Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hideg meggyleves Sz. Ági konyhájából

Hideg meggyleves Sz. Ági konyhájából
Hideg meggyleves Sz. Ági konyhájából
30 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régi Planétás recept, még a nyolcvanas évekből, de ennél jobb recepttel még nem találkoztam. Előnye, hogy a nyári melegben hamar elkészül, és nagyon üdítő tud lenni. Másnap egyébként még finomabb, mert több ideje van az ízeknek összeérni. A vörösbor miatt nem kell aggódni, alkoholtartalmából semmi sem marad mire a leves megfő, mert elpárolog. Csak az marad belőle, ami nekünk kell - a vörösbor finom aromája.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A meggyet kimagozzuk.
  2. 1 liter vizet forrni teszünk, teatojásba zárjuk a darabos fahéjat, szegfűszeget, citromhéjat és a vízbe dobjuk. Néhány percig forraljuk.
  3. A pudingport szárazon elkeverjük az őrölt fahéjjal, apránként hozzáadjuk a tejet és a tejszínt, simára keverjük.
  4. A meggyet a fűszeres vízhez adjuk egy csipet sóval és a cukorral együtt.
  5. A pudingporos tejhez kanalanként keverünk a forró levesből míg felmelegszik, azután a leveshez adjuk.
  6. A levest lassan készre forraljuk, mialatt hozzáadjuk a vörösbort, szükség szerint még cukrot vagy citromlevet.
  7. Ha már alaposan forrt lehűtjük, beletesszük a vaníliát, kivesszük a teatojást, majd hűtőszekrényben tovább hűtjük. A meggyleves jéghidegen jó igazán.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 923
elküldve: 4
receptkönyvben: 38
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Sz. Ági

Mióta szakács: 2011.11.04.
49 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

meggyleves, vörösboros meggyleves, meggyleves hidegen

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

k_Andi
k_Andi Wed, 2012-09-26 13:15

Ha nincs teatojásom, forralhatom csak úgy szabadon a vízben?

szeag
Sz. Ági / szeag Wed, 2012-09-26 19:20

Persze, csak annak annyi hátránya van, hogy evés közben kell kihalászni a szegfűszegdarabokat. De azért néha én is így csinálom.
Ági

szeag
Sz. Ági / szeag Mon, 2012-07-09 17:18

Finom a citromhéj és a fahéj, hidd el... Írd meg milyen lett, ha majd kipróbáltad.
Ági

kitike
Kitike / kitike Mon, 2012-07-09 14:02

Citromhéjat és fahéjat nem tennék bele egyszerre, de ez csak az én ízlésem. Biztosan ki fogom próbálni, nagyon ígéretes recept!

378
meggy 40 dkg
szegfűszeg 7 db
fahéjrúd 1 db
tej 1 dl
habtejszín 1 dl
vaníliás pudingpor 0.5 csomag
vörösbor 1 dl
citromhéj 0.25 citromból nyert
cukor 20 dkg
fahéj 1 kávéskanál
vaníliás cukor 1 csomag
citromlé 1 ek
víz 1 l