r
Nosalty Logó

Zserbó Mucus konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mucus
Zserbó Mucus konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 1050 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 10499 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 417 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    53 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    498.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    244 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    134.5 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 1050 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    132.5 g

Zsír

  • Összesen
    529.5 g
  • Telített zsírsav
    128 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    149 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    224 g
  • Koleszterin
    378 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4986.1 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    226 mg
  • Kálcium
    878 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    932 mg
  • Foszfor
    2436 mg
  • Nátrium
    435 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    19 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1344.9 g
  • Cukor
    750 mg
  • Élelmi rost
    57 mg

VÍZ

  • Összesen
    356.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    244 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    784 micro
  • Kolin:
    533 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    400 micro
Összesen 10499 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    21 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    197.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.4 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 417 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt pici tejben felfuttatjuk.
  2. Zsírt, cukrot, tojást jól kikeverjük.
  3. Hozzáadjuk az élesztőt, lisztet, és annyi tejet, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk.
  4. Négy egyenlő részre osztjuk, és egyenként tepsi méretűre nyújtjuk, jó vékony tésztánk lesz.
  5. Zsírozott vagy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük az első lapot, rásimítjuk a lekvár harmadát, megszórjuk a dió harmadával, folytatva a sort rárakjuk mind a négy lapot.
  6. Megszurkáljuk villával, és közepes tűznél szép pirosra sütjük.
  7. Kihűlés után elkészítjük, rásimítjuk a csokimázat. Amit előzőleg vízbe állított lábasban felmelegítünk, csomómentesre kavartunk. Esetleg fél dió szemekkel, vagy egyéb módon még díszíthetjük.
  8. Keskeny hosszúkásra szeleteljük, másnapra olvadó szaftos finomságunk lesz. Sokáig eláll.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26x42
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 237
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 34660
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 21.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Már sok zserbót kóstoltunk, receptem is több van, amit ki is próbáltam, nekünk ez jön be legjobban. A képen a teteje meg van szórva cukordísszel, fél diót, vagy nyuszitojást is lehet beleragasztani a mázba. Ez már fantázia kérdése. Ettem már Gerbeaud-ból való zserbót, talán ahhoz is ez hasonlít legjobban. A máz készítése így nagyon egyszerű. Drága barátnőmtől tanultam, aki szintén nagyon szeretett és tudott sütni, főzni. Sajnos már nincs köztünk,a bejelentkezési név az ő és a kolesz évek emléke.

Hozzászólások (10)

Törölt felhasználó

Istenien hangzik. Ki lesz próbálva ez is.:)

kdrita

Kedves Mucus Gyönyör? a sütid. Én is ezt a zsírral készített zserbót tanultam a nagyimtól de csak egy jó tanács az éleszt? mellé még 1 csomag süt?port is adott hozzá a nagyi mert még könnyebb lesz a tészta. Valami mennyei mennyire finom. Rita

Törölt felhasználó

Bocsánat nem akarok roszat mondani, imádom a zserbót de mintha a receptb?l kimaradt volna a lekvár! most sütöttem zserbót, de valahogy nem sikerült ki szeretném próbálni a Te receptedet is . köszönöm!!4

Mucus

Töltelékhez: 40 dkg ?rölt dió 30 dkg cukor 1 ü (7,5 dl) baracklekvár Így van , a szövegbe is benne 1/3 lekvárt rákenni, stb. Üdv.

Mucus

Lentebb kell görgetni :-))

Orbi

Kedves Mucus. Elkészítettem a férjemnek életem els? zserbóját a recepted alapján, mivel ez a kedvenc süteménye. Hát elképeszt?en sikerült, nem gy?zte dicsérni, természetesen az érdem a tied, nagyon jó recept.

chili016

Nagyon fíííínom! Köszi!!

cékla

Most sül. A tésztájával nagyon könny? volt dolgozni. Nagyon ígéretes. Igaz, én vajjal készítettem. De rontani, biztos nem fog a végeredményen. Boldog új évet!

Mucus

Remélem finom lett! Én is szoktam vajjal is, de az alp reci ez. Boldog Új Évet!

cékla

Ha az emlékeim nem csalnak, akkor ez volt életem els?, önálló zserbója. Tökéletse lett. Nemcsak az íze lett fennséges, hanem nagyon mutatós is lett. Köszönjük a receptet. Mentettem ide is és a hagyományos receptkönyvbe is.

zsokasp

Tegnap elkészítettem, nagyon finom lett, köszönöm a receptet :) A tésztával könny? volt dolgozni. Annyit változtattam, hogy nekem nagyobb (40X40cm) a tepsim, így csak három cipóra osztottam, szép vékony lapok lettek, ahogy szeretjük :)

libaláb

Nagyon szép ez a fotó, okvetlenül ki szeretném próbálni, de még sohasem készítettem zserbót, ezért picit tanácstalan vagyok: a tölteléknél az a 30 deka cukor az hova kerül? Szórjam rá a dióra, a lekvár alá, vagy az hogy?

29linda29

A tésztát kell pihentetni vagy miután begyúrtam, egyb?l lehet nyújtani?

29linda29

Közben utánaolvastam és már tudom, hogy nem kell pihentetni a tésztát. Nekem 3 lapot sikerült nyújtanom, így a dióból kevesebbet használtam fel, de ennek ellenére is nagyon finom lett. Nem lett vastag a tészta, jó volt a tészta-töltelék arány, a lekvárral kicsit bátrabb leszek legközelebb. Életem els? zserbója, köszönet a receptért.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek