r
Nosalty Logó

„Hófödte” palacsintatorta gyermekeknek

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mártika és Feri
„Hófödte” palacsintatorta gyermekeknek
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A palacsinattortához

A vanília öntethez

Összesen 1504 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A palacsinattortához

A vanília öntethez

Összesen 6014 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A palacsinattortához

A vanília öntethez

Összesen 231 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    29.9 g

Zsír

  • Összesen
    82.6 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    449 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1252.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    464 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    381 mg
  • Nátrium
    264 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    163.8 g
  • Cukor
    117 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    103.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    502 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    71 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    294 mg
  • Retinol - A vitamin:
    493 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    441 micro
Összesen 1504 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    119.7 g

Zsír

  • Összesen
    330.3 g
  • Telített zsírsav
    141 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    84 g
  • Koleszterin
    1794 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5010.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    174 mg
  • Kálcium
    1857 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    366 mg
  • Foszfor
    1522 mg
  • Nátrium
    1056 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    655.2 g
  • Cukor
    467 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    413.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2008 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    286 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    409 micro
  • Kolin:
    1176 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1972 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    410 micro
  • β-crypt
    78 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1763 micro
Összesen 6014 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    191.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 231 Kcal

Hozzávalók

A palacsinattortához

A vanília öntethez

Elkészítés

A palacsinattortához

  1. A darált diót összekeverjük a fahéjjal és a citromhéj felével. A mazsolát az ananászlében beáztatjuk.
  2. 15 dkg puha teavajat 15dkg porcukorral habosra kikeverünk. Szétválasztjuk a tojásokat úgy, hogy az egyik pohárba 3, a másikba 2 tojás fehérjét teszünk.
  3. A tojássárgákat és a maradék citromhéjat a vajkrémbe dolgozzuk. A tojásfehérjét habbá felverjük. A sütőporral elvegyített lisztet a tejjel váltogatva a masszába keverjük, majd beleforgatjuk a 3 tojásfehérjéből felvert habot.
  4. A narancslekvárt 1 evőkanál vízzel felmelegítjük.
  5. A mazsolát az ananászléből kivesszük összekeverjük 2 evőkanálnyi porcukorral.
  6. A palacsintasütőben kevés vajat hevítünk. Az elkészített tészta hatodrészét belemerjük kb. 3 percig sütjük, megfordítjuk és a másik oldalát kb. 1 percig sütjük. A palacsintát (a világos fele legyen felül) egy tányérra csúsztatjuk és narancslekvárral megkenjük, a darált dióval, mazsolával megszórjuk.
  7. A palacsintatésztából ugyanígy még 5 db palacsintát sütünk. Egymásra rétegezzük és az utolsó palacsintát kivéve megkenjük narancslekvárral, megszórjuk dióval és mazsolával.
  8. A megmaradt vajat megolvasztjuk és a palacsintatortára öntjük.
  9. Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 10 percig sütjük.
  10. Amíg a palacsintatortánk sül, a 2 tojásfehérjéből habot verünk úgy, hogy belekeverjük a megmaradt porcukrot.
  11. A sütőből a palacsintatortánkat kihúzzuk egy pillanatra és a felvert habot a torta tetejére halmozzuk, majd a sütőbe visszatolva aranysárgára sütjük.
  12. Szeletekre vágjuk, a megmaradt darált dióval megszórva az alábbi vanília öntettel (sodóval) kínáljuk a gyerekeknek.
  13. Vanília öntet készítése:
  14. A vaníliát hosszában kettévágjuk, a belsejét kikaparjuk - így lesz intenzív és eredeti a vaníliaíz.
  15. A vanília héját és kikapart velőjét a tejjel felforraljuk.
  16. A porcukrot, a tojássárgáját és a lisztet kikeverjük, felöntjük a vaníliás tejjel, újra felforraljuk és leszűrjük, majd a vajjal fényesre kikeverjük (montírozzuk).
  17. Hűlés közben többször átkeverjük.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 162
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 51690
  • Feltöltés dátuma: 2008. november 18.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

„Hófödte” palacsintatorta gyermekeknek
Mártika és Feri 107 recept

Közeleg a Mikulás, a Karácsonyi ünnepek. Gyermekeknek és persze a felnőtteknek is ajánlom az alábbi karácsonyi gyümölcsökkel, fűszerekkel készülő palacsinta receptemet.

Hozzászólások (1)

zsuzsi965

Sziasztok! Én már nem vagyok gyerek, de ez nagyon tetszik :) Gratulálok!

Hozzávalók

A palacsinattortához

A vanília öntethez

Címlapról ajánljuk

Tele van a szervezetünk is műanyaggal, ezeket a bajokat hozhatja...

Ma már szinte mindenben találnak műanyagot a kutatók, az élelmiszerektől kezdve a földben, az állatok szervezetében és természetesen az emberben is egyre több mikroműanyag található. Arról, mennyire veszélyesek ezek az apró, sokszor szabad szemmel nem is látható darabok, részletesen és közérthetően beszélt Jurecska Laura, környezetkémikus.

Nosalty

További cikkek

Ezek az élelmiszerek fognak először eltűnni az életünkből

A klímaváltozás hatásait nem lehet tagadni, hiszen a jelenséget évről évre egyre jobban érezzük a saját bőrünkön. A hőség egyre nagyobb, a víz pedig egyre fogy, ezen felül pedig azzal is szembe kell néznünk, hogy bizonyos élelmiszerek is el fognak tűnni a színről.