Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Teknősbéka torta 2.- tejszínes-gyümölcsös

Teknősbéka torta 2.- tejszínes-gyümölcsös
Teknősbéka torta 2.- tejszínes-gyümölcsös
90 perc / előkészület: 60 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valami különlegese tortát szerettem volna készíteni a lányom névnapjára a kötelező kedvenc süteménye mellé. Nagyon szereti a gyümölcsöt, ezért készült ez a teknős torta. Az elkészítése fele sem olyan bonyolult, mint amilyennek elsőre látszik, bárki nyugodtan megpróbálhatja elkészíteni.
A második sütésnél már könnyebb krémmel és több gyümölccsel fog készülni. A tejszínhabot gyümölcsjoghurttal keverem össze, és verem fel. Ebbe kerülnek még gyümölcsdarabok, hogy gyümölcsösebb legyen. A vajas krémmel is nagyon finom volt, nagy sikert aratott a családi ünnepi vacsorán.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

A bevonathoz

A díszítéshez

ajánlat

Különleges alkalmakra, születésnapra vagy névnapra kiváló meglepetés, ajándék.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk.
  2. A sárgákat kikeverjük a cukorral és a vajjal.
  3. Hozzáadjuk a langyos tejben felfuttatott szalakálit. Majd belekeverjük a lisztet és a pudingport.
  4. Óvatosan hozzáforgatjuk a tojásfehérjét, vigyázva hogy a hab ne törjön össze.
  5. Kizsírozott, lisztezett tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
  6. Ha kihűlt, három szeletre vágjuk, és megtöltjük a krémmel.
  7. A krémhez a tejet felforraljuk, a vaníliás cukorral és a liszttel sűrűre főzzük.
  8. A vajat habosra keverjük a porcukorral.
  9. Ha a lisztes pép kihűlt, hozzákeverjük a vajas krémhez.
  10. Jól összekeverjük, és ezzel megtöltjük a tortát.
  11. A tejszínt kemény habbáverjük a fixálóval, és bevonjuk vele a tortát.
  12. Tetejére nyomózsákból habköröket készítünk. A közepe legyen kicsit magasabb, mint a széle.
  13. A kivit meghámozzuk, szeletekre vágjuk, és a tortára rakjuk, ez lesz a mintája a teknős páncéljának. Oldalát is kirakjuk kivikarikákkal.
  14. Az almára két csillagszemet és szájat vágunk. A szemekbe cukorgyöngyöt teszünk.
  15. Az almára sapka formában tejszínhabot nyomunk, és megrakjuk cukorgyöngygyel, ez lesz a teknős feje.
  16. A banánokat kettévágjuk, abból lesz a teknős lába.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 17 720
elküldve: 1
receptkönyvben: 104
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Sárvári Mária

Mióta szakács: 2008.12.29.
117 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
kategória: torta
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

teknőstorta gyümölcsökkel, krémes teknőstorta gyerekeknek

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1440
tojás 5 db
rétesliszt 5 evőkanál
cukor 10 ek
vaj 10 dkg
tej 1 dl
szalalkáli 7.5 g
csokoládés pudingpor 1 csomag
tej 0.5 l
finomliszt 4 evőkanál
vaníliás cukor 2 csomag
vaj 20 dkg
porcukor 20 dkg
növényi tejszín 2 dl
habfixáló 1 csomag
alma 1 közepes db
banán 2 közepes db
kivi 4 db
cukorgyöngy 1 ek