r
Nosalty Logó

Hideg gyümölcskrémleves Juhász István konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Juhász István
Hideg gyümölcskrémleves Juhász István konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 360 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2153 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 76 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    389.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.7 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    351.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    182 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    1177 micro
  • β-crypt
    91 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    264 micro
Összesen 360 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    36.4 g

Zsír

  • Összesen
    63.9 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    175 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2335.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    829 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    272 mg
  • Foszfor
    867 mg
  • Nátrium
    327 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    394.1 g
  • Cukor
    331 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

VÍZ

  • Összesen
    2107.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1090 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    372 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    138 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    246 micro
  • Kolin:
    207 mg
  • Retinol - A vitamin:
    475 micro
  • α-karotin
    68 micro
  • β-karotin
    7060 micro
  • β-crypt
    545 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1583 micro
Összesen 2153 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    84.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    76 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    254 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 76 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megmossuk a gyümölcsöket, és szükség szerint kimagozzuk, és kisebb darabokra vágjuk. Egy lábasba beletesszük az összes gyümölcsöt, belekeverjük a cukrot, fűszereket, citromkarikát, és víz nélkül lassú tűzön szétfőzzük. Lehúzzuk a tűzről, és kicsit hűlni hagyjuk.
  2. Ha langyosra hűlt, eltávolítjuk a szegfűszeget és a citromot, majd turmixgéppel pépesítjük, beleöntjük a tejszínt, és felforraljuk. Ízlés szerint még cukrozzuk vagy fűszerezzük, majd teljesen kihűtjük.
  3. Utána előhűtött tányérokba adagoljuk, felvert habtejszínnel és gyümölcsökkel díszítjük.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 774
  • Feltöltés dátuma: 2020. július 24.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Hideg gyümölcskrémleves Juhász István konyhájából
Juhász István 36 recept

Meleg, nyári napokon nagyon szeretjük a hűsítő leveseket. Ilyen a hűtőszekrényben rejlő, ötletszerűen összeválogatott gyümölcsökből készített krémleves is. Nagyon egyszerű és könnyen elkészíthető.

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.