r
Nosalty Logó

Mákos zserbó 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Muci
Mákos zserbó 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 1288 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 6445 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 418 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20 g

Zsír

  • Összesen
    71.5 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2076.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    940 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    255 mg
  • Foszfor
    664 mg
  • Nátrium
    165 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    147.4 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    376 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    357 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    218 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 1288 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    100.2 g

Zsír

  • Összesen
    357.3 g
  • Telített zsírsav
    101 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    108 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    128 g
  • Koleszterin
    409 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10381.2 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    164 mg
  • Kálcium
    4699 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    1273 mg
  • Foszfor
    3318 mg
  • Nátrium
    826 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    737 g
  • Cukor
    376 mg
  • Élelmi rost
    76 mg

VÍZ

  • Összesen
    182.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1879 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    155 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    427 micro
  • Kolin:
    281 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1787 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1090 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    305 micro
Összesen 6445 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    23.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    672.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    305 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    215 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.8 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 418 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A mákot megdaráljuk, a citrom héját lereszeljük.
  2. A darált mákot a cukorral és a tejjel elvegyítjük, és lassú tűzön, állandóan kevergetve kb. 10 percig főzzük, majd ízesítjük a citromhéjjal és a fahéjjal. Hűlni hagyjuk.
  3. Amíg a máktöltelék hűl, összeállítjuk a tésztát. Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk az élesztős tejet, a szódabikarbónát, a tojássárgáját, a porcukrot, a vaníliás cukrot és a tejfölt, jól összedolgozzuk.
  4. Az első részt tepsi méretűre (34 x 20 cm) nyújtjuk, kibéleljük vele a tepsit, megkenjük a baracklekvár felével, és arányosan elosztjuk, elnyomkodjuk rajta a máktöltelék felét.
  5. Beborítjuk a másik kinyújtott tésztalappal, amit ismét megkenünk lekvárral, és ráterítjük a máktöltelék másik felét.
  6. Ráhelyezzük a harmadik kinyújtott tésztát, kissé rányomkodjuk, és villával megszúrkáljuk.
  7. Kb. 30 percet pihentetjük, majd előmelegített sütőben 200 C°-on kb. 30 perc alatt szép világos barnára sütjük.
  8. A tepsiben hagyjuk kihűlni. Amíg hűl a tészta, elkészítjük a mázat. Az étcsokoládét vízgőz felett felolvasztjuk a vajjal együtt.Folyamatosan kevergetve langyosra hűtjük, és egyenletesen elosztva ráöntjük a tésztára.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 190
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 62
  • Össznézettség: 60156
  • Feltöltés dátuma: 2010. január 05.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Az idén karácsonykor úgy gondoltam, hogy a szokásos klasszikus zserbó mellett - a Nők Lapja Konyha magazinjából vett ötlet alapján - a mákos zserbót is kipróbálom. A receptet a saját ízlésemhez igazítva kicsit átvariáltam, de egy egész finom sütemény lett a végeredmény.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek