r
Nosalty Logó

Hercegnő torta 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mamacica
Hercegnő torta 2.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A kicsi piskótához

A nagy piskótához

A krémhez

A torta bevonásához és díszítéshez

Összesen 999 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A kicsi piskótához

A nagy piskótához

A krémhez

A torta bevonásához és díszítéshez

Összesen 7990 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A kicsi piskótához

A nagy piskótához

A krémhez

A torta bevonásához és díszítéshez

Összesen 246 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.1 g

Zsír

  • Összesen
    39.8 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    328 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1037.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    313 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    328 mg
  • Nátrium
    345 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    138.7 g
  • Cukor
    98 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    363 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    210 mg
  • Retinol - A vitamin:
    358 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    340 micro
Összesen 999 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    152.8 g

Zsír

  • Összesen
    318.2 g
  • Telített zsírsav
    178 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    90 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    2626 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8301.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    252 mg
  • Kálcium
    2501 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    138 mg
  • Foszfor
    2626 mg
  • Nátrium
    2759 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1109.8 g
  • Cukor
    785 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    587.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2904 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    437 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    356 micro
  • Kolin:
    1680 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2865 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    474 micro
  • β-crypt
    48 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2718 micro
Összesen 7990 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    256.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.3 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 246 Kcal

Hozzávalók

A kicsi piskótához

A nagy piskótához

A krémhez

A torta bevonásához és díszítéshez

Elkészítés

A kicsi piskótához

  1. Tortalapok készítése:
  2. Amennyiben nem készen vásároljuk a piskóta lapokat, úgy a legkisebb méretű tortaformában 4db tojásból, a legnagyobb torta formában 7 tojásból készítünk a szokásos módon piskóta lapokat.
  3. A tojásokat szétválasztjuk és a sárgáját krémszerűvé keverjük a cukorral, végül a citrom reszelt héját is bele tesszük. A fehérjébe teszünk pici sót és cukrot és nagyon kemény habbá felverjük. Keveset a krémszerű sárgájához keverünk, majd fokozatosan nagyon óvatosan a sütőporral kevert liszttel felváltva összekeverjük. A megfelelő szilikonos sütőpapírral bélelt, vagy teflonos torta formába 180C fokon készre sütjük.
  4. Krém készítése:
  5. Amíg a torták hűlnek, az 1l tejből és a lisztből (tetszés szerint pudingporból) sűrű krémet főzünk, a következő képpen:
  6. A tejet odatesszük forrni, de kb 1dl tejet félreteszünk, amivel a lisztet péppé kavarjuk. A forrásban lévő tejből egy merőkanálnyit hozzáadunk a tejes péphez, és csomómentesre kavarjuk, majd hozzáöntjük a forrásban lévő tejhez, állandó kavarás mellett sűrű krémmé főzzük, majd félre tesszük hűlni.
  7. Néha kavargatjuk, hogy a teteje ne bőrösödjön.
  8. A vajat a cukorral habosra kavarjuk és ízesítjük a vaníllia aromával.
  9. Amikor a főzött krém kihűlt összekavarjuk a cukorral habosra kevert margarinnal.
  10. Tölcsérek előkészítése:
  11. Elkészítjük a tasakon levő leírás alapján a rózsaszínű cukormázat.
  12. Előkészítjük a tölcséreket: levágjuk a hegyüket, kb. 2-3 cm-t. (tetszés szerint).
  13. 1 db tölcsér kivételével.Minden tölcsér öblösebb részét be cakkozzuk. Vigyázni kell, mert könnyen törik. Használhatunk éles tapétavágó kést.
  14. Ezek után egyenként bevonjuk a tölcséreket, hogy száradjanak. Az 1db egészben hagyott tölcsér 2-3cm-es cakkos részét levágjuk, ugyanis ezek a részek kerülnek majd a torta középre a képen látható módon. A gyöngyöket már itt rátehetjük száradás előtt.
  15. Tortalapok betöltése:
  16. A kihűlt tortalapokat félbe vágjuk, és először a lekvárral, majd a krémmel megkenjük.
  17. Az emeletes torta legfelső lapját csak lekvárral kenjük meg. A nagy torta lap felső lapját középen krémmel is, hogy össze ragadjon a kicsi tortalappal.
  18. A torta díszítése:
  19. Most elkészítjük a cukormázakat: 1 tasak fehéret és 1 tasak rózsaszínt.
  20. A tetejére rózsaszínű, az oldalára fehér színű cukormáz kerül.
  21. A bevont tölcsérekből a 2-3 cm-es levágott tölcsér darabka cakkos résszel fölfelé középre kerül, az 1db csúcsos csonka tölcsér az öblös részével lefelé kerül az előző csonka tölcsér közepére.
  22. A többi tölcsért óvatosan egyenlő távolságra az alsó tortán helyezük el. Fantáziánkra bízva a gyönggyel és szivecskékkel díszítjük.
  23. 2-3 órát hideg helyen tartjuk fogyasztás előtt.
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22-30
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 23127
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 02.

Ajánló

A cukormázat közvetlen a bevonás előtt készítsük, és nagyon pici vízzel, hamar szárad, de ha sok vizet teszünk a porhoz, nagyon nehéz vele dolgozni. A cukormázat (marcipán ízű pl.) lehet ételfestékkel a kívánt színre színezni és akkor nem kell kétfélét vásárolni. Mivel nagyon munkaigényes, ezért előző nap a tortát kisütöm, a krémet megfőzöm, másnap reggel összeállítom és díszítem a tortát és este, már lehet is ünnepelni. Kitartást kívánok az elkészítéshez és jó étvágyat az ünnepelteknek!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Hercegnő torta 2.
Mamacica 6 recept

Három lány unokám van, akik valahol láttak Hercegnős tortát. Elmondásuk alapján, hozzátéve saját ötleteimet készítettem el az elsőt, majd színárnyalatban eltérő másodikat és harmadikat is. Nagyon munkaigényes, de a végeredmény: mosolygós arcok, csillogó szemek... Megéri!

Hozzávalók

A kicsi piskótához

A nagy piskótához

A krémhez

A torta bevonásához és díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ilyen komoly volt a dínom-dánom a vidéki lakodalmakon 200 éve

Ha vidékre megyünk, még sok helyen fellelhetünk régről megmaradt szokásokat az olyan ünnepek és jeles napok alkalmával, mint például a lakodalom. Menjünk most vissza ezeknek a szokásoknak a gyökeréig, nézzük meg, hogyan is nézett ki egy vidéki lakodalom két évszázaddal ezelőtt!