r
Nosalty Logó

Hóhér pörkölt csirkéből

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Évi néni
Hóhér pörkölt csirkéből
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A pörkölthöz

A körethez

Összesen 645 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A pörkölthöz

A körethez

Összesen 2582 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A pörkölthöz

A körethez

Összesen 136 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.8 g

Zsír

  • Összesen
    25.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    155 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    752.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    458 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    299.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    179 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    67 micro
  • β-karotin
    792 micro
  • β-crypt
    126 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    617 micro
Összesen 645 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    191 g

Zsír

  • Összesen
    102.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    618 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3011.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    233 mg
  • Kálcium
    201 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    337 mg
  • Foszfor
    1833 mg
  • Nátrium
    385 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    216 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1198.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    427 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    150 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    65 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    250 micro
  • Kolin:
    715 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    267 micro
  • β-karotin
    3167 micro
  • β-crypt
    505 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    2469 micro
Összesen 2582 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    159.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    168 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    273 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 136 Kcal

Hozzávalók

A pörkölthöz

A körethez

Elkészítés

A pörkölthöz

  1. 3 ek kacsazsíron a felaprított hagymát megpirítjuk, hozzáadjuk a 4x5 cm-re vágott húskockákat, sózzuk, borsozzuk, és addig pirítjuk, míg kifehéredik. Ekkor rászórunk 2 ek pirospaprikát és egy felszeletelt tv paprikát, valamint nagyobb darabokra vágott 2 db paradicsomot, annyi hideg vízzel felöntjük, hogy majdnem ellepje (maximum 1 dl). Fedő alatt lassú tűzön megfőzzük, míg be nem sűrűsödik.
  2. A megfőtt, összetört, kihűlt burgonyából, tojásból és lisztből rugalmasan puha tésztát gyúrunk, majd hagyjuk negyed órát a deszkán pihenni, majd kinyújtjuk kb. 4 mm vastagságúra.
  3. A húsos tepertőt (melynek elkészítéséről és jótékony hatásáról már ittírtam), kevés sóval és borssal aprítógépben összedaráljuk.
  4. A kinyújtott tésztát 10x8 cm-es kockákra vágjuk. A kockaalsó szélén 1 tk-nyi tepertődarát szétterítünk, aztán felcsavarjuk a tésztát, végeit összecsippentjük, hogy ne folyjon ki a töltelék a főzésnél, és a lisztezet deszkán meghengergetjük, a lezárt végét alulra téve elkészítjük a többit is. 12 db lesz.
  5. Vizet forralunk, amibe sót teszünk, és megfőzzük benne a töltött tésztákat. Ha feljöttek a víz tetejére, még 1-2 percig főzzük, majd kiszedjük,hideg víz alatt leöblítjük, tálba téve kevés kacsazsírral meglocsoljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 141
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 13567
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 07.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Hóhér pörkölt csirkéből
Évi néni 1830 recept

Ezt a receptet a minap láttam Laci Hornaċek-től a TV-paprikán. Azonnal tudtam, hogy ezt el fogom készíteni. A szakács elmondta, hogy ezt az ételt készítették a XIX. században Pozsonyban a halálraítéltek utolsó vacsorájaként. Szenzációs recept, amit nem is találtam az interneten, ezért gyorsan elkészítettem emlékezetből. Eredetileg ezt sertéscombból főzték, a köretbe pedig sertés tepertőt töltöttek, de én azért nem rajongok annyira, és egyébként is csak csirkemellem volt itthon. Sosem csalódom abban a receptben, amelyik első pillanatban megtetszik nekem. Ez az étel nagyon ott van a szeren, főleg valamilyen finom söröcskével.

