Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hercegnőburgonyával töltött alma

Hercegnőburgonyával töltött alma
Hercegnőburgonyával töltött alma
60 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kiváló köret sültekhez. Mutatós, finom és az ünnepi asztalról nem hiányozhat.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát nagyobb kockákra vágjuk, és enyhén sós vízben megfőzzük, majd krumplinyomón áttörjük. Még forrón, egyesével belekeverjük a tojássárgákat és a vajat, ízesítjük, és alaposan összekeverjük. A masszát csillagcsöves habzsákba kanalazzuk.
  2. Az almának levágjuk a tetejét, karalábévájóval kiszedjük a belsejét, és betöltjük a krumplipürével.
  3. Egy hőálló tálat kikenünk vajjal, belesorakoztatjuk a megtöltött almákat, mellédobunk 2-3 ág rozmaringot, és előmelegített, 200 °C-os sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 950
elküldve: 1
receptkönyvben: 30
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Judit69

Mióta szakács: 2014.11.15.
111 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
kategória: köretek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

krumplival töltött alma, elegáns különleges burgonyás köret

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

338
burgonya 70 dkg
tojássárgája 3 db
vaj 5 dkg
0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
alma 4 közepes db
rozmaring 2 szál