Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sütőben sült mini krumplik

Sütőben sült mini krumplik
Sütőben sült mini krumplik
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A zöldségseben megláttam ezeket az apró, diótól is kisebb krumplikat. Először az jutott eszembe, hogy ez biztosan vicc, mit lehet kezdeni ezzel? Végül vettem 1 kg-ot, és így készítettem el. Kevésnek bizonyult...

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Köretként bármihez finom. Ez alkalommal grillcsirke mellé készült.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyákat alaposan megmossuk - a héjukat nem távolítjuk el.
  2. A hagymát apróra vágjuk.
  3. Egy sütőedényt meglocsolunk kevés olívaolajjal.
  4. Beletesszük a burgyonyát a hagymát, sózzuk-borsozzuk, és egy kevés olajat locsolunk a tetejére is.
  5. Előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 38 072
elküldve: 2
receptkönyvben: 181
elkészítve: 4/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Bogi   :o)

Mióta szakács: 2010.03.04.
105 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: köretek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sütőben sült miniburgonyák, sütőben sült krumpli

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

strawberry
Juci (strawberry) / strawberry Thu, 2010-06-17 07:45

A rozmaringos tepsis burgonya az egyik legállatabb dolog a világon!!!!
Én úgy szoktam (télen) hogy sós vízben, héjastul megfőzöm a (kisebb :) ) krumplikat - engem is szoktak hülyének nézni, majd megpucolom, tepsibe rakom (ha kell, keresztben félbevágom) megspriccolom olívaolajjal (Auchanban potom pénzért vettem olívaolaj spray-t és után is tölthető!) és rámorzsolok FRISS bazsalikomot. Csakis frisset, a szárított felejtős. A fűszernövényeim télen is egész jól elvannak a konyhaablakban. Ajánlom, Bogi, hogy próbáld ki.

piakistvanne
piakistvanne Wed, 2010-06-16 16:58

Mi nem csak újburgonyával szoktuk késziteni ,összeszedjük nagyon apró krumplikat is.Mindenki bolondnak néz hogy minek.Jól megmosom egyenként,nem kis meló.A tepsibe még szórok friss apróra szelt romaringot és úgy sütöm.

Bia
Bogi :o) / Bia Wed, 2010-06-16 20:22

Én is azt gondoltam hogy ez az apró krumpli semmire sem jó.De mégis.Nagyon jól hangzik rozmaringgal is.Köszönöm.Üdv:Bogi

strawberry
Juci (strawberry) / strawberry Thu, 2010-06-17 07:49

Kedves Mrs. Smith,nem is vettem észre a Te hsz-edet, aztán én meg itt reklámozom magam :)))) az "én-féle" rozmaringos burgonyával. Ajánlom, egyszer próbáljátok ki úgy, hogy előtte megfőzitek a krumplit, így kicsit (nem sokkal) rövidebb idő alatt kész van, mert a sütőben már csak kb. 10-15 perc kell neki.

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Wed, 2010-06-16 15:45

Szia Bogi!
Szerintem ez parázskrumpli! Ilyenkor tele van vele a piac, pár hétig ezen szoktam élni. Sajnos itt Németországban még nem találkoztam vele :( Na majd jövőre pótolom. Én sima serpenyőben szoktam sütni, enged magából annyi vizet, hogy semmi nem kell alá. és ha valami különlegeset akarsz belőle kihozni, akkor próbáld ki karamellel - van egy karamelles krumpli receptem, na azt ezzel szoktam csinálni. Valami isteni! :)
puszil:
Nóra

Bia
Bogi :o) / Bia Wed, 2010-06-16 20:20

Nagyon jó ötlet!Köszönöm Nóra.Megtalálom itt ezt a receptet?Puszillak.Bogi

177
újkrumpli 1 kg
újhagyma 5 db
olívaolaj 5 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint