Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkefarhát pörkölt krumplival

Csirkefarhát pörkölt krumplival
Csirkefarhát pörkölt krumplival
50 perc / előkészület: 5 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt úgy készítem, mint a pörköltet. Sok hagymával, fokhagymával, paprikával, paradicsommal, őrölt fekete borssal, pirospaprikával. Isteni finom lesz.

hozzávalók / 3 adag

A pörkölthöz

A krumplihoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az aprított hagymákat olajon dinszteljük, rátesszük a farhátat és a zöldségeket, fűszerezzük, öntünk rá kevés vizet, és lassan pörköljük. Időnként öntünk rá vizet.
  2. Közben megfőzzük a krumplit.
  3. Amikor kész, tálalunk. A tányérra teszünk egy farhátat, mellé krumplit, szaftot és csalamádét. Megszórjuk borssal. Díszítjük chili paprikával.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 8 596
elküldve: 1
receptkönyvben: 14
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Hobbychef

Mióta szakács: 2013.06.27.
738 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: pörkölt
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Csirkefarhát pörkölt krumplival és csalamádéval, csirkepörkölt farhátból, csirkefarhát-pörkölt, csirkefarhát pörkölt újkrumplival

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2013-10-26 20:38

Részemről köszönöm, finom, gyors és a burgonyával laktatóbb, de biztos tálalható nokedlival. :)
Köszönöm.:)
Én már készítettem csak csirkelábból is,(anno egyszer házi lagziban voltunk, sátras-tanyasi , és a sok sütnivaló igazi kapirgálós csirkének a lábából készítettek pörköltet,..mi gyerekek, tinik nekiestünk, a főtt burgonyával, ami amúgy a birka pörkölthöz volt főzve, hát valami csoda volt :D :D ), azóta én is készítettem már, mennyiség adja meg az igazi ízét, na az is megér egy misét. :)
Éva-Anyóca

terranova56
terranova56 Fri, 2014-11-07 12:07

1.nagyon jó a recept, 2, felcsigáztál ezzel a csirkelábbal (ha falusi rokonokhoz megyünk, tudják, a csirkeláb az enyém a levesből) rendszeresen főzök belőle pörköltet. Régen ez hulladék volt, mint a töpörtyű. ami ma 2000 ft, drágább, mint a csirkemell. Visszatérve nincs jobb pörkölt, mint a csirkelábból készült, bár annyiba kerül, majdnem mint a csirkecomb, de az ízét semmi nem tudja visszaadni. A farhátat is piszok jól el lehet készíteni, mint a recept mutatja. Ma is vettem 2 kg-ot mondjuk van egy hely, ahol csak fart kapok, ebből lesz sült hús, rántott hús és ez a pörkölt.

Hobbychef
Hobbychef / Hobbychef Sat, 2013-10-26 21:59

Szerintem nagyon finom ez a pörkölt. Természetesen nokedlivel is készíthető. Valahol van egy receptem tésztával is, ha jól emlékszem fusilival.
A csirkeláb nekem nem az esetem, a feleségem szereti. De így vagyok a körömpörkölttel is. Az íze fantasztikus, de csak a szaftját eszem meg, a körmöt nem.
Gondolom, jól esett egy kicsit nosztalgiázni, előjöttek a gyerekkori emlékek.

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2013-10-27 19:42

Igen, nagyon jó emlékeket hozott elő, és a döbbenetet is, hogy mennyire szalad az idő! :) Hát ez van. :)
Körömpörkölt fantasztikus, de a fiam is csak a szaftot eszi a burgonyával. :D
A lányom imádja rágcsálni a körmöt, na meg én is.
A férjem nem rég barátkozott meg a köröm rágcsával, előtte ő is szaft és burgonya párti volt savanyúval, kenyérrel.
Szép vasárnap estét kívánok és szép, szeretetteljes emlékezéssel teli következő hetet. :)
Éva-Anyóca

357
csirkefarhát 3 db
vöröshagyma 2 közepes db
fokhagyma 3 gerezd
hegyes erős paprika 1 db
chili 3 db
paradicsom 2 közepes db
napraforgó olaj 1 ek
0 ízlés szerint
fekete bors 1 teáskanál
csípős fűszerpaprika 1 teáskanál
újkrumpli 0.5 kg
víz 2 l