r
Nosalty Logó

Hamis matchás piskótatekercs fügelevéllel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lakos Benedek
Hamis matchás piskótatekercs fügelevéllel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

Összesen 493 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

Összesen 3945 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

Összesen 275 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    31.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    273.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.8 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    199 micro
Összesen 493 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.4 g

Zsír

  • Összesen
    250.1 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    1358 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2186.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    478 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    885 mg
  • Nátrium
    580 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    350.7 g
  • Cukor
    238 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    522.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1173 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    296 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    213 micro
  • Kolin:
    929 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1150 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    273 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1592 micro
Összesen 3945 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    152.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 275 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket egy csipet sóval elkezdjük felverni, majd félúton fokozatosan hozzáadjuk a cukor felét. A sárgáját is habosra és világosra keverjük a maradék cukorral nagyjából 2 perc alatt, ehhez csorgatjuk hozzá az olajat.
  2. A lisztet elkeverjük a fügelevélporral, majd a sárgájákhoz adjuk. Elkeverjük, utána jöhet a tej is. A masszába forgatjuk óvatosan a keményre vert tojáshabot.
  3. A sütőt előmelegítjük 170 fokra és kibélelünk egy gáztepsit sütőpapírral. A masszát elegyengetjük a tepsin, majd 15-20 percig sütjük.
  4. A frissen kisült piskótát egy tiszta konyharuhára fordítjuk, majd lehúzzuk róla a sütőpapírt. Felcsavarjuk és így hagyjuk kihűlni.

A töltelékhez

  1. A tejszínt egy lábasba tesszük a fügelevélporral, majd alacsony lángon 5-7 percig főzzük, míg a tejszín egy kis színt kap. Utána hagyjuk teljesen kihűlni.
  2. Az ízesített tejszínt egy tálba tesszük a mascarponéval és a porcukorral, majd lágy krémet keverünk kézi mixerrel.
  3. A kihűlt piskótát megkenjük szederlekvárral, majd elkenjük rajta a tejszínes krémet (hagyjunk egy kétujjnyi sávot üresen a végén, hogy a krém ne folyjon túl a tésztán). Felcsavarjuk, a végeit levágjuk és a maradék krémmel illetve friss szederrel díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 7
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 193
  • Feltöltés dátuma: 2023. október 05.

Receptkategóriák

Hamis matchás piskótatekercs fügelevéllel
Lakos Benedek 264 recept

Ha a fügefa levelét megszárítjuk, majd finomra őröljük, a matchához ízben, színben és állagban is hasonló port kapunk. Felhasználhatjuk sütemények tésztájában és krémekben is, például az alábbi módon. Kellemesen aromás, herbális-kókuszos ízéhez jól passzolnak a bogyós gyümölcsök, mint a szeder is.

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili

További cikkek