Hozzászólások (14)

Törölt felhasználó

Szia! Én is épp láttam ezt az adást,és átkozódtam mekkora marha vagyok,h nem írtam fel. A húsos részét magamtól is megoldottam volna,de teljesen elfelejtettem milyen tésztából készült a köret.Pedig izgatott ez a töpis cucc!Szóval köszi,hogy leírtad!Üdv Csató

Évi néni

Szia! Aztán nehogy ezt is rám fogd, hogy megint felcsúszik egy-két kiló. Sajnos igen, így van, tanúsíthatom, de ennek ellenére sem hagytam volna ki a kóstolást. Szép estét! Üdv: Évi néni

Éva-Anyóca

Kedves Évi néni! Csúcs a neve is a receptnek, na és amit tartalmaz! :-)) Köszönöm, elmentettem.:-) Éva-Anyóca

Évi néni

Kedves Éva! Ugye mennyire tudtak a régiek jó ételeket készíteni. Van egy nagyon régi szakácskönyvem, amiben vannak hasonló ételek, azokból fogok csemegézni, és felteszem ?ket. Üdv: Évi néni

Törölt felhasználó

Kedves Évi néni! Ne haragudjon, de azt gondolom: ha valaki csirkemellb?l készít pörkölt típusú ételt, ott valami nagyon nincs rendben - alapból megkérd?jelezi a recept komolyságát, különösképpen, hogy Ön szakács... Tisztelettel: Szabóca

Évi néni

Kedves Szabóca! Nem én nem szakács vagyok, csak szeretek f?zni. Még komolytalanul is sokszor szoktam csirkemellb?l készíteni az ételeket, melyeket családommal meg is etetek. Egyebekben leírom a STORY mez?ben, hogy az eredeti recept sertéscombból készült, valamint sertés tepert?vel, de én az otthonomban, a családomnak viccesen csirkéb?l f?ztem meg. El tudja ezt nekem nézni? Hálás köszönettel és tisztelettel üdvözlöm: Vass Éva

Törölt felhasználó

Szia! Hát már hogyne fognám rád,kire fogjam???????? Te tetted fel ide!!!:) Amúgy meg az az igazság most ezt nem fogom megcsinálni,egyrészt én ilyenkor már a zöldekre vágyom,nyáron nem szoktam nehéz ételeket f?zni.Másrészt tényleg meg kell most szabaduljak a plusz 10kilómtól.Szörnyen érzem magam így!Arról nem is beszélve,hogy csak egy nyári gatyám jön fel rám,és nem vagyok hajlandó újakat venni inkább belefogyok a készletembe.Ezért hát ezt a receptet most csak elmentettem.Üdv Csató

Törölt felhasználó

Elkészítettem, remek lett. Szerintem sokszor készül majd nálunk ez az étel :)

Évi néni

Kedves Olga! Nagyon örülök, mert igazán nem nagyon buktak erre a receptre, pedig, amikor én láttam, azonnal éreztem, hogy ezt muszáj elkészítenem. Örülök, hogy ebben a hangulatban társra találtam. Kedves egészségetekre! Terjeszd az igét minél szélesebb körben. Áldott ünnepeket! Üdv: Évi néni

Levendula

Kedves Éva, keresem ezt a receptet, jobban mondva az eredetit. Én felírtam akkor, mikor a m?sort láttam - valamikor Karácsony el?tt, gondolom, ismétlés volt -, de nem találom a papírt. Arra viszont tisztán emlékszem, hogy a sertéshúson kívül volt a pörköltben máj is. Emlékszel-e erre, esetleg megvan-e neked az eredeti recept, mert nekem az kéne! Köszi! L.

Évi néni

Kedves Levendula! Én nem emlékszem májra, csak sertés húsra és tepert?re. Esetleg próbáld meg a: www.tvpaprika.cz-n. Szerettem volna megkeresni neked, de a google fordítóval nem volt türelmem bajlódni, míg a szép és általam teljesen ismeretlen cseh nyelvr?l lefordítja. Szerintem ott megtalálod, ha a címre keresel (Monarchia ízei). Ez csak egy ötlet. Értesíts légy szíves, vagy tedd fel ide, ha megtaláltad. Így csirkéb?l is nagyon szerettem, de még így is üt?s volt. Szép napot. Üdv: Évi néni

Levendula

Kedves Éva, kerestem már én is, mind az általad ajánlott cseh oldalon, mind Laci Hornacek, s?t Iveta Fabesová nevekkel társítva is - ketten f?zték az ominózus m?sorban -, de nem találom sehol. A Monarchia ízeiben is kutattam, s?t, a Google Fordítóval megpróbáltam magyarról csehre fordítani a hóhérpörkölt kifejezést, és ezzel keresgélni cseh portálokon - inkább nem részletezem, miket hozott ki ...:-) A májban teljesen biztos vagyok, azért is írtam fel, mert különleges volt, hogy a húst és a májat együtt használja, plusz a töpörty?s krumpligombóc, szóval üt?s kaja ez! Még rajta vagyok az ügyön, mert nekem az eredeti recept kéne - nem csökkentve ezzel a Te recepted finomságát -, és ha megtalálom bárhol, belinkelem ide mindenképpen! Köszönettel: L.

Törölt felhasználó

Kedves Éva! Elkészítettem! Hát ez valami isteni lett, a család imádta. Köszönöm szépen, hogy ezt megosztottad velünk. Üdvözlettel jonasj

Évi néni

Kedves Jonasj! Lassan n? a rajongói táborunk. Mi is egyszer?en imádtuk. Nem egy könny? étel, de megéri vele bíbel?dni. Köszönöm, hogy ezt választottad. Kedves egészségetekre kívánom! Üdv: Évi néni Ui: Levendula keresi az eredetit, amely sertéshúsból és májból készült. Ha megtalálja, fogja velünk is tudatni. Érdemes kipróbálni.

Levendula

Miután már lemondtam róla, a hétvégén el?került otthon az a papírlap, amire anno a receptet felírtam... :-) És akkor most bemásolnám - ha gondolod, ezt is felteheted (...és tényleg volt benne máj!) 3 ev?kanál zsíron megpirítunk két nagy fej felaprított vöröshagymát, melyet menet közben ?rölt köménnyel és borssal ízesítünk, ha üvegesre párolódott, akkor megszórjuk pirospaprikával. A pörköltalapra 1-2 zöldpaprikát és paradicsomom szeletelünk, ízüket meger?síthetjük egy kevés paradicsompürével is. Erre kerül a 60 dkg kockákra vágott sertéshús, melyet pár percnyi pirítás után felöntünk 1,5 dl barna sörrel - és ízlés szerint, tehetünk bele egy kevés friss er?spaprikát, vagy chilit. Ha a szaft a f?zés közben fogyóban volna, kipótoljuk alkalmanként egy kevés vízzel. 40 percnyi f?zés után a lábosba tesszük a már korábban, késes aprítóban szinte pépesre darált 40 dkg sertésmájat és így együtt még egy jó órát f?zzük fed? alatt (a f?zési id? több is lehet). A végén zúzott fokhagymát és aprított/szárított majorannát keverünk a pörköltbe és egyet rottyantunk rajta. Rajta van a cédulán a töpörty?s rolád is, ha gondolod, azt is leírom. Üdvözlettel: Levendula

Évi néni

Kedves Levendula! Hálásan köszönöm, hogy nem felejtettél el. Valószín?leg ki fogom próbálni a receptet. Köszönöm a figyelmességedet. Üdv: Évi néni

Levendula

Nagyon szívesen, remélem, ha kipróbálod, fotózol is és közzé teszed a tapasztalataidat. Én is tervezem megcsinálni a közeljöv?ben. Üdv: Levendula - egyébként szintén Éva ....:-)

Torma

Szavaztam, nagyon különleges!!! T :)

Évi néni

Hálás köszönet érte. Remélem megf?zhetem versenyben is. Vass:)

Éva-Anyóca

Finomság, már készítettem , nem tartott sokáig, a család csendben, teljes egyetértésben falatozott, amíg tartott, és keveselték , másodszor már odafigyeltem, erre a finomságra!!... :D Még fogom készíteni. :) Szavaztam!!! :) Éva-Anyóca

Évi néni

Én pedig elkészítem a versenyen. Remélem ugyanilyen finomra sikerül. Köszönöm a szavazatot. Indultam minden kategóriában. Üdv: Évi néni.

Zoli

Kedves Éva! Gratulálok a vanyarci gy?zelmedhez. Bár a sztrapacskához és a haluskához semmi köze sincs, de nagyon munkás ételt készítettél el, ami nagyon finomra is sikeredett.Már a recept olvasásakor is felkeltette a figyelmedet és rá is szavaztam. Megkóstolva a kacsatepert?vel töltött krumplis tészta önállóan is remek egytálétel lehet például gombamártással. Én így fogom elkészíteni. Nekem a csirkemell pörkölt mellé köretnek túl sok volt. Minden receptedre szavaztam és remélem azokon is részt fogsz venni. Amennyiben elfogadsz t?lem még egy tanácsot : nem szabad ennyire komolyan venni ezeket és ennyire feszülten f?zni. Remélem nem veszed sértésnek a véleményem, és TE is úgy gondolod, hogy a szakadó es? ellenére jó buli volt Vanyarc. További sok sikert és még sok jó receptet, valamint jó egészséget kívánok: Zoli

Évi néni

Kedves Zoli! Hálásan köszönöm a sok szépet, amit írtál és a támogatást is. Feszültségem oka egy volt, nagyon féltem, hogy megfázok az es?ben és sajnos nagy betegség után álltam oda az es?be f?zni. Szegeden egy móka-kacagás volt az egész. Valamint id?igényes receptemmel nem tudtam elkészülök-e. Egyébként élveztem az egészet még így is, és élvezni fogom a többit is, mert mindenhova neveztem. Köszönöm, hogy szavazatoddal támogatsz. Nem utolsó sorban nagyon ízlett az általatok elkészített étel. Én az enyémet egy szlovák f?z?m?sorban láttam, felkeltette az érdekl?désemet és gondolom az alapanyagok miatt a gép elfogadta a nevezésemet. Így esett, hogy evvel neveztem be. Remélem a következ? versenyeken is találkozunk. Sporttársi üdvözlettel: Éva

fiedler1n

Nagyon jól néz ki, biztos finom is. De én nem tartom sztrapacskának, mivel ahhoz reszelt nyers krumplit használnak.

Évi néni

Hát akkor nem felel meg a hagyományoknak. Az alapanyagok megléte volt a nevezés feltétele és így elfogadták. Lett volna olyan receptem is, de ezt különlegesnek találtam. Elnézést érte. Üdvözlettel: Évi néni

Zoli

Kedves Éva! Tegnap elkészítettem a köretet libatepert?krémmel és párolt lila káposztával. Igazi Márton napi el?zetes lett. Mindenkinek nagyon ízlett. Így önállóan is megállja a helyét. Nálunk a piacon a baromfi húsboltban lehet libatepert?t kapni. A libatepert?krémbe egy kis mustárt és Piri-Piri szószt is tettem. Szívesen feltenném a receptet a forrás megjelölésével együtt, amennyiben megengeded. Várom válaszod: Zoli

Évi néni

Kedves Zoli! Megtisztelsz vele. Valóban nagyon jó ötlet a libás étel mellé. Üdvözlettel: Vass Éva

Zoli

Kedves Éva! Köszönöm szépen : Zoli

Marti48

Evike, most tettem el a receptet, jo nagyon a csirke-resz is, de engem is inkabb a köret regadatott meg - ki fogom probalni! Remelem, jol vagy! Szeretettel, Marti

Évi néni

Szia Mártikám! Hidd el,nagyon fogod szeretni. Én nem tudtam abbahagyni. A kalóriáról most ne beszélgessünk. Most kissé betegeskedtem,de hamarosan visszatérek és újult er?vel írom a recepteket. Köszönöm, hogy gondolsz rám. Ölellek: Éva

Marti48

Evike, sajnos en is betegeskedem, nem is tettem fel semmit egy jo ideje en Sem... Örültem, hogy az en receptemet is kiemeltek, mert a statisztikaim mostansag nem eppen lelkesitöek... Persze, hogy gondolok Rad, meg akkor is, ha nem irok Neked, mint most. En is ölellek es javulast kivanok; Marti

Évi néni

Drága Márti! Akkor nincs más feladatunk, gyógyuljunk meg gyorsan és ontsuk ide a finomnál-finomabb recepteket. Miel?bbi gyógyulást kívánok! Szeretettel: Éva

Marti48

Igy legyen! Ölellek, Marti

Hozzávalók

A pörkölthöz

A körethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek