r
Nosalty Logó

Hóhér pörkölt csirkéből

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Évi néni
Hóhér pörkölt csirkéből
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A pörkölthöz

A körethez

Összesen 645 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A pörkölthöz

A körethez

Összesen 2582 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A pörkölthöz

A körethez

Összesen 136 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.8 g

Zsír

  • Összesen
    25.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    155 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    752.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    458 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    299.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    179 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    67 micro
  • β-karotin
    792 micro
  • β-crypt
    126 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    617 micro
Összesen 645 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    191 g

Zsír

  • Összesen
    102.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    618 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3011.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    233 mg
  • Kálcium
    201 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    337 mg
  • Foszfor
    1833 mg
  • Nátrium
    385 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    216 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1198.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    427 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    150 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    65 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    250 micro
  • Kolin:
    715 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    267 micro
  • β-karotin
    3167 micro
  • β-crypt
    505 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    2469 micro
Összesen 2582 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    159.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    168 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    273 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 136 kcal

Hozzávalók

A pörkölthöz

A körethez

Elkészítés

A pörkölthöz

  1. 3 ek kacsazsíron a felaprított hagymát megpirítjuk, hozzáadjuk a 4x5 cm-re vágott húskockákat, sózzuk, borsozzuk, és addig pirítjuk, míg kifehéredik. Ekkor rászórunk 2 ek pirospaprikát és egy felszeletelt tv paprikát, valamint nagyobb darabokra vágott 2 db paradicsomot, annyi hideg vízzel felöntjük, hogy majdnem ellepje (maximum 1 dl). Fedő alatt lassú tűzön megfőzzük, míg be nem sűrűsödik.
  2. A megfőtt, összetört, kihűlt burgonyából, tojásból és lisztből rugalmasan puha tésztát gyúrunk, majd hagyjuk negyed órát a deszkán pihenni, majd kinyújtjuk kb. 4 mm vastagságúra.
  3. A húsos tepertőt (melynek elkészítéséről és jótékony hatásáról már ittírtam), kevés sóval és borssal aprítógépben összedaráljuk.
  4. A kinyújtott tésztát 10x8 cm-es kockákra vágjuk. A kockaalsó szélén 1 tk-nyi tepertődarát szétterítünk, aztán felcsavarjuk a tésztát, végeit összecsippentjük, hogy ne folyjon ki a töltelék a főzésnél, és a lisztezet deszkán meghengergetjük, a lezárt végét alulra téve elkészítjük a többit is. 12 db lesz.
  5. Vizet forralunk, amibe sót teszünk, és megfőzzük benne a töltött tésztákat. Ha feljöttek a víz tetejére, még 1-2 percig főzzük, majd kiszedjük,hideg víz alatt leöblítjük, tálba téve kevés kacsazsírral meglocsoljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 142
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 14333
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hóhér pörkölt csirkéből
Évi néni 1830 recept

Ezt a receptet a minap láttam Laci Hornaċek-től a TV-paprikán. Azonnal tudtam, hogy ezt el fogom készíteni. A szakács elmondta, hogy ezt az ételt készítették a XIX. században Pozsonyban a halálraítéltek utolsó vacsorájaként. Szenzációs recept, amit nem is találtam az interneten, ezért gyorsan elkészítettem emlékezetből. Eredetileg ezt sertéscombból főzték, a köretbe pedig sertés tepertőt töltöttek, de én azért nem rajongok annyira, és egyébként is csak csirkemellem volt itthon. Sosem csalódom abban a receptben, amelyik első pillanatban megtetszik nekem. Ez az étel nagyon ott van a szeren, főleg valamilyen finom söröcskével.

Hozzávalók

A pörkölthöz

A körethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Heti Menü – Nyárias főzelékek + izgalmas fasírtok és feltétek...

Az uncsi főtt tojás, a retró bélszínroló és a sima fasírtgolyó ezen a héten feledésbe merül: minden nyárias főzelékünk tetejére valamiféle ropogós, rántott, bundázott extra feltét kerül, és nem feltétlen húsból. No de persze a sütik sem maradnak le, vasárnapra pedig oldalas dukál a főételünk mellé!