r
Nosalty Logó

Teknősbéka torta 2.- tejszínes-gyümölcsös

NS
Teknősbéka torta 2.- tejszínes-gyümölcsös
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A bevonathoz

A díszítéshez

1440
Kalória
19.3g
Fehérje
159.2g
Szénhidrát
82.1g
Zsír
200.8g
Víz
387.3g
Koleszterin
5.6g
Élelmi rost
109.2g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

A bevonathoz

A díszítéshez

Összesen 1440 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

A bevonathoz

A díszítéshez

Összesen 5754 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

A bevonathoz

A díszítéshez

Összesen 206 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    19.3 g

Zsír

  • Összesen
    82.1 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    387 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    762.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    260 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    217 mg
  • Nátrium
    205 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    159.2 g
  • Cukor
    109 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    200.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    616 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    208 mg
  • Retinol - A vitamin:
    600 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    183 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    427 micro
Összesen 1440 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    77 g

Zsír

  • Összesen
    328.2 g
  • Telített zsírsav
    210 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1549 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3051 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    1040 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    179 mg
  • Foszfor
    868 mg
  • Nátrium
    820 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    636.7 g
  • Cukor
    437 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    803.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2463 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    307 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    150 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    278 micro
  • Kolin:
    830 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2400 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    731 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1707 micro
Összesen 5754 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    108.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    22.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    28.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 206 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk.
  2. A sárgákat kikeverjük a cukorral és a vajjal.
  3. Hozzáadjuk a langyos tejben felfuttatott szalakálit. Majd belekeverjük a lisztet és a pudingport.
  4. Óvatosan hozzáforgatjuk a tojásfehérjét, vigyázva hogy a hab ne törjön össze.
  5. Kizsírozott, lisztezett tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
  6. Ha kihűlt, három szeletre vágjuk, és megtöltjük a krémmel.
  7. A krémhez a tejet felforraljuk, a vaníliás cukorral és a liszttel sűrűre főzzük.
  8. A vajat habosra keverjük a porcukorral.
  9. Ha a lisztes pép kihűlt, hozzákeverjük a vajas krémhez.
  10. Jól összekeverjük, és ezzel megtöltjük a tortát.
  11. A tejszínt kemény habbáverjük a fixálóval, és bevonjuk vele a tortát.
  12. Tetejére nyomózsákból habköröket készítünk. A közepe legyen kicsit magasabb, mint a széle.
  13. A kivit meghámozzuk, szeletekre vágjuk, és a tortára rakjuk, ez lesz a mintája a teknős páncéljának. Oldalát is kirakjuk kivikarikákkal.
  14. Az almára két csillagszemet és szájat vágunk. A szemekbe cukorgyöngyöt teszünk.
  15. Az almára sapka formában tejszínhabot nyomunk, és megrakjuk cukorgyöngygyel, ez lesz a teknős feje.
  16. A banánokat kettévágjuk, abból lesz a teknős lába.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Valami különlegese tortát szerettem volna készíteni a lányom névnapjára a kötelező kedvenc süteménye mellé. Nagyon szereti a gyümölcsöt, ezért készült ez a teknős torta. Az elkészítése fele sem olyan bonyolult, mint amilyennek elsőre látszik, bárki nyugodtan megpróbálhatja elkészíteni. A második sütésnél már könnyebb krémmel és több gyümölccsel fog készülni. A tejszínhabot gyümölcsjoghurttal keverem össze, és verem fel. Ebbe kerülnek még gyümölcsdarabok, hogy gyümölcsösebb legyen. A vajas krémmel is nagyon finom volt, nagy sikert aratott a családi ünnepi vacsorán.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...