Nosalty Logó

Diós-vaníliás hókifli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Dávid
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 36% Zsír

A hókiflihez

A tetejére

Összesen 698 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 36% Zsír

A hókiflihez

A tetejére

Összesen 4185 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 36% Zsír

A hókiflihez

A tetejére

Összesen 520 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    47.4 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    251.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    285 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    280 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 698 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.5 g

Zsír

  • Összesen
    284.3 g
  • Telített zsírsav
    134 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    65 g
  • Koleszterin
    538 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1507.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    228 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    267 mg
  • Foszfor
    832 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    373.4 g
  • Cukor
    109 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1711 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    211 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1678 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    409 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 4185 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    35.3 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    187.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    213 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    208 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 520 Kcal

Hozzávalók

A hókiflihez

A tetejére

Elkészítés

A hókiflihez

  1. A lisztet elkeverjük a porcukorral, majd átszitáljuk.
  2. A diót összevágjuk, mozsárban megtörjük, majd hozzáborítjuk a lisztes keverékhez. (Szerintem jobb így, mint darálni, mert marad benne egy-két nagyobb darab, amitől sokkal jobb lesz a kiflik textúrája.)
  3. Mehet bele még egy csipet só, aztán a kockára vágott hideg vaj.
  4. Innentől következhet a kézimunka: szépen morzsoljuk el a hozzávalókat, aztán gyúrjuk össze az egészet egy nagy tésztává.
  5. Az elkészült tésztát folpackba tekerjük, kicsit lapítsuk is ki, mert így gyorsabban hűl, aztán mehet fél órára pihenni a hűtőbe.
  6. A hideg tésztát kicsomagoljuk és nagyjából 20 g-os gombócokat csipkedünk belőle. (Jó, én egyenként lemértem mindent, de nem kell ilyen alaposan lenni, mehet érzésre.) A két tenyerünk között kicsit meghengergetjük, majd az így kapott kígyót kifli alakúra pofozzuk.
  7. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, a sütőt pedig 175 fokra előmelegítjük.
  8. 12-15 perc alatt meg is sül. Vigyázat, ne hagyjuk tovább bent, mert akkor nagyon kiszárad!

A tetejére

  1. A fél vaníliarúd magjait kikaparjuk és hozzáadjuk a porcukorhoz és kiskanállal alaposan eldolgozzuk benne. Az elején nehezebben megy, de ne adjuk fel, szépen elvegyül majd.
  2. Még langyosan megszórjuk a kifliket a vaníliás porcukorral.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 39
  • 7 napos nézettség: 367
  • Össznézettség: 631727
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 08.

Receptkategóriák

Egy burgenlandi kirándulás során útba ejtettünk egy nagyon helyes kis cukrászdát, ahol egy hölgy, nevezetes Aloisia készít isteni, házias aprósüteményeket. Kaptunk is ajándékba egy jókora dobozzal vegyesen a sütikből. Otthon aztán kibontva felfedeztem, hogy hókifli is került bele és már el is felejtettem, hogy mennyire imádom! Másnap sütöttem is egy adaggal.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Köszönöm a receptet, isteni finom lett! Pofon egyszer?, gyors és finom. Gyerekekkel együtt készítettük, így aztán készült kifli, hópatkó és hókukac is... Nagyon gyorsan elfogyott! Köszönöm!

martka70

Kedves ÍZHUSZÁR! Fantasztikusan egyszer?, mennyeien finom. A férjem azt mondta miközben készítettem, hát az Anyukája hókiflije isteni volt, reméli azért ez is jó lesz. Háááát az lett! Nem gy?zte dicsérni és persze fogyasztani!! Köszönöm a nagyszer? receptet! Márti

libaláb

Fincsi. Egyszer?, de nem lehet abbahagyni. Sajnos attól tartok, ezzel aztán nem lehet el?redolgozni, mert karácsonyra már csak az üres doboz fog árválkodni a polcon. :)

Törölt felhasználó

Sajnos nekem nem sikerült ezt a sütit jól elkészíteni. Lisztes íz? és nagyon szétfolyt 175 fokon. Igaz nem vagyon nagy "sütimester" de a leírás alapján tuti sikernek t?nt. Sajnos csalódás volt....

szk12

Nekem sikerult.Dupla adagot kellett volna kesziteni,mert gyorsan fogy.

Milka00

A legels? hókifli amit sütöttem! :) Nagy sikert aratott, alig maradt bel?le, pedig 20 perce, hogy kész lett. Karácsonyig nem egyszer kell majd még megsütni :D köszönöm a receptet! Boldog karácsonyt mindenkinek! :)

Ösztön Szerinti Anya

Kedves ÍzHuszár! Megsütöttem, de szétesett ahogy ki akartam szedni a tepsib?l... Mit ronthattam el? Igaz rizslisztet használtam de más sütinél ugyanúgy m?ködött, mint a búza. Vagy túl durvára zúztam a diót (a mozsarat klopfolóval helyettesítettem)??? Vagy pihennie kell a süt?ben miel?tt kiveszem bel?le? Köszi el?re is a segítséget!

hedi1

kedves kingabinga, ízhuszár helyett íme a válasz kérdésedre: igen, kicsit kell pihennie a sütinek a tepsiben (de nem a sütöben) mielött leszeded a sütöpapírról.

Törölt felhasználó

Nagyon jó recept, belopta magát a kedvenceim közé! Én kicsivel több diót szórtam vele, dehát ez van, ha valaki nagyon szereti a diót :D

rkgabi

Egy apró hibája van a sütinek, nem tudom olyan gyorsan sütni, ahogy fogy? Dupla adagot kell sütnöm, különben összevesznek rajta.

Törölt felhasználó

Mondja meg valaki, hogy marad a porcukor meg rajta ? , sajnos nekem már másnapra teljesen beolvad a sütibe.

Dávid

Az a trükk, hogy meg kell várni amíg kih?l és csak azután porcukrozni!

Törölt felhasználó

Köszönöm a választ, bár minden recept kiemeli, hogy még forrón porcukrozzuk. Lényeg, hogy elkészítettem, megcukroztam még forrón, de nem fedtem le, így fehér maradt, csak persze nem kényelmes elrakni, vagy szállítani.

Törölt felhasználó

Langyosan!

lenaorosz

nagyon finom, már többször elkészítettem. elég hamar elfogyott. azt szeretném megkérdezni, ha többet sütök, meddig és hogy tárolható?

evelyngaal

Szuper recept!!! Koszonet erte:)

Törölt felhasználó

Köszönöm szépen a receptet! Nagy sikerem volt vele karácsonykor. Most el?ször vettem a fáradtságot és tényleg átszitáltam a lisztet még a 20g-os golyókat is kimértem, 42db lett. :)

Törölt felhasználó

Sajnos az enyémek is szétestek. Szerintem a vajtól, de ha van egyéb tipp, hogy miért, szívesen fogadom. Ízre finom volt.

Törölt felhasználó

15percnél kivettem egyet kett?t nekem is szétesett igy bent hagytam még pár percig és igy tökéletes lett ! :) a höfok nincs ráirva a szabályzónkra a sütönkön régi tipusu igy lehet tul alacdony h?fokon sütöttem és azért. Ha ujra megprobálkoznál én azt tanácsolnám hagyd bent kicsivel tovább és nézegesd ..ha kivetted várj vele még langyos nem lesz ..

Hozzávalók

A hókiflihez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek