Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Magvas kenyér

Magvas kenyér
Magvas kenyér
80 perc / előkészület: 45 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régóta szerettem volna kipróbálni ezt a receptet. Végre rászántam magam, a család örömére.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A tetejére

  • 10 dkg tökmag (tetszés szerint: szezámmag, mák, köménymag)
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Futtassuk fel az élesztőt a langyos tejben a cukorral.
  2. Szitáljuk a lisztet egy nagy tálba.
  3. Adjuk hozzá a krumplipelyhet, sót.
  4. Öntsük bele a felfuttatott élesztőt és az olajat.
  5. Apránként langyos vizet adagolva gyúrjunk kemény, de jól gyúrható, rugalmas tésztát.
  6. Amikor a tészta már teljesen sima és elválik az edény falától, langyos helyen pihentessük fél órát.
  7. Villával verjük fel a tojást egy kis sóval.
  8. A tésztából formázzunk 25 db egyforma gömböt.
  9. Ezeket egyenként mártsuk tojásba, majd sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztassuk.
  10. Tetejüket szórjuk meg magokkal.
  11. Fél óra pihentetés után mehet a 200 fokos sütőbe.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 471
elküldve: 1
receptkönyvben: 118
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Beus

Mióta szakács: 2009.07.21.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: reggeli, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: köret

egyéb elnevezések

magos kenyér, sokmagos kenyér

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Amaerilde
Amaerilde / Amaerilde Tue, 2012-04-03 11:38

Szia! Így ahogy írod, hogy a golyókat egymás mellé teszed, inkább ilyen zsemle-szerűségek lesznek belőle ugye? Ha kenyér alakú kenyeret szeretnék, vajon mekkorára szabad formázni, hogy a közepe is megsüljön?
Köszi a segítséget!

mandaszb
Beus / mandaszb Thu, 2012-04-26 13:26

Szia!
Igen, inkább zsemlék lesznek. Sajnos még sosem próbáltam egyben megsütni...
Beus

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-06-29 17:10

Szia ! szeretném megkérdezni, hogy a kenyér tetejét mivel kenitek meg, hogy a magok a sütés után ne peregjenek le.

mandaszb
Beus / mandaszb Thu, 2009-09-03 17:34

Szia! Lehet csak fehér lisztből is, de ilyenkor kevesebb folyadék kell mert az kevesebbet vesz fel, mint a teljes kiőrlésű. Igazából a krumplipehely nem nélkülözhetetlen, de esetleg helyettesíthető 1 szem összetört főtt krumplival is ha nem akarod teljesen kihagyni a krumplis ízt. Igen, lehet felezni. Az eredeti mennyiségből nekem a gáztepsi lett majdnem tele, és 2 nap alatt simán elfogyott. Ha kisebb golyókat készítesz akkor lehet egyszerűen sós sütiként kínálni, a nagyobbakat úgy ettük mint a rendes kenyeret.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2009-09-02 16:53

Ha fele ennyit szeretnék akkor értelemszerűen mindent fele mennyiségű alapanyagból készitsek vagy inkább csináljam az egész adagot? A burgonyapehely fontos belé? Nem lehetne csak fehérlisztből?

baby_katika
Katika / baby_katika Wed, 2009-07-22 13:03

Szia!
Nagyon szeretek kenyeret sütni, és szimpinek tűnik ez a recept! Kenyérsütőgépben vajon el lehet készíteni a kelesztésig?
Köszi, üdv
Kati

mandaszb
Beus / mandaszb Wed, 2009-07-22 15:22

Szia!
Örülök, hogy tetszik, remélem ízleni is fog. Amennyiben belefér ekkora mennyiség, akkor igen, vagy esetleg fél adagot készítve. Az én dagasztómba sajnos nem fér, így kézzel csináltam. Nem volt annyira macerás mint amilyennek tűnik. A víz miatt viszont óvatosan kell vele bánni, mert a liszt minőségétől függ, hogy mennyit vesz fel.
BaBa

1369
finomliszt 100 dkg
teljes kiőrlésű liszt 20 dkg
burgonyapehely 5 dkg
tej 0.5 l
friss élesztő 5 dkg
cukor 0.5 teáskanál
3 kk
napraforgó olaj 2 ek
tojás 1 db
tökmag 10 dkg