Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyekrémes csúsztatott palacsinta

Gesztenyekrémes csúsztatott palacsinta
Gesztenyekrémes csúsztatott palacsinta
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

10 éve nem ettem gesztenyepürét. Most volt szerencsém hozzájutni, és ezt találtam ki hozzá, habár erős volt a kísértés, hogy csak úgy, kikanalazzam magában a masszát a csomagolásból. Ha szeretnénk halmozni az élvezeteket, öntsük nyakon vaníliaöntettel, mi is úgy tettünk.:)

hozzávalók / 4 adag

A palacsintához

A gesztenyekrémhez

A csoki ganache-hoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gesztenyemasszát kiolvasztjuk, robotgéppel összedolgozzuk a mascarponéval, a rumaromával és ízlés szerint porcukorral. Felhasználásig hűtőbe tesszük.
  2. A tojások fehérjét habbá verjük, félretesszük.
  3. A sárgáját a cukorral és a vajjal habosra keverjük, majd felváltva hozzáadagoljuk a csipet sóval elkevert lisztet és a tejet. Csomómentesre dolgozzuk, végül beleforgatjuk a tojáshabot szilikonos lapáttal.
  4. Forró serpenyőben kisütjük a palacsintákat úgy, hogy csak az egyik oldalukat sütjük meg, majd átcsúsztatjuk a tortatálra.
  5. A palacsintákat megkenjük vékonyan a gesztenyekrémmel, így folytatjuk, míg el nem fogy a krém és a palacsintatészta. A tetejére fordítva tegyük az utolsó palit: azaz a megsült fele legyen felfelé.
  6. A mázhoz az étcsokit mikróban felolvasztjuk, elkeverjük a tejszínnel. A palacsintatorony tetején elkenjük, és már fogyaszthatjuk is, habár néhány óra hűtés után még finomabb.:)

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 11 862
elküldve: 10
receptkönyvben: 255
elkészítve: 9/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Szofika

Mióta szakács: 2010.09.24.
104 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gesztenyés-mascarponés palacsintatorta, palacsintarakottas gesztenyés mascarponekrémmel, gesztenyés-mascarponés palacsintatorony

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

marti48
Marti48 / marti48 Tue, 2013-12-17 18:18

Kedves Szofika, egy masik, ma leközölt palacsintareceptre kattintva talaltam a "hasonlo receptek" rovatban a Te receptedet, ami nagyon megtetszett, köszönettel el is tettem!

Kellemes Adventot kivanok szeretettel; Marti

1197
finomliszt 30 dkg
tej 6 dl
tojás 5 db
vaj 10 dkg
cukor 10 dkg
1 csipet
gesztenyemassza 25 dkg
mascarpone 25 dkg
rumaroma 5 ml
porcukor 1 ek
étcsokoládé 5 dkg
habtejszín 50 ml