4185
Kcal
- 7% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 36% Zsír
- 11% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.8 g
Zsír
-
Összesen 35.3 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 67 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 187.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 103 mg
-
Nátrium 5 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.4 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 10.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 213 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 208 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 51 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9 micro
Összesen
520
Kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
Elkészítés
A hókiflihez
- A lisztet elkeverjük a porcukorral, majd átszitáljuk.
- A diót összevágjuk, mozsárban megtörjük, majd hozzáborítjuk a lisztes keverékhez. (Szerintem jobb így, mint darálni, mert marad benne egy-két nagyobb darab, amitől sokkal jobb lesz a kiflik textúrája.)
- Mehet bele még egy csipet só, aztán a kockára vágott hideg vaj.
- Innentől következhet a kézimunka: szépen morzsoljuk el a hozzávalókat, aztán gyúrjuk össze az egészet egy nagy tésztává.
- Az elkészült tésztát folpackba tekerjük, kicsit lapítsuk is ki, mert így gyorsabban hűl, aztán mehet fél órára pihenni a hűtőbe.
- A hideg tésztát kicsomagoljuk és nagyjából 20 g-os gombócokat csipkedünk belőle. (Jó, én egyenként lemértem mindent, de nem kell ilyen alaposan lenni, mehet érzésre.) A két tenyerünk között kicsit meghengergetjük, majd az így kapott kígyót kifli alakúra pofozzuk.
- Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, a sütőt pedig 175 fokra előmelegítjük.
- 12-15 perc alatt meg is sül. Vigyázat, ne hagyjuk tovább bent, mert akkor nagyon kiszárad!
A tetejére
- A fél vaníliarúd magjait kikaparjuk és hozzáadjuk a porcukorhoz és kiskanállal alaposan eldolgozzuk benne. Az elején nehezebben megy, de ne adjuk fel, szépen elvegyül majd.
- Még langyosan megszórjuk a kifliket a vaníliás porcukorral.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 12 perc
- Receptkönyvben: 2464
- Tegnapi nézettség: 58
- 7 napos nézettség: 462
- Össznézettség: 749538
- Feltöltés dátuma: 2014. november 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

Dávid
351 recept
Egy burgenlandi kirándulás során útba ejtettünk egy nagyon helyes kis cukrászdát, ahol egy hölgy, nevezetes Aloisia készít isteni, házias aprósüteményeket. Kaptunk is ajándékba egy jókora dobozzal vegyesen a sütikből. Otthon aztán kibontva felfedeztem, hogy hókifli is került bele és már el is felejtettem, hogy mennyire imádom! Másnap sütöttem is egy adaggal.
Hozzászólások (18)
Köszönöm a receptet, isteni finom lett! Pofon egyszer?, gyors és finom. Gyerekekkel együtt készítettük, így aztán készült kifli, hópatkó és hókukac is... Nagyon gyorsan elfogyott! Köszönöm!
Kedves ÍZHUSZÁR! Fantasztikusan egyszer?, mennyeien finom. A férjem azt mondta miközben készítettem, hát az Anyukája hókiflije isteni volt, reméli azért ez is jó lesz. Háááát az lett! Nem gy?zte dicsérni és persze fogyasztani!! Köszönöm a nagyszer? receptet! Márti
Fincsi. Egyszer?, de nem lehet abbahagyni. Sajnos attól tartok, ezzel aztán nem lehet el?redolgozni, mert karácsonyra már csak az üres doboz fog árválkodni a polcon. :)
Sajnos nekem nem sikerült ezt a sütit jól elkészíteni. Lisztes íz? és nagyon szétfolyt 175 fokon. Igaz nem vagyon nagy "sütimester" de a leírás alapján tuti sikernek t?nt. Sajnos csalódás volt....
Nekem sikerult.Dupla adagot kellett volna kesziteni,mert gyorsan fogy.
A legels? hókifli amit sütöttem! :) Nagy sikert aratott, alig maradt bel?le, pedig 20 perce, hogy kész lett. Karácsonyig nem egyszer kell majd még megsütni :D köszönöm a receptet! Boldog karácsonyt mindenkinek! :)
Kedves ÍzHuszár! Megsütöttem, de szétesett ahogy ki akartam szedni a tepsib?l... Mit ronthattam el? Igaz rizslisztet használtam de más sütinél ugyanúgy m?ködött, mint a búza. Vagy túl durvára zúztam a diót (a mozsarat klopfolóval helyettesítettem)??? Vagy pihennie kell a süt?ben miel?tt kiveszem bel?le? Köszi el?re is a segítséget!
kedves kingabinga, ízhuszár helyett íme a válasz kérdésedre: igen, kicsit kell pihennie a sütinek a tepsiben (de nem a sütöben) mielött leszeded a sütöpapírról.
Nagyon jó recept, belopta magát a kedvenceim közé! Én kicsivel több diót szórtam vele, dehát ez van, ha valaki nagyon szereti a diót :D
Egy apró hibája van a sütinek, nem tudom olyan gyorsan sütni, ahogy fogy? Dupla adagot kell sütnöm, különben összevesznek rajta.
Mondja meg valaki, hogy marad a porcukor meg rajta ? , sajnos nekem már másnapra teljesen beolvad a sütibe.
Az a trükk, hogy meg kell várni amíg kih?l és csak azután porcukrozni!
Köszönöm a választ, bár minden recept kiemeli, hogy még forrón porcukrozzuk. Lényeg, hogy elkészítettem, megcukroztam még forrón, de nem fedtem le, így fehér maradt, csak persze nem kényelmes elrakni, vagy szállítani.
Langyosan!
nagyon finom, már többször elkészítettem. elég hamar elfogyott. azt szeretném megkérdezni, ha többet sütök, meddig és hogy tárolható?
Szuper recept!!! Koszonet erte:)
Köszönöm szépen a receptet! Nagy sikerem volt vele karácsonykor. Most el?ször vettem a fáradtságot és tényleg átszitáltam a lisztet még a 20g-os golyókat is kimértem, 42db lett. :)
Sajnos az enyémek is szétestek. Szerintem a vajtól, de ha van egyéb tipp, hogy miért, szívesen fogadom. Ízre finom volt.
15percnél kivettem egyet kett?t nekem is szétesett igy bent hagytam még pár percig és igy tökéletes lett ! :) a höfok nincs ráirva a szabályzónkra a sütönkön régi tipusu igy lehet tul alacdony h?fokon sütöttem és azért. Ha ujra megprobálkoznál én azt tanácsolnám hagyd bent kicsivel tovább és nézegesd ..ha kivetted várj vele még langyos nem lesz ..