r
Nosalty Logó

Hamis matchás piskótatekercs fügelevéllel

Lakos Benedek
Hamis matchás piskótatekercs fügelevéllel
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez

493
Kalória
9.2g
Fehérje
43.8g
Szénhidrátok
31.3g
Zsír
65.3g
Víz
169.7g
Koleszterin
1.2g
Rost
29.8g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

Összesen 493 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

Összesen 3945 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

Összesen 275 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    31.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    273.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.8 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    65.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    199 micro
Összesen 493 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.4 g

Zsír

  • Összesen
    250.1 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    1358 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2186.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    478 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    885 mg
  • Nátrium
    580 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    350.7 g
  • Cukor
    238 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    522.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1173 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    296 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    213 micro
  • Kolin:
    929 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1150 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    273 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1592 micro
Összesen 3945 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    152.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    36.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 275 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket egy csipet sóval elkezdjük felverni, majd félúton fokozatosan hozzáadjuk a cukor felét. A sárgáját is habosra és világosra keverjük a maradék cukorral nagyjából 2 perc alatt, ehhez csorgatjuk hozzá az olajat.
  2. A lisztet elkeverjük a fügelevélporral, majd a sárgájákhoz adjuk. Elkeverjük, utána jöhet a tej is. A masszába forgatjuk óvatosan a keményre vert tojáshabot.
  3. A sütőt előmelegítjük 170 fokra és kibélelünk egy gáztepsit sütőpapírral. A masszát elegyengetjük a tepsin, majd 15-20 percig sütjük.
  4. A frissen kisült piskótát egy tiszta konyharuhára fordítjuk, majd lehúzzuk róla a sütőpapírt. Felcsavarjuk és így hagyjuk kihűlni.

A töltelékhez

  1. A tejszínt egy lábasba tesszük a fügelevélporral, majd alacsony lángon 5-7 percig főzzük, míg a tejszín egy kis színt kap. Utána hagyjuk teljesen kihűlni.
  2. Az ízesített tejszínt egy tálba tesszük a mascarponéval és a porcukorral, majd lágy krémet keverünk kézi mixerrel.
  3. A kihűlt piskótát megkenjük szederlekvárral, majd elkenjük rajta a tejszínes krémet (hagyjunk egy kétujjnyi sávot üresen a végén, hogy a krém ne folyjon túl a tésztán). Felcsavarjuk, a végeit levágjuk és a maradék krémmel illetve friss szederrel díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Ha a fügefa levelét megszárítjuk, majd finomra őröljük, a matchához ízben, színben és állagban is hasonló port kapunk. Felhasználhatjuk sütemények tésztájában és krémekben is, például az alábbi módon. Kellemesen aromás, herbális-kókuszos ízéhez jól passzolnak a bogyós gyümölcsök, mint a szeder is.

További receptek

Túrórudi-szelet

Kedvenc magyar édességünk minden ízét magába kebelezte ez a krémes, édes süteményszelet. Szerencsére nem tartja meg őket magának, hanem a beléje harapókat kápráztatja a friss túró, ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Bodzaszörp tartósítószer nélkül

Imádom a bodzát, ezért minden tavasszal alig várom, hogy elkezdődjön a szezonja! Gyerekkorunkban a tesómmal is mindig szedtünk, és míg akkor anyukámnak kellett megcsinálni, addig ma már ...

Elállós bodzaszörp

Pár éve akartam először bodzaszörpöt készíteni (hígíthatósat, tartósat), de a neten a receptek tömkelegéből valahogy nem találtam rá az igazira. Végül több receptet átböngészve ...

Tavaszi káposztasaláta

Ezt a könnyű tavaszi salátát Apukámtól tanultam. Nagyon szeretjük. :) Hűtőben befőttes üvegbe zárva elvileg 3-4 napig is eláll, de nálunk mindig hamarabb elfogy. :) További képek ...