Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Meggykrémleves eperrel

Meggykrémleves eperrel
Meggykrémleves eperrel
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A forró nyári napokon a hideg sörnél csak egy dolgot szeretek jobban...a hideg gyümölcslevest. Egy kis vaníliafagyival és tejszínhabbal isteni desszert :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A pudingot megfőzzük a tejjel és a cukorral. Fontos, hogy ne legyen túl sűrű.
  2. Ha kész a puding, levesszük a tűzről. 450 g meggyet turmixgépbe rakunk 2 dl tejszínnel és a rummal (vagy aromával), majd összeturmixoljuk.
  3. A turmixolt meggyet hozzáadjuk a pudinghoz, majd visszarakjuk a tűzre.
  4. Folyamatos kevergetés mellett belefacsarjuk a fél citrom levét, beledobjuk a szegfűszeget, fahéjat és a maradék meggyet.
  5. Az egészet összefőzzük, majd hidegen tálaljuk eperrel, fagyival, vagy amivel szeretnénk :)
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 993
elküldve: 0
receptkönyvben: 15
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Séfbácsi92

Mióta szakács: 2019.02.06.
16 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, vacsora
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gyümölcsleves, eperleves, gyümölcskrémleves

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

342
meggy 550 g
tej 8 dl
főzőtejszín 2 dl
vaníliás pudingpor 1 tasak
cukor 5 csapott ek
rum 2 teáskanál
citromlé 0.5 citromból nyert
fahéjrúd 1 db
szegfűszeg 10 db
eper 100 g