Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mogyorós birsalmás zserbó

Mogyorós birsalmás zserbó
Mogyorós birsalmás zserbó
65 perc / előkészület: 35 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igazi, hagyományos magyar sütemény a zserbó, bár kitalálója a francia származású Gerbeaud nevű, de Magyarországon egykor alkotó cukrász. Lekváros-diós tészta, csokoládés bevonat, igazi örökzöld gasztronómiai élmény. Ezt a hagyományt törtem most meg, egy igazi magyar mogyorós kombináció birssel. Ha megkóstolná Gerbeaud úr elcsodálkozna, mert még az eredetinél is finomabb ez a változat. Legalábbis nálunk 5 csillagos lett.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat robotgéppel összedolgozzuk, majd 4 részre osztjuk a tésztát.
  2. Az első lapot kinyújtjuk, majd tepsibe helyezzük. Megszúrjuk villával, a gőz könnyebb távozása miatt. Megkenjük a finom birslekvárral, majd a darált mogyorót, amit előtte elkevertünk a citromhéjjal és cukorral rászórjuk, ügyelve arra, hogy maradjon elég a másik lapokhoz is.
  3. A következő lapot is kinyújtjuk, majd megbökjük, kenjük, és végül szórjuk. Erre kerül az utolsó lap.
  4. 20 percig hagyjuk kelni, majd a sütőbe tesszük, 180 fokon 30 percig sütjük.
  5. Ha kihűlt, tortabevonóval egyenletesen bevonjuk. Akár háromszög, akár rombusz alakúra is vághatjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26x32 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 020
elküldve: 1
receptkönyvben: 18
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsuzsamama56

Mióta szakács: 2013.01.20.
311 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

Gerbaud szelet mogyorósan, zserbó szelet birs lekvárral

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1440
finomliszt 60 dkg
margarin 28 dkg
tejföl 1 dl
tojássárgája 2 db
friss élesztő 1 dkg
tej 1 dl
cukor 1 teáskanál
rumaroma 5 ml
szódabikarbóna 1 kávéskanál
porcukor 4 ek
lekvár/ dzsem 50 dkg
cukor 10 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
vaníliás cukor 1 csomag
törökmogyoró 25 dkg
tortabevonó 10 dkg