Csirkepaprikás 6.
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS

adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
500g csirkecomb556 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
50g paprika8 kcal
-
50g paradicsom9 kcal
-
0 kcal
-
35 kcal
-
0g só0 kcal
-
88g tejföl173 kcal
Összesen
814
Kcal
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
1000g csirkecomb1113 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
100g paprika16 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
0 kcal
-
71 kcal
-
0g só0 kcal
-
175g tejföl347 kcal
Összesen
1631
Kcal
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
64g csirkecomb71 kcal
-
11.5g vöröshagyma4 kcal
-
6.4g paprika1 kcal
-
6.4g paradicsom1 kcal
-
0 kcal
-
0.5g napraforgó olaj5 kcal
-
0g só0 kcal
-
11.2g tejföl22 kcal
Összesen
104
Kcal
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 46.4 g
Zsír
-
Összesen 62.7 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 293 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1039.3 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 50 mg
-
Kálcium 140 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 76 mg
-
Foszfor 513 mg
-
Nátrium 253 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 397.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 210 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 47 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 43 micro
-
Kolin: 136 mg
-
Retinol - A vitamin: 179 micro
-
α-karotin 59 micro
-
β-karotin 332 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 1287 micro
-
Lut-zea 445 micro
Összesen
814
Kcal
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 92.8 g
Zsír
-
Összesen 125.3 g
-
Telített zsírsav 42 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 46 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 22 g
-
Koleszterin 587 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2078.6 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 101 mg
-
Kálcium 279 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 152 mg
-
Foszfor 1027 mg
-
Nátrium 505 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 795.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 419 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 94 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 26 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 86 micro
-
Kolin: 271 mg
-
Retinol - A vitamin: 357 micro
-
α-karotin 118 micro
-
β-karotin 665 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 889 micro
Összesen
1631
Kcal
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 133 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 66 mg
-
Nátrium 32 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 50.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 27 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 43 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 165 micro
-
Lut-zea 57 micro
Összesen
104
Kcal
Hozzávalók
-
4 db csirkecomb
-
2 közepes db vöröshagyma
-
1 közepes db paprika
-
1 közepes db paradicsom
-
1 ek napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
175 g tejföl
Elkészítés
- Alaposan mossuk meg a csirkecombokat, majd sózzuk be őket.
- A megtisztított hagymát vágjuk apróra, majd az olajon pároljuk üvegesre.
- Tűzről levéve, tegyük bele a fűszerpaprikát, keverjük jól el, majd öntsünk alá kevés vizet, és tegyük vissza a tűzre.
- Hempergessük bele a combokat a paprikás lébe, majd fehéredésig süssük őket. Szükség esetén pici vizet öntsünk alájuk, nehogy leégjenek.
- Vágjuk apróra a paradicsomot és paprikát, majd ezt is tegyük a húsokra.
- Fedő alatt főzzük puhára a csirkéket. A víz mennyiségét folyamatosan ellenőrizzük, és pótoljuk, ha szükséges. Időnként forgassuk meg a combokat a lében.
- Ha a húsok mepuhultak, szedjük őket egy tányérra, a visszamaradt szaftot szűrjük át szitán alaposan, mert minden cseppje aranyat ér! (Megéri a plusz munka, ezt garantálom.)
- A szaftot tegyük vissza a főzőedénybe, keverjük el benne a pohár tejfölt, majd forraljuk jól össze.
- Tegyük vissza a combokat is, s forgassuk meg a tejfölös lében. Még egy kicsit forraljuk együtt az egészet. Sózzuk után, ha szükséges.
- Lehetőleg friss galuskával, azonnal tálaljuk.
- Receptkönyvben: 318
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 33048
- Feltöltés dátuma: 2009. december 12.
Ajánló
Epebetegeknek ellenjavallt!:) Köretként természetesen galuska (nokedli) ajánlott, de ennek hiányában kifőtt tésztával is fogyaszthatjuk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

NS
17522 recept
A menzás főtt húsos, pirított darás, gyümölcsmártásos ebéd kiküszöbölésére készült ez a jó kis magyaros étel. Nagyon zamatos, íz-, és színanyagokban gazdag.
Hozzászólások (4)
Szia Ms. Poppy :) Megfoztem eletem elso paprikas csirkejet a recepted alapjan es nekem nagyon nagyon izlett. Annyit valtoztattam csak, hogy miutan kiszedtem a csirket, nem szurtem le a szoszt, hanem osszeturmixoltam a zoldsegekkel, es igy surubb lett. Nagyon jol tettem. :)
Kedves madrenalin ! Nagyon örülök, hogy az els? paprikás csirkédhez pont az én receptemet választottad.:) A turmixolás az egyszer?bb mód, igen, csak nekem akkor még nem volt botmixerem, így maradt a szitán áttörés. Mindkett? jó megoldás, de kétségkívül a turmixolással nem vész kárba semmi, szóval tényleg jól tetted.
Mindig ez aalapján csinálom:) bár nálam kicsit más, mert én nem veszem ki a húst és nem darálom illetve aprítom össze a szószt, mert jól elpürésedik magától is. :) meg a tejfölt sem a végén teszem bele, hanem egy kicsit már az elején, hogy rottyanjon egyet a hússal és a maradékot a végén :) de én egy nagy doboz tejfölt teszek bele :) meg szoktam bele tenni még egy kis sajtot, meg egy kevés ételízesít?t is :) nálunk így lesz tökéletes :)
Szia Dorcika! Szerintem ez egy olyan étel, amit mindenki egy kicsit a saját szájíze szerint készít, és azt érzi tökéletesnek. Így kerek a világ, nemde?:)
Kedves Ms. Poppy! Az én tejfölös csirkém is hasonlóan szokott kinézni mint a tiéd :) annyit változtattam rajta hogy f?szerezésként még egy kevéske kakukkfüvet adok hozzá.Szerintem isteni íze lesz t?le!!!Érdemes kipróbálni!
Gondolom, mindenkinek megvan a saját receptje, de ez így van jól.:) A kakukkf? izgalmasan hangzik, legközelebb kipróbálom.
Ez egy TÖKÉLETES recept! Számtalanszor elkészítettem már és egyszer?en nem lehet elrontani. Jöv? héten hortobágyi húsos palacsintaként szeretném elkészíteni, remélem némi változtatással ezzel sem lesz gond. :)