Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromos-krémsajtos rolád

Citromos-krémsajtos rolád
Citromos-krémsajtos rolád
30 perc / előkészület: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon kellemes, frissítő sütemény.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojást egy keverőedényben -a konyhai robotgép legmagasabb fokozatán- 1 percig habosra verjük.
  2. A vanillincukorral elkevert porcukrot a tojáshoz adjuk, és további 2 percig keverjük.
  3. A lisztet a sütőporral elkeverjük, a masszához szitáljuk, és egy fakanállal lazán, sima tisztává keverjük.
  4. A tésztát a tepsibe öntjük, tetejét elsimítjuk. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
  5. Alsó és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve) Légkeveréses: kb. 200 °C (előmelegítve) Gáz: kb. 3-4 fokozat (előmelegítve) Sütési idő: kb. 10 perc
  6. A megsült piskótalapot a tepsiből kivéve, a sütőpapírral megfordítva lehúzzuk úgy, hogy egy lisztezett nyújtódeszkát liszttel meghintünk, és ráfordítjuk a lapot. Lehúzzuk a papírt a tésztáról, majd a papír tiszta felére feltekerjük, és így hagyjuk kihűlni. Biztosak lehetünk benne, hogy a tészta tetejéről a klazur nem ragad rá a papírra. A felső piskótaréteg szépen megmarad.
  7. A lapzselatint a tasakon lévő használati utasítás szerint feloldjuk.
  8. A krémsajtot a citrom levével, és a reszelt citromhéjjal elkeverjük.
  9. A lapzselatinhoz először 4 ek krémsajtot adunk, majd hozzákeverjük a maradék krémsajtot is.
  10. A tejszínt a porcukorral kemény habbá verjük. Amint a massza zselésedni kezd, hozzáforgatjuk a krémhez a tejszínhabot.
  11. Majd a piskótalapon a tölteléket egyenletesen elsimítjuk, és a lapot a hosszabbik oldala mentén feltekerjük. Legalább 2 órára a hűtőszekrénybe helyezzük.
  12. Tálaláskor a tekercset 2 cm széles szeletekre vágjuk. Ízlés szerint porcukorral meghintve, citromszeletekkel és citromfűvel díszítve tálaljuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 23x30 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 581
elküldve: 0
receptkönyvben: 18
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsuzsamama56

Mióta szakács: 2013.01.20.
312 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mascarponés piskótatekercs, citromkrémes piskótarolád, piskótatekercs citromos mascarponekrémmel töltve

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zsuzsamama56
Zsuzsamama56 / zsuzsamama56 Mon, 2013-05-20 20:12

Én is köszönöm,és szép estét kívánok!Hamarosan újabb finomságot töltök fel,amire érdemes lessz odafigyelni.Üdvözlettel:Zsuzsa.

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2013-05-20 10:38

Kedves Zsuzsamama56 !

Nagyon guszta!:)

Annyira szeretem a citromos roládot,( unokatesóm felesége szokott készíteni, egész picike kis roládokat csinál,mondhatni falatnyikat, és le is locsolja csokival..., de a cukrászdában is így kapható itt felénk :), ...igaz kissé azaz nagyon munkás, de megéri a falatnyi kis roládok látványa mesés..
Köszönöm ezt a finomságot. :)

Szép ünnepi hétfőt kívánok!

Éva-Anyóca

718
tojás 4 db
tojássárgája 1 db
porcukor 6 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
finomliszt 6 dkg
sütőpor 1 késhegynyi
lapzselatin 6 db
mascarpone 25 dkg
citromlé 1 citromból nyert
citromhéj 1 citromból nyert
habtejszín 200 ml
porcukor 10 dkg