r
Nosalty Logó

Kivi krém leves

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Kivi krém leves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 189 kcal
  • 2% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 753 kcal
  • 2% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 73 kcal
  • 2% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    272.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.4 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    179.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 189 kcal
  • 2% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    14.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1091.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    378 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    446 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    161.6 g
  • Cukor
    112 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    717.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    299 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    132 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    264 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    529 micro
Összesen 753 kcal
  • 2% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.4 g

Zsír

  • Összesen
    1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    104.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 73 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Vegyük a kivit és az almát, szabadítsuk meg őket héjuktól, csumázzuk ki az almát, kockázzuk fel 3-4 szelet kivi kivételével apróra mindet
  2. Dobjuk bele egy edénybe a felkockázott gyümölcsöket, a csomag vaníliás cukrot és barna cukrot, öntsük nyakon majdnem 1 liter vízzel és tegyük fel főni.
  3. A forrás után 3-4 percig nyugodtan főzzük tovább, de legyünk figyelmesek, mert hamar habot vet és szaporán igyekszik ki az edényből, a'la fut.
  4. Vegyünk egy alkalmas botmixert és óvatosan turmixoljuk össze őket. Néhol maradhatnak benne nagyobb darabok, ezeket birka türelemmel cserkésszük be és Hannibál-i tapintattal pépesítsük mixerünk pengéi segítéségével.
  5. Kanyarítsuk a joghurtot egy edénybe, szórjuk meg a zabpehelyliszttel, kevergessük míg csomómentes és sima nem lesz. Öntsük bele a gyömölcspépbe, majd forraljuk össze őket.
  6. Fontos hogy valóban csomómentes legyen a zabpehely-joghurt duo, mert a ki nem kevert csomókkal a levesben már tényleg birkatürelem kell eldolgozni. Nagyjából gyapjunk is nő, mire ez sikerül. Persze ha nem tervezzük, hogy a tükörképünk a yetiével szimpatizáljon vagy a mami a hátunkról kösse meg a téli pulcsit, használhatjuk ismét a botmixert.
  7. Ha összeforrt, akkor tálalhatjuk melegen vagy hidegen is. Szerintem a hideg a tuti. Díszítésnek tejszínhabot, fahéjat, mandulát és a félretett kivi szeleteket is használhatjuk, persze ha félretetted. Ugye félretetted :)
  • Receptkönyvben: 110
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 17038
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszer tele volt a hűtő, majd módszeresen elkezdtük lefogyasztani a párommal, igyekezvén minden alapanyagot a legpraktikusabban felhasználni. Mivel az ezt megelőző 2 napon gesztenyepüré krémlevest csináltunk, így kézenfekvőnek tűnt, hogy a maradék kivinél is kísérletet teszünk. Az ötlet bevált, bár be kell vallanom melegen nem az igazi, nekünk túl savas volt és vízes, másnapra a hűtőből kivéve hidegen és tejszínhabbal a tetején már isteni volt! Merem ajánlani mindenkinek, aki kikacsintana a gyümölcslevesek megszokott ízvilágából.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek