Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Helly Rákóczi túrós sütije

Helly Rákóczi túrós sütije
Helly Rákóczi túrós sütije
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valami újat próbáltam ki, és hatalmas sikere lett! Estére el is fogyott!

Nagyon finom és könnyű elkészíteni! 

hozzávalók / 8 adag

Tészta

Töltelék

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A lisztben elmorzsoljuk a vajat. Majd hozzáadjuk a tészta többi hozzávalóját. Óvatosan a tejföllel, csak annyit adjunk a tésztához, hogy jól kezelhető tésztát kapjunk, ez kb. 2 ek tejföl, nem több!
  2. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, kizsírozott nagy magas falú tepsibe tesszük a tésztát, majd rátesszük a túrós tölteléket. Kb. 25 percig sütjük, amíg a túró picit megbarnul.
  3. Eközben kemény habbá verjük a 4 tojásfehérjét és a 20 dkg porcukrot!
  4. Kivesszük a megsült sütit, rásimítjuk a habot és visszatesszük a sütőbe, de már csak szárítjuk, körülbelül 10-15 percig. Ha aranybarna a hab teteje, akkor kész! Ha kihűlt, tálaljuk. Jó étvágyat!

Töltelék

  1. Az 1 kg túrót, a 30 dkg porcukrot, a csomag mazsolát, a vaníliás cukrot, a darát és a 4 tojássárgáját összekeverjük. Figyeljünk oda, hogy a túrót alaposan összetörjük!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 4 444
elküldve: 1
receptkönyvben: 35
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

helly77

Mióta szakács: 2012.03.31.
39 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

habos túrós sütemény, mazsolás-túrós szelet

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

949
finomliszt 30 dkg
margarin 25 dkg
cukor 1 púpozott ek
tojás 1 db
sütőpor 0.5 csomag
1 csipet
tejföl 2 ek
sárgabaracklekvár 6 ek
tehéntúró 1 kg
porcukor 30 dkg
mazsola 10 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
búzadara 2 púpozott ek
tojás 4 db
porcukor 20 dkg