Hóhér pörkölt csirkéből
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Évi néni

adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 11% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 6% Zsír
A pörkölthöz
-
150g csirkemellfilé180 kcal
-
11g kacsazsír0 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
25g tv paprika4 kcal
-
50g paradicsom9 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
6 kcal
-
25g víz0 kcal
A körethez
Összesen
645
Kcal
- 11% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 6% Zsír
A pörkölthöz
-
600g csirkemellfilé720 kcal
-
45g kacsazsír0 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
100g tv paprika16 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
23 kcal
-
100g víz0 kcal
A körethez
Összesen
2582
Kcal
- 11% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 6% Zsír
A pörkölthöz
-
31.8g csirkemellfilé38 kcal
-
2.4g kacsazsír0 kcal
-
9.5g vöröshagyma3 kcal
-
5.3g tv paprika1 kcal
-
10.6g paradicsom2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.4g fűszerpaprika1 kcal
-
5.3g víz0 kcal
A körethez
Összesen
136
Kcal
- 11% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 47.8 g
Zsír
-
Összesen 25.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 155 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 752.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 58 mg
-
Kálcium 50 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 84 mg
-
Foszfor 458 mg
-
Nátrium 96 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 54 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 299.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 107 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 37 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 62 micro
-
Kolin: 179 mg
-
Retinol - A vitamin: 33 micro
-
α-karotin 67 micro
-
β-karotin 792 micro
-
β-crypt 126 micro
-
Likopin 1287 micro
-
Lut-zea 617 micro
Összesen
645
Kcal
- 11% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 191 g
Zsír
-
Összesen 102.6 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 618 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3011.3 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 233 mg
-
Kálcium 201 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 337 mg
-
Foszfor 1833 mg
-
Nátrium 385 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 216 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 1198.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 427 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 150 mg
-
D vitamin: 46 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 65 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 250 micro
-
Kolin: 715 mg
-
Retinol - A vitamin: 131 micro
-
α-karotin 267 micro
-
β-karotin 3167 micro
-
β-crypt 505 micro
-
Likopin 5146 micro
-
Lut-zea 2469 micro
Összesen
2582
Kcal
- 11% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.1 g
Zsír
-
Összesen 5.4 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 159.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 97 mg
-
Nátrium 20 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 63.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 23 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 168 micro
-
β-crypt 27 micro
-
Likopin 273 micro
-
Lut-zea 131 micro
Összesen
136
Kcal
Hozzávalók
A pörkölthöz
-
3 ek kacsazsír
-
2 közepes fej vöröshagyma
-
2 közepes db paradicsom
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 ek fűszerpaprika
-
1 dl víz
A körethez
-
20 dkg kenyérliszt bl80
-
1 db tojás
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
A pörkölthöz
- 3 ek kacsazsíron a felaprított hagymát megpirítjuk, hozzáadjuk a 4x5 cm-re vágott húskockákat, sózzuk, borsozzuk, és addig pirítjuk, míg kifehéredik. Ekkor rászórunk 2 ek pirospaprikát és egy felszeletelt tv paprikát, valamint nagyobb darabokra vágott 2 db paradicsomot, annyi hideg vízzel felöntjük, hogy majdnem ellepje (maximum 1 dl). Fedő alatt lassú tűzön megfőzzük, míg be nem sűrűsödik.
- A megfőtt, összetört, kihűlt burgonyából, tojásból és lisztből rugalmasan puha tésztát gyúrunk, majd hagyjuk negyed órát a deszkán pihenni, majd kinyújtjuk kb. 4 mm vastagságúra.
- A húsos tepertőt (melynek elkészítéséről és jótékony hatásáról már ittírtam), kevés sóval és borssal aprítógépben összedaráljuk.
- A kinyújtott tésztát 10x8 cm-es kockákra vágjuk. A kockaalsó szélén 1 tk-nyi tepertődarát szétterítünk, aztán felcsavarjuk a tésztát, végeit összecsippentjük, hogy ne folyjon ki a töltelék a főzésnél, és a lisztezet deszkán meghengergetjük, a lezárt végét alulra téve elkészítjük a többit is. 12 db lesz.
- Vizet forralunk, amibe sót teszünk, és megfőzzük benne a töltött tésztákat. Ha feljöttek a víz tetejére, még 1-2 percig főzzük, majd kiszedjük,hideg víz alatt leöblítjük, tálba téve kevés kacsazsírral meglocsoljuk.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 141
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 13567
- Feltöltés dátuma: 2012. május 07.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

Évi néni
1830 recept
Ezt a receptet a minap láttam Laci Hornaċek-től a TV-paprikán. Azonnal tudtam, hogy ezt el fogom készíteni. A szakács elmondta, hogy ezt az ételt készítették a XIX. században Pozsonyban a halálraítéltek utolsó vacsorájaként. Szenzációs recept, amit nem is találtam az interneten, ezért gyorsan elkészítettem emlékezetből. Eredetileg ezt sertéscombból főzték, a köretbe pedig sertés tepertőt töltöttek, de én azért nem rajongok annyira, és egyébként is csak csirkemellem volt itthon. Sosem csalódom abban a receptben, amelyik első pillanatban megtetszik nekem. Ez az étel nagyon ott van a szeren, főleg valamilyen finom söröcskével.
Hozzászólások (14)
Szia! Én is épp láttam ezt az adást,és átkozódtam mekkora marha vagyok,h nem írtam fel. A húsos részét magamtól is megoldottam volna,de teljesen elfelejtettem milyen tésztából készült a köret.Pedig izgatott ez a töpis cucc!Szóval köszi,hogy leírtad!Üdv Csató
Szia! Aztán nehogy ezt is rám fogd, hogy megint felcsúszik egy-két kiló. Sajnos igen, így van, tanúsíthatom, de ennek ellenére sem hagytam volna ki a kóstolást. Szép estét! Üdv: Évi néni
Kedves Évi néni! Csúcs a neve is a receptnek, na és amit tartalmaz! :-)) Köszönöm, elmentettem.:-) Éva-Anyóca
Kedves Éva! Ugye mennyire tudtak a régiek jó ételeket készíteni. Van egy nagyon régi szakácskönyvem, amiben vannak hasonló ételek, azokból fogok csemegézni, és felteszem ?ket. Üdv: Évi néni
Kedves Évi néni! Ne haragudjon, de azt gondolom: ha valaki csirkemellb?l készít pörkölt típusú ételt, ott valami nagyon nincs rendben - alapból megkérd?jelezi a recept komolyságát, különösképpen, hogy Ön szakács... Tisztelettel: Szabóca
Kedves Szabóca! Nem én nem szakács vagyok, csak szeretek f?zni. Még komolytalanul is sokszor szoktam csirkemellb?l készíteni az ételeket, melyeket családommal meg is etetek. Egyebekben leírom a STORY mez?ben, hogy az eredeti recept sertéscombból készült, valamint sertés tepert?vel, de én az otthonomban, a családomnak viccesen csirkéb?l f?ztem meg. El tudja ezt nekem nézni? Hálás köszönettel és tisztelettel üdvözlöm: Vass Éva
Szia! Hát már hogyne fognám rád,kire fogjam???????? Te tetted fel ide!!!:) Amúgy meg az az igazság most ezt nem fogom megcsinálni,egyrészt én ilyenkor már a zöldekre vágyom,nyáron nem szoktam nehéz ételeket f?zni.Másrészt tényleg meg kell most szabaduljak a plusz 10kilómtól.Szörnyen érzem magam így!Arról nem is beszélve,hogy csak egy nyári gatyám jön fel rám,és nem vagyok hajlandó újakat venni inkább belefogyok a készletembe.Ezért hát ezt a receptet most csak elmentettem.Üdv Csató
Elkészítettem, remek lett. Szerintem sokszor készül majd nálunk ez az étel :)
Kedves Olga! Nagyon örülök, mert igazán nem nagyon buktak erre a receptre, pedig, amikor én láttam, azonnal éreztem, hogy ezt muszáj elkészítenem. Örülök, hogy ebben a hangulatban társra találtam. Kedves egészségetekre! Terjeszd az igét minél szélesebb körben. Áldott ünnepeket! Üdv: Évi néni
Kedves Éva, keresem ezt a receptet, jobban mondva az eredetit. Én felírtam akkor, mikor a m?sort láttam - valamikor Karácsony el?tt, gondolom, ismétlés volt -, de nem találom a papírt. Arra viszont tisztán emlékszem, hogy a sertéshúson kívül volt a pörköltben máj is. Emlékszel-e erre, esetleg megvan-e neked az eredeti recept, mert nekem az kéne! Köszi! L.
Kedves Levendula! Én nem emlékszem májra, csak sertés húsra és tepert?re. Esetleg próbáld meg a: www.tvpaprika.cz-n. Szerettem volna megkeresni neked, de a google fordítóval nem volt türelmem bajlódni, míg a szép és általam teljesen ismeretlen cseh nyelvr?l lefordítja. Szerintem ott megtalálod, ha a címre keresel (Monarchia ízei). Ez csak egy ötlet. Értesíts légy szíves, vagy tedd fel ide, ha megtaláltad. Így csirkéb?l is nagyon szerettem, de még így is üt?s volt. Szép napot. Üdv: Évi néni
Kedves Éva, kerestem már én is, mind az általad ajánlott cseh oldalon, mind Laci Hornacek, s?t Iveta Fabesová nevekkel társítva is - ketten f?zték az ominózus m?sorban -, de nem találom sehol. A Monarchia ízeiben is kutattam, s?t, a Google Fordítóval megpróbáltam magyarról csehre fordítani a hóhérpörkölt kifejezést, és ezzel keresgélni cseh portálokon - inkább nem részletezem, miket hozott ki ...:-) A májban teljesen biztos vagyok, azért is írtam fel, mert különleges volt, hogy a húst és a májat együtt használja, plusz a töpörty?s krumpligombóc, szóval üt?s kaja ez! Még rajta vagyok az ügyön, mert nekem az eredeti recept kéne - nem csökkentve ezzel a Te recepted finomságát -, és ha megtalálom bárhol, belinkelem ide mindenképpen! Köszönettel: L.
Kedves Éva! Elkészítettem! Hát ez valami isteni lett, a család imádta. Köszönöm szépen, hogy ezt megosztottad velünk. Üdvözlettel jonasj
Kedves Jonasj! Lassan n? a rajongói táborunk. Mi is egyszer?en imádtuk. Nem egy könny? étel, de megéri vele bíbel?dni. Köszönöm, hogy ezt választottad. Kedves egészségetekre kívánom! Üdv: Évi néni Ui: Levendula keresi az eredetit, amely sertéshúsból és májból készült. Ha megtalálja, fogja velünk is tudatni. Érdemes kipróbálni.
Miután már lemondtam róla, a hétvégén el?került otthon az a papírlap, amire anno a receptet felírtam... :-) És akkor most bemásolnám - ha gondolod, ezt is felteheted (...és tényleg volt benne máj!) 3 ev?kanál zsíron megpirítunk két nagy fej felaprított vöröshagymát, melyet menet közben ?rölt köménnyel és borssal ízesítünk, ha üvegesre párolódott, akkor megszórjuk pirospaprikával. A pörköltalapra 1-2 zöldpaprikát és paradicsomom szeletelünk, ízüket meger?síthetjük egy kevés paradicsompürével is. Erre kerül a 60 dkg kockákra vágott sertéshús, melyet pár percnyi pirítás után felöntünk 1,5 dl barna sörrel - és ízlés szerint, tehetünk bele egy kevés friss er?spaprikát, vagy chilit. Ha a szaft a f?zés közben fogyóban volna, kipótoljuk alkalmanként egy kevés vízzel. 40 percnyi f?zés után a lábosba tesszük a már korábban, késes aprítóban szinte pépesre darált 40 dkg sertésmájat és így együtt még egy jó órát f?zzük fed? alatt (a f?zési id? több is lehet). A végén zúzott fokhagymát és aprított/szárított majorannát keverünk a pörköltbe és egyet rottyantunk rajta. Rajta van a cédulán a töpörty?s rolád is, ha gondolod, azt is leírom. Üdvözlettel: Levendula
Kedves Levendula! Hálásan köszönöm, hogy nem felejtettél el. Valószín?leg ki fogom próbálni a receptet. Köszönöm a figyelmességedet. Üdv: Évi néni
Nagyon szívesen, remélem, ha kipróbálod, fotózol is és közzé teszed a tapasztalataidat. Én is tervezem megcsinálni a közeljöv?ben. Üdv: Levendula - egyébként szintén Éva ....:-)
Szavaztam, nagyon különleges!!! T :)
Hálás köszönet érte. Remélem megf?zhetem versenyben is. Vass:)
Finomság, már készítettem , nem tartott sokáig, a család csendben, teljes egyetértésben falatozott, amíg tartott, és keveselték , másodszor már odafigyeltem, erre a finomságra!!... :D Még fogom készíteni. :) Szavaztam!!! :) Éva-Anyóca
Én pedig elkészítem a versenyen. Remélem ugyanilyen finomra sikerül. Köszönöm a szavazatot. Indultam minden kategóriában. Üdv: Évi néni.
Kedves Éva! Gratulálok a vanyarci gy?zelmedhez. Bár a sztrapacskához és a haluskához semmi köze sincs, de nagyon munkás ételt készítettél el, ami nagyon finomra is sikeredett.Már a recept olvasásakor is felkeltette a figyelmedet és rá is szavaztam. Megkóstolva a kacsatepert?vel töltött krumplis tészta önállóan is remek egytálétel lehet például gombamártással. Én így fogom elkészíteni. Nekem a csirkemell pörkölt mellé köretnek túl sok volt. Minden receptedre szavaztam és remélem azokon is részt fogsz venni. Amennyiben elfogadsz t?lem még egy tanácsot : nem szabad ennyire komolyan venni ezeket és ennyire feszülten f?zni. Remélem nem veszed sértésnek a véleményem, és TE is úgy gondolod, hogy a szakadó es? ellenére jó buli volt Vanyarc. További sok sikert és még sok jó receptet, valamint jó egészséget kívánok: Zoli
Kedves Zoli! Hálásan köszönöm a sok szépet, amit írtál és a támogatást is. Feszültségem oka egy volt, nagyon féltem, hogy megfázok az es?ben és sajnos nagy betegség után álltam oda az es?be f?zni. Szegeden egy móka-kacagás volt az egész. Valamint id?igényes receptemmel nem tudtam elkészülök-e. Egyébként élveztem az egészet még így is, és élvezni fogom a többit is, mert mindenhova neveztem. Köszönöm, hogy szavazatoddal támogatsz. Nem utolsó sorban nagyon ízlett az általatok elkészített étel. Én az enyémet egy szlovák f?z?m?sorban láttam, felkeltette az érdekl?désemet és gondolom az alapanyagok miatt a gép elfogadta a nevezésemet. Így esett, hogy evvel neveztem be. Remélem a következ? versenyeken is találkozunk. Sporttársi üdvözlettel: Éva
Nagyon jól néz ki, biztos finom is. De én nem tartom sztrapacskának, mivel ahhoz reszelt nyers krumplit használnak.
Hát akkor nem felel meg a hagyományoknak. Az alapanyagok megléte volt a nevezés feltétele és így elfogadták. Lett volna olyan receptem is, de ezt különlegesnek találtam. Elnézést érte. Üdvözlettel: Évi néni
Kedves Éva! Tegnap elkészítettem a köretet libatepert?krémmel és párolt lila káposztával. Igazi Márton napi el?zetes lett. Mindenkinek nagyon ízlett. Így önállóan is megállja a helyét. Nálunk a piacon a baromfi húsboltban lehet libatepert?t kapni. A libatepert?krémbe egy kis mustárt és Piri-Piri szószt is tettem. Szívesen feltenném a receptet a forrás megjelölésével együtt, amennyiben megengeded. Várom válaszod: Zoli
Kedves Zoli! Megtisztelsz vele. Valóban nagyon jó ötlet a libás étel mellé. Üdvözlettel: Vass Éva
Kedves Éva! Köszönöm szépen : Zoli
Evike, most tettem el a receptet, jo nagyon a csirke-resz is, de engem is inkabb a köret regadatott meg - ki fogom probalni! Remelem, jol vagy! Szeretettel, Marti
Szia Mártikám! Hidd el,nagyon fogod szeretni. Én nem tudtam abbahagyni. A kalóriáról most ne beszélgessünk. Most kissé betegeskedtem,de hamarosan visszatérek és újult er?vel írom a recepteket. Köszönöm, hogy gondolsz rám. Ölellek: Éva
Evike, sajnos en is betegeskedem, nem is tettem fel semmit egy jo ideje en Sem... Örültem, hogy az en receptemet is kiemeltek, mert a statisztikaim mostansag nem eppen lelkesitöek... Persze, hogy gondolok Rad, meg akkor is, ha nem irok Neked, mint most. En is ölellek es javulast kivanok; Marti
Drága Márti! Akkor nincs más feladatunk, gyógyuljunk meg gyorsan és ontsuk ide a finomnál-finomabb recepteket. Miel?bbi gyógyulást kívánok! Szeretettel: Éva
Igy legyen! Ölellek, Marti