Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Harcsapaprikás palacsintában

Harcsapaprikás palacsintában
Harcsapaprikás palacsintában
65 perc / előkészület: 10 perc főzés: 45 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kiskoromban volt egy hosszabb időszakom, amikor ha vendéglőbe mentünk, én csakis kizárólag hortobágyi palacsintát voltam hajlandó rendelni. Amint a kezembe adták az étlapot, hevesen az előételekhez lapoztam, és meggyőződtem róla, hogy van, kértem, kaptam, mindmegettem. Sosem értettem, hogy miért előétel, mert én mindig teljesen jól laktam tőle. Továbbá kiskoromban utáltam a harcsát. Mindenféle halat utáltam. Valamiért a halászlé volt az egyetlen halas cucc, amit meg tudtam enni, de azt is csak hal nélkül, jó sok ropogós héjú kenyérrel. Ma már nagyon szeretek mindenféle halat. Főleg a tengerieket, de a harcsapaprikás az egyik kedvencem. Na gondoltam, ha csirke- vagy más paprikásból lehet hortobágyit csinálni, akkor miért ne lehetne harcsapaprikásból. Egész egyszerűen isteni lett a végeredmény, felnőttkorom kedvence gyerekkori kedvenc köntösében. Nyami.

hozzávalók / 4 adag

A palacsintához

A harcsapaprikáshoz

ajánlat

Sok sok tejföllel az igazi!!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A palacsintához a hozzávalókat elkeverjük, pár percet pihentetjük, és kb. 8 palacsintát sütünk belőlük.
  2. A felkockázott harcsát picit megsózzuk, majd egy időre félrerakjuk.
  3. A felkockázott szalonnát zsírjára pirítjuk, majd kivesszük a megsült pörcöket. A kisült zsiradékon megpároljuk a hagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát. Megszórjuk a paprikával, jól átkeverjük, hogy szép színe legyen, majd hozzáadjuk az apró kockára vágott paradicsomot és TV-paprikát, sózzuk, borsozzuk. Néha átkavargatva, kevés halalaplével felöntve hagyjuk szépen megpuhulni a zöldségeket, ha kell, mindig öntünk alá egy kevés alaplevet. 
  4. Ha ez kész, belerakjuk a kockára vágott filézett harcsát, és készre főzzük. Ha kész a hal is (nem kell neki sok idő), vegyük ki a húsát. A megmaradt szaftot botturmix segítségével pürésítjük. 
  5. Attól függően, hogy mennyire lett leveses a szaft, 1-2 evőkanál liszttel elkevert tejföllel behabarjuk.
  6. A harcsák húsát egy villa segítségével egy picit szétnyomkodjuk, majd megtöltjük velük a palacsintákat, óvatosan batyukat formázunk, majd igazságosan eloszlatjuk rajtuk a szószt, kanalazunk rá tejfölt, és megszórjuk pici kaporral.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 4 803
elküldve: 1
receptkönyvben: 81
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

convecteur temporel

Mióta szakács: 2010.09.13.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: halételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

harcsapörkölt palacsintában, palacsintába töltött harcsapaprikás,

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

618
finomliszt 12 dkg
ásványvíz 2.5 dl
tojás 1 db
1 kávéskanál
napraforgó olaj 1 ek
hal 1 kg
füstölt szalonna 10 dkg
vöröshagyma 30 dkg
fokhagyma 2 gerezd
paradicsom 1 közepes db
tv paprika 1 közepes db
hal alaplé 2 dl
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
tejföl 2 dl
finomliszt 2 evőkanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kapor 0 ízlés szerint