r
Nosalty Logó

Hamis tepertős papucs szilvalekvárral

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lakos Benedek
Hamis tepertős papucs szilvalekvárral
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A rétegezéshez és sütéshez

Összesen 821 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A rétegezéshez és sütéshez

Összesen 6552 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A rétegezéshez és sütéshez

Összesen 328 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    48.5 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    165 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    688.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    207 mg
  • Nátrium
    311 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    301 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    295 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 821 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    106.6 g

Zsír

  • Összesen
    387.8 g
  • Telített zsírsav
    179 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    96 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    87 g
  • Koleszterin
    1318 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5506.9 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    227 mg
  • Kálcium
    685 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    412 mg
  • Foszfor
    1655 mg
  • Nátrium
    2486 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    667.4 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    291.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2410 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    620 micro
  • Kolin:
    710 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2360 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    583 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    789 micro
Összesen 6552 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    19.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    276 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 328 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A rétegezéshez és sütéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A cukrot elkeverjük a langyos tejjel, majd belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk benne. A lisztet elkeverjük a sóval, majd hozzáadjuk a tojást, a tejfölt, a puha vajat és a felfutott élesztős tejet. Ruganyos tésztát gyúrunk belőle, majd lisztezett felületen 10 percig dagasztjuk. Letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük.

A rétegezéshez és sütéshez

  1. A vajat elkeverjük a misóval, a diót egy aprítógépben durvára daráljuk.
  2. A megkelt tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk, majd megkenjük a vajas keverékkel és megszórjuk a dióval. Lehajtjuk a felső harmadát, majd arra az alsót, majd a jobb és a bal oldalról is behajtogatjuk. Az így kapott kis téglatestet frissentartó fóliába csomagoljuk, majd 20 percre a hűtőbe tesszük piheni.
  3. Miután kivettük, a tésztát elforgatjuk balra 90 fokkal, kinyújtjuk és megismételjük a hajtogatást. Újabb pihentetés következik, majd a forgatás, kinyújtás és hajtogatás sorozata még egyszer. Ekkor a tésztát egy órára visszatesszük a hűtőbe, hogy kellően megdermedjen.
  4. A megdermedt tésztát vékonyra nyújtjuk, majd kis négyzeteket vágunk belőle. Ezeket megtöltjük szilvalekvárral, és két csücsköt középen összecsípünk, hogy megkapjuk a jellegzetes papucsformát.
  5. A süteményeket lekenjük egy felvert tojással, majd sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. 180 fokos sütőben 20 perc alatt aranybarnára sütjük őket. Langyosan vagy hidegen tálaljuk, porcukorral nagyon enyhén meghintve.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 2273
  • Feltöltés dátuma: 2023. november 06.

Receptkategóriák

Hamis tepertős papucs szilvalekvárral
Lakos Benedek 264 recept

Gyermekkorom (és már örökre letűnt húsevő éveim) egyik kedvenc süteménye a tepertős-szilvalekváros papucs volt. A vegetáriánussá válás egyik nagy szomorúsága, hogy többé nem ehettem ebből a különleges nyalánkságból, szerencsére az alábbi recept megszületésével már a múlté: ha töpörtyű ugyan nem is kerül bele, az élményt ugyanúgy hozza a papucs, frissen sülve, másnaposan, neadjisten még a harmadik nap is.

Hozzávalók

A tésztához

A rétegezéshez és sütéshez

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili