Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött pleskavica

Töltött pleskavica
Töltött pleskavica
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy pohár vörösborról ne feledkezz meg mellé!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

További receptek itt.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A keverőtálba helyezzük bele a darált húst, fűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel, fokhagymával. Lazítsuk fel egy pohár hideg vízzel.
  2. Készítsünk lapos, 1 cm-es vastagságú húspogácsákat. Két pogácsa közé tegyünk egy szelet sonkát, egy lapka sajtot, nyomkodjuk össze őket, és zárjuk le a széleit.
  3. Rostlapon vagy serpenyőben kevés zsiradékon süssük meg mindkét oldalát.
  4. Tálaljuk apróra vágott lilahagymával, paradicsommal, tzatzikivel, sült burgonyával.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 19 092
elküldve: 1
receptkönyvben: 183
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Herr Ludwig

Mióta szakács: 2010.02.08.
18 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
konyha: szerb
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

töltött húspogácsa kétféle húsból, sajttal-sonkával töltött húspogácsa ürühússal, pljeskavica

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Árva Márta
Árva Márta Mon, 2011-07-11 17:46

Kedves Mindenki!
Az eredeti szerb pljeskavicaba feltétlenül kell bárány (ürü) darálthúst is keverni, amitől édeskésebb lesz, valamint apróra vágott édes hagymát (fehér nagyfejű) - ez helyettesíthető kiáztatott vöröshagymával. Ahhoz hogy jól összeálljon a hideg víznél jobb a hideg szódavíz, amely lazítja is a húst. Tölteléknek elég csak a pikáns juhsajt, mert a sonka elviszi az ízvilágát. Nagyon finom mellé az ajvar és a roston sült paprika (konzerv olívaolajban marinirozott paprikával helyettesíthető).
Ja és a párom parázsló faszénen süti igazán finomra (nem olajban - az tilos). Nyári partyk elhagyhatatlan fénypontja. Én imádom, jó étvágyat mindenkinek!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-11-16 01:00

Az általad elkészitett étel biztosan finom, de nem pljeskavica a neve. A pljeskavica egy szerb étel, mely általában disznó és marha húsból készül, néha birka is lehet benne és a lényeg, hogy felapritott vöröshagymát kell a húsba keverni. Nem töltik semmivel, csak egy lapos, kb. 10 cm átmérőjű kört formáznak belőle és úgy sütik meg, mint egy hamburgerbe való húst.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2011-01-08 03:41

Igazad van,de itt töltöttről van szó,vagyis megtölti a pleskavicát.Egyébként nem lehet rossz.

brekancs
brekancs Wed, 2010-08-25 03:59

Nagyon, nagyon guszta. Nalunk ma ez volt az ebed. Sajnos nekem kifolyt a sajt, de azert isteni volt. Koszi a receptet.

serci
Serci / serci Sat, 2010-07-17 12:21

Ez majdnem olyan mint a miccshús,csak kell bele sajt is! Nem lehet roszz

kh
Jahin / kh Fri, 2010-03-19 12:15

Nekem tetszik a tálalás és a receptek is!:-)Sok minden van a tányérokon ,az jó!
Egyébként déli vidéken ettünk ilyen húst,ott még ajvárt is adtak hozzá.Üdv.Hajni

loncsi
loncsi Sat, 2010-03-13 21:28

Kedves Herr Ludwig?

Ezt az ételt csak darált marhahúsból, vagy marha és sertéshúsból vegyesen is el lehet készíteni, mert nemtom hol találnék ürühúst?

Üdv
loncsi

Herr Ludwig
Herr Ludwig / Herr Ludwig Sun, 2010-03-14 07:28

El lehet készíteni természetesen marha, és sertés vegyes húsból is. De ha véletlenül hozzájut egy kis birkához, azért javaslom, hogy próbálja ki.

Herr Ludwig
Herr Ludwig / Herr Ludwig Sat, 2010-03-13 15:49

Lehet,hogy a képek zavarnak, de én így tanultam. A tálalásom szerintem egész jó, ez mutatja az is, hogy Ausztriában például 2X kaptam gasztronomiai elismerést / villa / .

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-03-13 14:21

Kedves Ludvit, nekem egy kicsit zsúfoltnak és kaotikusnak tünnek a tányérjaid, miért nem tálalsz letisztultabban?!

739
darált sertéshús 60 dkg
darált marhahús 60 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fokhagyma 5 gerezd
ételízesítő 1 kávéskanál
sonka 20 dkg
lapkasajt 20 dkg
víz 2.5 dl