r
Nosalty Logó

Hideg savanyúság alaplé

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Xibig
Hideg savanyúság alaplé
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 0% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 167 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 2007 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 49 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Foszfor
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Folsav - B9-vitamin:
  • Likopin
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    0 g

Zsír

  • Összesen
    0 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6489.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    1 mg
  • Nátrium
    6471 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.7 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    281.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 167 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Foszfor
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Folsav - B9-vitamin:
  • Likopin
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    0 g

Zsír

  • Összesen
    0 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    77875.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    167 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    16 mg
  • Nátrium
    77649 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    500.1 g
  • Cukor
    499 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    3376.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 2007 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Foszfor
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Folsav - B9-vitamin:
  • Likopin
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    0 g

Zsír

  • Összesen
    0 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1895.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    4 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    1 mg
  • Foszfor
    0 mg
  • Nátrium
    1890 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 49 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vizet, ecetet, cukrot, sót alaposan teljes oldódásig összekeverjük.
  2. Hozzáadjuk a nátrium-benzoátot és borkénport.
  3. A fertőtlenített üvegekbe az előkészített zöldségeket, fűszereket beletesszük, s az alaplével felöntjük, lezárjuk légmentesen, és a végleges helyére állítjuk.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 32
  • Össznézettség: 24843
  • Feltöltés dátuma: 2015. július 15.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A kiskertemben nem érik annyi zöldség egyszerre, hogy egyszerre tudjak eltenni nagyobb mennyiségű savanyúságot. Ezen segített egy volt vendéglátós ismerősöm. A hozzávalókat jól elkevertem, 2-3 üveg savanyúságot eltettem, s a maradék várta a később érő zöldségeimet.

Hozzászólások (2)

chickikari

Mit hibáztam? Sziasztok! Sokszor hallottam már mézben, olajban, vagy épp ecetes lében eltett hagymáról fokhagymáról. Mivel magam is készítek néha friss savanyúságot, gondoltam kipróbálok egy szinte friss, majdnem ropogós, pár napig érlelt változatot. Tapasztalat híján úgy gondoltam, hogy mivel nem hónapokkal kés?bbre szánom, nem fontos dunsztolni. Vettem egy pár fej fokhagymát, megpucoltam, majd teleraktam vele egy bef?ttes üveget és adtam hozzá egy púpozott teáskanál tengeri sót. Majd leforráztam zubogó vízzel, csak arra ügyelve, hogy az üveg el ne pattanjon. Ezután két púpozott teáskanál mézet adtam a majdnem csordultig lev? üvegbe és egy csapott teáskanál ascorbinsavat. Tudom a C-vitaminnak annyi, de igazából a savanyú íz végett használtam. Ezután lezártam a csavaros tet?vel és sötét helyre, a spájzba tettem. Három nap múlva gondoltam megnézem, és el?vettem. Az els? döbbenetes élmény az volt, hogy jó pár gerezd megzöldült. Penészr?l szó sem lehet, mert a sós, mézes, savas folyadék alatt állt az összes. Amikor lecsavartam a tetejét, a folyadék egyötöde szénsavas buborékolás közepette kifutott. De az illata korrekt, fokhagymás volt. Savanyú illata nincs, hisz nem ecettel, vagy citrommal savanyítottam. Az íze is normális, savanykás, fokhagymás volt. Megkóstoltam az épp fehér szín? fokhagymát és annak teljesen friss fokhagyma íze volt. De, mivel jó néhány gerezd méregzöld színt öltött, a bizodalmam odalett. Az ötleteket el?re is köszönöm. Üdv: chickikari

Xibig

A zöld színr?l azt olvastam, hogy a fokhagyma problémája..

chickikari

Xibig / xibig! Kösz szépen! Utána olvastam. "a fokhagyma bezöldülése" keresésre, rengeteg találatot adott a Google. Ezek szerint ehet?, és ez nem is egy új dolog, csak nekem volt az.

chickikari

.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek