Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Emeletes élvezet ahogy Kalany készíti

Emeletes élvezet ahogy Kalany készíti
Emeletes élvezet ahogy Kalany készíti
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukám egyik kollégájától kaptuk a receptet. Amit azóta már többször is megcsináltunk, és minden alkalommal finomabb. :) Most szeretném mindenkivel megosztani, mert valami mennyei, főleg, ha valaki szereti a nagyon habos-krémes sütiket.

hozzávalók / 4 adag

A piskótához

A 2. réteghez

A 3. réteghez

A 4. réteghez

A tetejére

ajánlat

Nem az a könnyen utaztatható süti, de vendégváráskor vagy ünnepekkor tökéletes.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elkészítjük a piskótát, összekeverjük a lisztet, a sütőport, a cukrot és a kakaóport. Ehhez adjuk a tojássárgákat, és az olajat. Csomómentesre keverjük, majd óvatosan hozzákeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjéket. Ezt az egészet kivajazott és lisztezett tepsiben megsütjük.
  2. Amíg a piskóta sül, elkészítjük a többi réteget.
  3. 2. réteg: A túrót, ha nagyobb darabos, mixerrel krémesítsük. Ehhez keverjük a vaníliás cukrot és az ízlés szerinti porcukrot, majd pedig a habbá vert tejszínt. Ezt a réteget csak a teljesen kihűlt piskótára kenjük egyenletesen.
  4. 3. réteg: Az Aranka krémport a tejjel és a vaníliás cukorral sűrű krémmé verjük elektromos habverővel. Ezt a túrós krémre kenjük.
  5. 4. réteg: A tejszínt a porcukorral kemény habbá verjük, majd a vaníliás krémre simítjuk. (Ugyan a Hulala tejszín habjának tartása jobb, mint bármelyik másiknak, én szoktam hozzá keverni egy kis habfixálót is, a biztonság kedvéért.)
  6. Az egésznek a tetejére jön a csokoládé, majd a tálalásig érdemes néhány órára hűtőbe rakni.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 21 832
elküldve: 7
receptkönyvben: 259
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Kalany

Mióta szakács: 2011.05.08.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

emeletes-habos süti, túrós-vaníliás-tejszínes sütemény

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1169
finomliszt 4 evőkanál
cukor 6 ek
tojás 6 db
sütőpor 1 csomag
napraforgó olaj 1 dl
cukrozatlan kakaópor 2 ek
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
tehéntúró 25 dkg
porcukor 2 ek
növényi habtejszín 3 dl
vaníliás cukor 1 csomag
vaníliás pudingpor 2 tasak
tej 5 dl
vaníliás cukor 1 csomag
növényi habtejszín 2 dl
porcukor 5 dkg
csokoládé 5 dkg