r
Nosalty Logó

Túrós tésztás süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Madeira
Túrós tésztás süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 678 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2710 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 167 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.3 g

Zsír

  • Összesen
    21.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    166 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2151.3 g
  • Cink
    164 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    542 mg
  • Vas
    128 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    684 mg
  • Nátrium
    512 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.5 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    141.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    76 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    173 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    196 micro
Összesen 678 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    117.2 g

Zsír

  • Összesen
    85.3 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    663 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8605.3 g
  • Cink
    657 mg
  • Szelén
    215 mg
  • Kálcium
    2168 mg
  • Vas
    513 mg
  • Magnézium
    219 mg
  • Foszfor
    2735 mg
  • Nátrium
    2049 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    23 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    354 g
  • Cukor
    157 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    566.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    507 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    122 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    65 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    693 micro
  • Kolin:
    523 mg
  • Retinol - A vitamin:
    501 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    782 micro
Összesen 2710 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    530.9 g
  • Cink
    41 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    169 mg
  • Nátrium
    126 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    19 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 167 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt 170 fokra. Egy sütőtálat kivajazunk, és beszórjuk a zsemlemorzsával, és beleöntjük a nyers tésztát.
  2. A tojásokat elkeverjük a cukrokkal. Habverővel a legkönnyebb. Hozzáadjuk a túrót is. Egynemű masszává keverjük.
  3. Mehet bele a tejföl, a kefir, a citromhéj, a só, majd végül a tej.
  4. Beleszórjuk a sütőport és a mazsolát is.
  5. A kapott híg elegyet merőkanállal egyenletesen a tésztára adagoljuk. Sütőbe tesszük, és tűpróbáig sütjük. Langyosan a legfinomabb!
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x30
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 6555
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Túrós tésztás süti
Madeira 5 recept

A recept egy kedves ismerősömtől származik, aki kóstolót hozott belőle. Rögtön elkértem a receptet. Gyors, egyszerű és finom. Amíg fő a leves, ez is megsül a sütőben.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek