r
Nosalty Logó

Őszibarack krémleves 2.

Marianna
Őszibarack krémleves 2.
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

406
Kalória
5.1g
Fehérje
54.5g
Szénhidrát
21.1g
Zsír
316.5g
Víz
73.6g
Koleszterin
4.3g
Élelmi rost
44.3g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 406 kcal
  • 1% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1620 kcal
  • 1% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 98 kcal
  • 1% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    21.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    302.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    54.5 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    316.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    227 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    180 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    484 micro
  • β-crypt
    184 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    250 micro
Összesen 406 kcal
  • 1% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    20.3 g

Zsír

  • Összesen
    84.3 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    294 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1208.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    405 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    503 mg
  • Nátrium
    151 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    217.9 g
  • Cukor
    177 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    1265.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    909 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    79 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    720 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1934 micro
  • β-crypt
    736 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    999 micro
Összesen 1620 kcal
  • 1% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    73.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    13.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    77.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    118 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 98 kcal

Elkészítés

  1. Az őszibarackot meghámozzuk, és kockákra vágjuk.
  2. Picit több vízben, mint ami ellepi a fűszerekkel együtt (só, vaníliás cukor, szegfűszeg, fahéj, savanyítottnál a citrom- és narancs héja) feltesszük főni.
  3. Ha a barack megpuhult, kiszedjük a darabos fűszereket (fahéj, szegfűszeg, citrom- és narancshéj), és a barack harmadát.
  4. Botmixerrel összeturmixoljuk az edénybenmaradt barackot.
  5. Simára keverjük a joghurtot a tejszínnel, a vaníliás pudingporral és a mézzel, és hozzákeverjük az összeturmixolt barackos léhez. Ha szükséges, újra egy kicsit átturmixoljuk az egészet.
  6. A korábban félretett barakharmadot visszatesszük a baracklevesbe, és az egészet egyszer, nagyon rövid ideig átforraljuk.
  7. Hűtve, tejszínhabbal a tetején tálaljuk! (Nekem csak főzőtejszínem volt itthon ezért a képről a tejszínhab lemaradt.)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 35 p

Nyári hőségben nálunk ez az őszibarackleves (a savanyított változat) a kedvence a fiúknak.

További receptek

Szilvakrémleves

A nyári gyümölcsszezon egyik kedvenc receptje lett nálunk ez a selymes szilvakrémleves, aminek a karamellizált cukor és az earl grey ad különleges aromát. Gyorsan elkészíthető, aztán ...

Rosanics Petra

Kapros zöldbableves

A zöldbableves egy ízletes és tápláló étel, amely tökéletes választás lehet akár főétel gyanánt is. Friss zöldbab, zöldségek és fűszerek harmonikus kombinációja, mely nemcsak a ...

Gerzsenyi Flóra

Sajtburgerleves

Elsősorban sajtburgerrajongók figyelmébe ajánljuk az alábbi receptet, ami a kedvelt street food ízeit gondolja újra levesformában - íme, a SAJTBURGERLEVES! Egy sűrű, laktató, raguszerű ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek