r
Nosalty Logó

Harcsapaprikás palacsintában

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
convecteur temporel
Harcsapaprikás palacsintában
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A palacsintához

A harcsapaprikáshoz

Összesen 620 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A palacsintához

A harcsapaprikáshoz

Összesen 2478 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A palacsintához

A harcsapaprikáshoz

Összesen 100 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    39.6 g

Zsír

  • Összesen
    33.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    172 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1344.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    411 mg
  • Nátrium
    671 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    339.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    196 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    168 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    173 micro
Összesen 620 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    158.2 g

Zsír

  • Összesen
    133.2 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    688 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5379.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    328 mg
  • Kálcium
    427 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    282 mg
  • Foszfor
    1644 mg
  • Nátrium
    2683 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    159.1 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1359.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    385 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    103 mg
  • D vitamin:
    784 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    294 micro
  • Kolin:
    480 mg
  • Retinol - A vitamin:
    322 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    673 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    693 micro
Összesen 2478 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    217.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    55 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    104 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 100 Kcal

Hozzávalók

A palacsintához

A harcsapaprikáshoz

Elkészítés

A palacsintához

  1. A palacsintához a hozzávalókat elkeverjük, pár percet pihentetjük, és kb. 8palacsintát sütünk belőlük.
  2. A felkockázott harcsát picit megsózzuk, majd egy időre félrerakjuk.
  3. A felkockázott szalonnát zsírjára pirítjuk, majd kivesszüka megsült pörcöket. A kisült zsiradékon megpároljuka hagymát, majd hozzáadjuka fokhagymát. Megszórjuka paprikával, jól átkeverjük, hogy szép színe legyen, majd hozzáadjukaz apró kockára vágott paradicsomot és TV-paprikát, sózzuk, borsozzuk. Néha átkavargatva, kevés halalaplével felöntve hagyjukszépen megpuhulni a zöldségeket, ha kell, mindig öntünk alá egy kevés alaplevet.
  4. Ha ez kész, belerakjuka kockára vágott filézett harcsát, és készre főzzük. Ha kész a hal is (nem kell neki sok idő), vegyük ki a húsát. A megmaradt szaftot botturmix segítségével pürésítjük.
  5. Attól függően, hogy mennyire lett leveses a szaft, 1-2 evőkanál liszttel elkevert tejföllel behabarjuk.
  6. A harcsák húsát egy villa segítségével egy picit szétnyomkodjuk, majd megtöltjükvelük a palacsintákat, óvatosan batyukat formázunk, majd igazságosan eloszlatjukrajtuk a szószt, kanalazunk rá tejfölt, és megszórjukpici kaporral.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 80
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5326
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 08.

Ajánló

Sok sok tejföllel az igazi!!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Harcsapaprikás palacsintában
convecteur temporel 9 recept

Kiskoromban volt egy hosszabb időszakom, amikor ha vendéglőbe mentünk, én csakis kizárólag hortobágyi palacsintát voltam hajlandó rendelni. Amint a kezembe adták az étlapot, hevesen az előételekhez lapoztam, és meggyőződtem róla, hogy van, kértem, kaptam, mindmegettem. Sosem értettem, hogy miért előétel, mert én mindig teljesen jól laktam tőle. Továbbá kiskoromban utáltam a harcsát. Mindenféle halat utáltam. Valamiért a halászlé volt az egyetlen halas cucc, amit meg tudtam enni, de azt is csak hal nélkül, jó sok ropogós héjú kenyérrel. Ma már nagyon szeretek mindenféle halat. Főleg a tengerieket, de a harcsapaprikás az egyik kedvencem. Na gondoltam, ha csirke- vagy más paprikásból lehet hortobágyit csinálni, akkor miért ne lehetne harcsapaprikásból. Egész egyszerűen isteni lett a végeredmény, felnőttkorom kedvence gyerekkori kedvenc köntösében. Nyami.

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

A palacsintához

A harcsapaprikáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Mert a kajszibarackból vétek csak lekvárt készíteni

Bár a kajszibarack a nyár egyik legfontosabb gyümölcse, hiszen a magyarok egyik legkedveltebb lekvárja készül belőle, és a pálinkák között is előkelő helyet foglal el, hajlamosak vagyunk elfeledkezni arról, milyen sokféle finomság alkotóeleme lehet még.