Harcsapaprikás palacsintában
- 9% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
A palacsintához
-
30g finomliszt109 kcal
-
63g ásványvíz0 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
1g só0 kcal
-
18 kcal
A harcsapaprikáshoz
-
250g hal144 kcal
-
25g füstölt szalonna164 kcal
-
75g vöröshagyma27 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
25g paradicsom5 kcal
-
25g tv-paprika4 kcal
-
50g hal alaplé4 kcal
-
0 kcal
-
50g tejföl99 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kapor0 kcal
- 9% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
A palacsintához
-
120g finomliszt437 kcal
-
250g ásványvíz0 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
4g só0 kcal
-
71 kcal
A harcsapaprikáshoz
-
1000g hal576 kcal
-
100g füstölt szalonna655 kcal
-
300g vöröshagyma109 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
100g tv-paprika16 kcal
-
200g hal alaplé14 kcal
-
0 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kapor0 kcal
- 9% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
A palacsintához
-
4.9g finomliszt18 kcal
-
10.1g ásványvíz0 kcal
-
2.2g tojás3 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0.3g napraforgó olaj3 kcal
A harcsapaprikáshoz
-
40.4g hal23 kcal
-
26 kcal
-
12.1g vöröshagyma4 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
4g paradicsom1 kcal
-
4g tv-paprika1 kcal
-
8.1g hal alaplé1 kcal
-
0 kcal
-
8.1g tejföl16 kcal
-
1.2g finomliszt4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kapor0 kcal
- 9% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 39.6 g
Zsír
-
Összesen 33.3 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 172 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1344.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 82 mg
-
Kálcium 107 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 70 mg
-
Foszfor 411 mg
-
Nátrium 671 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.8 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 339.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 96 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 196 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 73 micro
-
Kolin: 120 mg
-
Retinol - A vitamin: 81 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 168 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 643 micro
-
Lut-zea 173 micro
- 9% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 158.2 g
Zsír
-
Összesen 133.2 g
-
Telített zsírsav 52 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 51 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 688 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5379.8 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 328 mg
-
Kálcium 427 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 282 mg
-
Foszfor 1644 mg
-
Nátrium 2683 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 159.1 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 1359.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 385 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 11 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 103 mg
-
D vitamin: 784 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 31 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 294 micro
-
Kolin: 480 mg
-
Retinol - A vitamin: 322 micro
-
α-karotin 118 micro
-
β-karotin 673 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 693 micro
- 9% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 6.4 g
Zsír
-
Összesen 5.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 28 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 217.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 66 mg
-
Nátrium 108 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 55 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 13 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 104 micro
-
Lut-zea 28 micro
Hozzávalók
A palacsintához
-
12 dkg finomliszt
-
1 db tojás
-
1 kávéskanál só
-
1 ek napraforgó olaj
A harcsapaprikáshoz
-
10 dkg füstölt szalonna
-
30 dkg vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 közepes db paradicsom
-
1 közepes db tv-paprika
-
2 dl hal alaplé
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
2 evőkanál finomliszt
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
kapor ízlés szerint
Elkészítés
A palacsintához
- A palacsintához a hozzávalókat elkeverjük, pár percet pihentetjük, és kb. 8palacsintát sütünk belőlük.
- A felkockázott harcsát picit megsózzuk, majd egy időre félrerakjuk.
- A felkockázott szalonnát zsírjára pirítjuk, majd kivesszüka megsült pörcöket. A kisült zsiradékon megpároljuka hagymát, majd hozzáadjuka fokhagymát. Megszórjuka paprikával, jól átkeverjük, hogy szép színe legyen, majd hozzáadjukaz apró kockára vágott paradicsomot és TV-paprikát, sózzuk, borsozzuk. Néha átkavargatva, kevés halalaplével felöntve hagyjukszépen megpuhulni a zöldségeket, ha kell, mindig öntünk alá egy kevés alaplevet.
- Ha ez kész, belerakjuka kockára vágott filézett harcsát, és készre főzzük. Ha kész a hal is (nem kell neki sok idő), vegyük ki a húsát. A megmaradt szaftot botturmix segítségével pürésítjük.
- Attól függően, hogy mennyire lett leveses a szaft, 1-2 evőkanál liszttel elkevert tejföllel behabarjuk.
- A harcsák húsát egy villa segítségével egy picit szétnyomkodjuk, majd megtöltjükvelük a palacsintákat, óvatosan batyukat formázunk, majd igazságosan eloszlatjukrajtuk a szószt, kanalazunk rá tejfölt, és megszórjukpici kaporral.
- Sütés ideje: 10 perc
- Receptkönyvben: 88
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 5654
- Feltöltés dátuma: 2013. november 08.
Ajánló
Sok sok tejföllel az igazi!!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Kiskoromban volt egy hosszabb időszakom, amikor ha vendéglőbe mentünk, én csakis kizárólag hortobágyi palacsintát voltam hajlandó rendelni. Amint a kezembe adták az étlapot, hevesen az előételekhez lapoztam, és meggyőződtem róla, hogy van, kértem, kaptam, mindmegettem. Sosem értettem, hogy miért előétel, mert én mindig teljesen jól laktam tőle. Továbbá kiskoromban utáltam a harcsát. Mindenféle halat utáltam. Valamiért a halászlé volt az egyetlen halas cucc, amit meg tudtam enni, de azt is csak hal nélkül, jó sok ropogós héjú kenyérrel. Ma már nagyon szeretek mindenféle halat. Főleg a tengerieket, de a harcsapaprikás az egyik kedvencem. Na gondoltam, ha csirke- vagy más paprikásból lehet hortobágyit csinálni, akkor miért ne lehetne harcsapaprikásból. Egész egyszerűen isteni lett a végeredmény, felnőttkorom kedvence gyerekkori kedvenc köntösében. Nyami.