Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkepaprikás 6.

Csirkepaprikás 6.
Csirkepaprikás 6.
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A menzás főtt húsos, pirított darás, gyümölcsmártásos ebéd kiküszöbölésére készült ez a jó kis magyaros étel. Nagyon zamatos, íz-, és színanyagokban gazdag.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Epebetegeknek ellenjavallt!:)
Köretként természetesen galuska (nokedli) ajánlott, de ennek hiányában kifőtt tésztával is fogyaszthatjuk. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Alaposan mossuk meg a csirkecombokat, majd sózzuk be őket.
  2. A megtisztított hagymát vágjuk apróra, majd az olajon pároljuk üvegesre.
  3. Tűzről levéve, tegyük bele a fűszerpaprikát, keverjük jól el, majd öntsünk alá kevés vizet, és tegyük vissza a tűzre.
  4. Hempergessük bele a combokat a paprikás lébe, majd fehéredésig süssük őket. Szükség esetén pici vizet öntsünk alájuk, nehogy leégjenek.
  5. Vágjuk apróra a paradicsomot és paprikát, majd ezt is tegyük a húsokra.
  6. Fedő alatt főzzük puhára a csirkéket. A víz mennyiségét folyamatosan ellenőrizzük, és pótoljuk, ha szükséges. Időnként forgassuk meg a combokat a lében.
  7. Ha a húsok mepuhultak, szedjük őket egy tányérra, a visszamaradt szaftot szűrjük át szitán alaposan, mert minden cseppje aranyat ér! (Megéri a plusz munka, ezt garantálom.)
  8. A szaftot tegyük vissza a főzőedénybe, keverjük el benne a pohár tejfölt, majd forraljuk jól össze.
  9. Tegyük vissza a combokat is, s forgassuk meg a tejfölös lében. Még egy kicsit forraljuk együtt az egészet. Sózzuk után, ha szükséges.
  10. Lehetőleg friss galuskával, azonnal tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 30 036
elküldve: 3
receptkönyvben: 378
elkészítve: 28/34
Facebookon megjelent: -

szakács

Ms. Poppy

Mióta szakács: 2009.12.08.
29 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: pörkölt
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csirke bársonyos paprikás mártásban, paprikás csirke

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Dr. Sólyom Dóra
Dr. Sólyom Dóra Sun, 2013-05-05 11:06

Ez egy TÖKÉLETES recept! Számtalanszor elkészítettem már és egyszerűen nem lehet elrontani. Jövő héten hortobágyi húsos palacsintaként szeretném elkészíteni, remélem némi változtatással ezzel sem lesz gond. :)

Tigeer01
Tigeer01 Tue, 2013-02-19 17:10

Kedves Ms. Poppy!
Az én tejfölös csirkém is hasonlóan szokott kinézni mint a tiéd :) annyit változtattam rajta hogy fűszerezésként még egy kevéske kakukkfüvet adok hozzá.Szerintem isteni íze lesz tőle!!!Érdemes kipróbálni!

Ms. Poppy
Ms. Poppy / Ms. Poppy Wed, 2013-04-17 08:15

Gondolom, mindenkinek megvan a saját receptje, de ez így van jól.:) A kakukkfű izgalmasan hangzik, legközelebb kipróbálom.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2011-03-21 16:02

Mindig ez aalapján csinálom:) bár nálam kicsit más, mert én nem veszem ki a húst és nem darálom illetve aprítom össze a szószt, mert jól elpürésedik magától is. :) meg a tejfölt sem a végén teszem bele, hanem egy kicsit már az elején, hogy rottyanjon egyet a hússal és a maradékot a végén :) de én egy nagy doboz tejfölt teszek bele :) meg szoktam bele tenni még egy kis sajtot, meg egy kevés ételízesítőt is :) nálunk így lesz tökéletes :)

Ms. Poppy
Ms. Poppy / Ms. Poppy Mon, 2011-04-11 08:42

Szia Dorcika!
Szerintem ez egy olyan étel, amit mindenki egy kicsit a saját szájíze szerint készít, és azt érzi tökéletesnek. Így kerek a világ, nemde?:)

madrenalin
madrenalin Sun, 2010-03-21 15:34

Szia Ms. Poppy :)
Megfoztem eletem elso paprikas csirkejet a recepted alapjan es nekem nagyon nagyon izlett. Annyit valtoztattam csak, hogy miutan kiszedtem a csirket, nem szurtem le a szoszt, hanem osszeturmixoltam a zoldsegekkel, es igy surubb lett. Nagyon jol tettem. :)

Ms. Poppy
Ms. Poppy / Ms. Poppy Mon, 2010-03-22 09:51

 Kedves madrenalin !
Nagyon örülök, hogy az első paprikás csirkédhez pont az én receptemet választottad.:)
A turmixolás az egyszerűbb mód, igen, csak nekem akkor még nem volt botmixerem, így maradt a szitán áttörés. Mindkettő jó megoldás, de kétségkívül a turmixolással nem vész kárba semmi, szóval tényleg jól tetted.

813
csirkecomb 4 db
vöröshagyma 2 közepes db
paprika 1 közepes db
paradicsom 1 közepes db
fűszerpaprika 3 tk
napraforgó olaj 1 ek
0 ízlés szerint
tejföl 175 g