Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hamis háromlapos zserbó

Hamis háromlapos zserbó
Hamis háromlapos zserbó
65 perc / előkészület: 40 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mikor elkészült a sütemény, először azt hitték zserbó. A teteje igazából másnapra száradt meg teljesen, persze még frissen fel kellett vágnom...... Vizes késsel lehet szépen szeletelni.

hozzávalók / 5 adag

A tésztához

A töltelékhez

A csokimázhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta anyagait összegyúrjuk. 3 részre osztjuk. (Annyi tej kell hozzá, hogy összeálljon a tésztánk.)
  2. Lisztezett deszkán tepsi nagyságúra nyújtjuk az elsőt.
  3. Vajazott, lisztezett tepsibe fektetjük. Megszurkáljuk villával.
  4. Megkenjük alaposan lekvárral, majd az előzőleg ledarált diót összekeverjük a porcukorral.
  5. Megszórjuk a lekvár tetejét úgy, hogy még egy lapra való mennyiség maradjon belőle.
  6. Majd a következő lappal ugyanígy járunk el. Nyújtjuk, szurkáljuk, kenjük, szórjuk.
  7. A legutolsó lapot, a harmadikat, csak szurkáljuk.
  8. Megsütjük. (Akkor jó, mikor a széle barnul.)
  9. Mikor kihűlt, elkészítjük a mázat a tetejére. Vizet, cukrot, kakaót összeforraljuk, kevés hűlés után simára keverjük a vajjal.
  10. Bevonjuk vele a tésztánkat. (Másnapra lesz tökéletesen megszáradva a teteje.)
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 600 Ft
  • elkészítettem: 7 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 22 853
elküldve: 5
receptkönyvben: 167
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
694 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
alkalom: karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
diéta: tojásmentes
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

diós szelet, csokimázas süti, lekváros süti

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Minicukor
Minicukor Fri, 2014-01-10 18:19

Szia, koszonom hogy megosztottad ezt a receptet! Zserbot akartam ma sutni, de nem volt itthon eleszto. Megsutottem a 'hamis zserbod' es nagyon finom lett, a teszta omlos, puha, nagyon szuper. Annyi, hogy en csak sima csokit raktam a tetejere, hogy gyorsabban szaradjon. Koszi, Adel

ilus74
Iluska / ilus74 Sat, 2014-01-11 13:13

Igen tortabevonó vagy más csokoládé is jó a tetejére,ki mit szeret.Örülök ha tetszik a recept.Szép napot Adél! :-))

ilus74
Iluska / ilus74 Tue, 2012-12-11 15:24

Ez teljesen más,mint a másik zserbóm.( http://www.nosalty.hu/recept/zserbo-iluskatol )A tésztája ennek is nagyon jó,de ebben nincs tojás,élesztő,és csak 3 lapos.Ennek az összeállításához tej kell,a másiknak csak az élesztő felfuttatásához.Úgy,hogy más.Szívesen válaszoltam!Legyen szép napod! :-))

vcsuka
pussycat / vcsuka Tue, 2012-12-11 06:36

Kedves Iluska! Miert hivod ezt "hamis zserbo"-nak? Talan azert, mert nincs benne eleszto, vagy azert mert csak harom lapos? Ez is nagyon finomnak latszik. Ezt is kiboritod mielott rakened a mazt, vagy a tepsiben hagyod es ugy? Bocsanat a sok kerdezoskodesert! Koszonom elore is, udv. Veronika

1493
finomliszt 60 dkg
vaj 25 dkg
sertészsír 1 ek
porcukor 3 ek
sütőpor 1.5 csomag
vaníliás cukor 1 csomag
vaníliaaroma 1 teáskanál
tej 0.5 dl
dió 30 dkg
porcukor 2 ek
sárgabaracklekvár 6 ek
víz 4 ek
cukor 6 ek
cukrozatlan kakaópor 3 ek
margarin 8 dkg