r
Nosalty Logó

Hamis háromlapos zserbó

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Iluska
Hamis háromlapos zserbó
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A csokimázhoz

Összesen 1500 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A csokimázhoz

Összesen 7493 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A csokimázhoz

Összesen 466 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    23.6 g

Zsír

  • Összesen
    97.8 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1655.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    379 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    155 mg
  • Foszfor
    756 mg
  • Nátrium
    308 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    142.2 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    474 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    458 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    184 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 1500 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    117.8 g

Zsír

  • Összesen
    489 g
  • Telített zsírsav
    166 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    125 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    173 g
  • Koleszterin
    552 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8275.7 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    228 mg
  • Kálcium
    1893 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    775 mg
  • Foszfor
    3778 mg
  • Nátrium
    1540 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    711 g
  • Cukor
    175 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

VÍZ

  • Összesen
    207.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2368 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    103 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    481 micro
  • Kolin:
    260 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2292 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    919 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    146 micro
Összesen 7493 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    30.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    515.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    235 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    143 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 466 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A csokimázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta anyagait összegyúrjuk. 3 részre osztjuk. (Annyi tej kell hozzá, hogy összeálljon a tésztánk.)
  2. Lisztezett deszkán tepsi nagyságúra nyújtjuk az elsőt.
  3. Vajazott, lisztezett tepsibe fektetjük. Megszurkáljuk villával.
  4. Megkenjük alaposan lekvárral, majd az előzőleg ledarált diót összekeverjük a porcukorral.
  5. Megszórjuk a lekvár tetejét úgy, hogy még egy lapra való mennyiség maradjon belőle.
  6. Majd a következő lappal ugyanígy járunk el. Nyújtjuk, szurkáljuk, kenjük, szórjuk.
  7. A legutolsó lapot, a harmadikat, csak szurkáljuk.
  8. Megsütjük. (Akkor jó, mikor a széle barnul.)
  9. Mikor kihűlt, elkészítjük a mázat a tetejére. Vizet, cukrot, kakaót összeforraljuk, kevés hűlés után simára keverjük a vajjal.
  10. Bevonjuk vele a tésztánkat. (Másnapra lesz tökéletesen megszáradva a teteje.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 84
  • Tegnapi nézettség: 54
  • 7 napos nézettség: 142
  • Össznézettség: 50324
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mikor elkészült a sütemény, először azt hitték zserbó. A teteje igazából másnapra száradt meg teljesen, persze még frissen fel kellett vágnom...... Vizes késsel lehet szépen szeletelni.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A csokimázhoz

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek