r
Nosalty Logó

Csirkepaprikás 6.

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Csirkepaprikás 6.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 814 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1631 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 104 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    46.4 g

Zsír

  • Összesen
    62.7 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    293 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1039.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    513 mg
  • Nátrium
    253 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    397.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    210 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    179 micro
  • α-karotin
    59 micro
  • β-karotin
    332 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    445 micro
Összesen 814 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    92.8 g

Zsír

  • Összesen
    125.3 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    587 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2078.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    279 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    152 mg
  • Foszfor
    1027 mg
  • Nátrium
    505 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    795.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    419 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    94 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    271 mg
  • Retinol - A vitamin:
    357 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    665 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    889 micro
Összesen 1631 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    133 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    165 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 104 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Alaposan mossuk meg a csirkecombokat, majd sózzuk be őket.
  2. A megtisztított hagymát vágjuk apróra, majd az olajon pároljuk üvegesre.
  3. Tűzről levéve, tegyük bele a fűszerpaprikát, keverjük jól el, majd öntsünk alá kevés vizet, és tegyük vissza a tűzre.
  4. Hempergessük bele a combokat a paprikás lébe, majd fehéredésig süssük őket. Szükség esetén pici vizet öntsünk alájuk, nehogy leégjenek.
  5. Vágjuk apróra a paradicsomot és paprikát, majd ezt is tegyük a húsokra.
  6. Fedő alatt főzzük puhára a csirkéket. A víz mennyiségét folyamatosan ellenőrizzük, és pótoljuk, ha szükséges. Időnként forgassuk meg a combokat a lében.
  7. Ha a húsok mepuhultak, szedjük őket egy tányérra, a visszamaradt szaftot szűrjük át szitán alaposan, mert minden cseppje aranyat ér! (Megéri a plusz munka, ezt garantálom.)
  8. A szaftot tegyük vissza a főzőedénybe, keverjük el benne a pohár tejfölt, majd forraljuk jól össze.
  9. Tegyük vissza a combokat is, s forgassuk meg a tejfölös lében. Még egy kicsit forraljuk együtt az egészet. Sózzuk után, ha szükséges.
  10. Lehetőleg friss galuskával, azonnal tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 318
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 33048
  • Feltöltés dátuma: 2009. december 12.

Ajánló

Epebetegeknek ellenjavallt!:) Köretként természetesen galuska (nokedli) ajánlott, de ennek hiányában kifőtt tésztával is fogyaszthatjuk. 

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A menzás főtt húsos, pirított darás, gyümölcsmártásos ebéd kiküszöbölésére készült ez a jó kis magyaros étel. Nagyon zamatos, íz-, és színanyagokban gazdag.

Hozzászólások (4)

Törölt felhasználó

Szia Ms. Poppy :) Megfoztem eletem elso paprikas csirkejet a recepted alapjan es nekem nagyon nagyon izlett. Annyit valtoztattam csak, hogy miutan kiszedtem a csirket, nem szurtem le a szoszt, hanem osszeturmixoltam a zoldsegekkel, es igy surubb lett. Nagyon jol tettem. :)

Törölt felhasználó

 Kedves madrenalin ! Nagyon örülök, hogy az els? paprikás csirkédhez pont az én receptemet választottad.:) A turmixolás az egyszer?bb mód, igen, csak nekem akkor még nem volt botmixerem, így maradt a szitán áttörés. Mindkett? jó megoldás, de kétségkívül a turmixolással nem vész kárba semmi, szóval tényleg jól tetted.

Törölt felhasználó

Mindig ez aalapján csinálom:) bár nálam kicsit más, mert én nem veszem ki a húst és nem darálom illetve aprítom össze a szószt, mert jól elpürésedik magától is. :) meg a tejfölt sem a végén teszem bele, hanem egy kicsit már az elején, hogy rottyanjon egyet a hússal és a maradékot a végén :) de én egy nagy doboz tejfölt teszek bele :) meg szoktam bele tenni még egy kis sajtot, meg egy kevés ételízesít?t is :) nálunk így lesz tökéletes :)

Törölt felhasználó

Szia Dorcika! Szerintem ez egy olyan étel, amit mindenki egy kicsit a saját szájíze szerint készít, és azt érzi tökéletesnek. Így kerek a világ, nemde?:)

Törölt felhasználó

Kedves Ms. Poppy! Az én tejfölös csirkém is hasonlóan szokott kinézni mint a tiéd :) annyit változtattam rajta hogy f?szerezésként még egy kevéske kakukkfüvet adok hozzá.Szerintem isteni íze lesz t?le!!!Érdemes kipróbálni!

Törölt felhasználó

Gondolom, mindenkinek megvan a saját receptje, de ez így van jól.:) A kakukkf? izgalmasan hangzik, legközelebb kipróbálom.

Törölt felhasználó

Ez egy TÖKÉLETES recept! Számtalanszor elkészítettem már és egyszer?en nem lehet elrontani. Jöv? héten hortobágyi húsos palacsintaként szeretném elkészíteni, remélem némi változtatással ezzel sem lesz gond. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek