Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyümölcsleves Nikóka konyhájából

Gyümölcsleves Nikóka konyhájából
Gyümölcsleves Nikóka konyhájából
40 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kedvenc levesem. Nyáron hidegen, friss gyümölcsből. Télen pedig melegen, fagyasztott és befőtt gyümölcsből.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A citromot félbevágjuk, a levét kifacsarjuk, beletesszük egy edénybe, hozzáadjuk a szegfűszeget, fahéjat és fél liter vizet. Felforraljuk, főzzük pár percig. Ezután leszűrjük, és hozzáadunk még kb. 1 liter vizet.
  2. Ha felforr, beletesszük a feldarabolt gyümölcsöket és egy csipet sót. 10-15 percig főzzük. Vigyázzunk, ne forrjon nagyon, mert a gyümölcsök szétfőnek.
  3. A lisztet kb. 1 dl hideg vízzel kikeverjük, majd teszünk hozzá egy keveset a forró levesből. Ezzel sűrítjük, beletesszük a cukrot és a vaníliás cukrot. Még pár percig főzzük.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 145
elküldve: 0
receptkönyvben: 19
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Nikóka

Mióta szakács: 2013.08.29.
158 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

vegyes gyümölcsleves, fahéjas gyümölcsleves, gyümölcsleves vegyes gyümölcsökből

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

153
alma 1 közepes db
körte 1 közepes db
szilva 10 dkg
meggy 10 dkg
cseresznye 10 dkg
barackbefőtt 10 dkg
citrom 1 db
víz 1.5 l
szegfűszeg 4 db
fahéjrúd 0 ízlés szerint
cukor 2 ek
finomliszt 1 púpozott ek
vaníliás cukor 1 csomag
2 csipet