r
Nosalty Logó

Karácsonyfa-torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Karácsonyfa-torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 1322 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 5281 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 284 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.9 g

Zsír

  • Összesen
    61.1 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    424 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    504.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    218 mg
  • Nátrium
    159 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    166.8 g
  • Cukor
    96 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    478 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    262 mg
  • Retinol - A vitamin:
    471 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    432 micro
Összesen 1322 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.5 g

Zsír

  • Összesen
    244.3 g
  • Telített zsírsav
    156 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1694 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2017.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    155 mg
  • Kálcium
    262 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    873 mg
  • Nátrium
    636 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    667.1 g
  • Cukor
    382 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    343.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1910 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    200 micro
  • Kolin:
    1047 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1884 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    316 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1728 micro
Összesen 5281 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    108.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.8 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 284 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat kettéválasztjuk.
  2. A tojásfehérjét csipet sóval robotgéppel kemény habbá verjük.
  3. Beleengedjük a cukrot, és tovább kevertetjük.
  4. Hozzáadjuk egyenként a tojások sárgáját.
  5. Belekeverjük a lisztet, a pudingport és a szódabikarbónát.
  6. A sütőformát kivajazzuk, és megszórjuk zsemlemorzsával.
  7. A masszát a formába öntjük, és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
  8. Ha a tészta nem ragad a tűre, rácsra borítjuk.
  9. Ha kihűlt, négy részre vágjuk.
  10. Krém elkészítése:
  11. A gesztenyemasszát felengedjük, és a vajjal, porcukorral, rummal jól kikeverjük.
  12. A Hulala tejszínt a vaníliás cukorral és a Dr. Oetker zseléfix-szel keményhabbá verjük.
  13. Összeállítás:
  14. A piskótalapot megkenjük a felvert tejszínhabbal ujjnyi vastagon.
  15. Rátesszük a második lapot. Erre kenjük a gesztenyés krémet, és rátesszük a következő piskóta réteget. Megint megkenjük habbal, és befedjük az utolsó piskótaszelettel.
  16. A tortát bevonjuk habbal.
  17. Nyomózsákba tesszük a maradék habot, és kidíszítjük a tetejét.
  18. Oldalára szeletelt mandulát simítunk.
  19. Tetejét láncszerűen megrakjuk meggybefőttel, és megszórjuk színes szórócukorral.
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 72
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 22314
  • Feltöltés dátuma: 2009. december 30.

Ajánló

Aki nem szereti a sok tejszínhabot, készítsen több gesztenyés krémet, és töltse meg azzal.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem olyan régen egy régiség vásáron akadtam rá egy fenyőfa formájú tortasütőre. Azonnal beleszerettem, és ebben készült a karácsonyi gesztenyetortánk.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek