r
Nosalty Logó

Zsermák -mákos zserbó 3.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Zsermák -mákos zserbó 3.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 7% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 908 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 9079 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 377 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    41.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1580.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    688 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    162 mg
  • Foszfor
    561 mg
  • Nátrium
    126 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    119.9 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 908 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    153.4 g

Zsír

  • Összesen
    417.6 g
  • Telített zsírsav
    119 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    132 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    143 g
  • Koleszterin
    643 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15805 g
  • Cink
    38 mg
  • Szelén
    300 mg
  • Kálcium
    6879 mg
  • Vas
    54 mg
  • Magnézium
    1624 mg
  • Foszfor
    5610 mg
  • Nátrium
    1261 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    32 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1198.9 g
  • Cukor
    444 mg
  • Élelmi rost
    98 mg

VÍZ

  • Összesen
    237.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    307 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    546 micro
  • Kolin:
    533 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    564 micro
Összesen 9079 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    656.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    286 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    233 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.8 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 377 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a hozzávalókból 4 lapot nyújtunk.
  2. A 1/2 dl vízből és cukorból langyos szirupot csinálunk, beleforgatjuk a mákot (lehet beletenni mazsolát is) és a két felvert tojásfehérjét, de vigyázzunk, hogy tényleg langyos legyen, mert különben megfő a fehérje.
  3. Kizsírozott tepsibe rakjuk a következő sorrendben: tészta, lekvár, mák, tészta, és így tovább, tésztával fejezzük be.
  4. Előmelegített sütőben 30 percig sütjük. A tepsiből, ha kicsit kihűlt, kifordítjuk, az alja lesz a teteje, és ha teljesen kihűlt, bevonjuk a csokibevonóval.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 304
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 39165
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 05.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Olyan, mint a zserbó, csak mákkal készült, mákfüggőknek ajánljuk.

Hozzászólások (13)

Törölt felhasználó

És Isten meghallgatta imáimat:) Ha olyan finom, amilyen szép, akkor meg kell csinálnom! Köszönöm!

Törölt felhasználó

A szilvalekvár nem fontos, de ha kell, akkor imádkozOM. =:)

Törölt felhasználó

Szia rizsa, sokkal finomabb mint amennyire szép:-)

Törölt felhasználó

Gyönyör?séges! Igen, mákfügg? vagyok! Csak aztán ne lennék beteg t?le. :)

juda1

Tetszik a neve. :-) Vasárnapra szertném elkészíteni, jön a család, édesapám imádja a mákos sütiket. De csak az olyanokat aminek hasonló a tölteléke mint a kalácsnak. Ha jól olvastam ez is ilyen. Hány nappal lehet el?re megsütni? Csak mert sok sütit kell készítenem az id?m meg kevés. A szilvalekvárt nem gond ha kihagyom? Üdv.: Juda

Törölt felhasználó

Szia, nem baj, ha kihagyod a lekvárt, abban az esetben ha raksz bele másik fajta lekvárt, ugyanis ha nem teszel bele semmit akkor ehetetlenül száraz lesz. Persze, hogy meg lehet sütni egy nappal korábban, s?t akkor még finomabb is lesz! üdv: Kriszta

juda1

Kedves Krisztina! Megsütöttem a sütidet. Noha az elkészítés közben voltak alkalmak mikor mérgel?dtem vele, a tegnapi vendégek hölgytagjai azonnali hatállyal felszólítottak eme remek sütemény lel?helyének kiadására. Édesapám (akinek kedvéért elkészítettem), állítása szerint egyszer?en ?csak? isteni finom, és miel?tt még észbe kapott volna megette az egész tepsi sütemény felét. :-) Amit szerettem volna kérdezni: biztos, hogy csak fél dl víz kell a cukorhoz? Mert elkészítettem a szirupot, de már az els? csomag mák teljesen felszívta, így raktam hozzá kb. másfél dl tejet, hogy dolgozni tudjak vele. Ja, és legközelebb ha készítem (mert ekkora siker után biztos, hogy még jó sokszor elkészítem) hozzákeverem a tojásfehérje el?tt a mákhoz a lekvárt is, mert nehéz volt eldolgozni, mindig csak csúszkált a mákos töltelék ahogy próbáltam elkenni a lakváron. Még egyszer köszönöm eme remek receptet! Üdv.: Judit

Törölt felhasználó

Kedves Judit, örülök, hogy azért a végeredmény kárpótolt..... a fél deci víz természetesen lehet több, hiszen minden liszt, minden mák, minden cukor, minden kiszerelés más és más, ezért lehet, hogy egyszer egy kicsit több egyszer egy kicsit kevesebb dolog kell valamib?l. Engem az anyukám úgy tanított: "A mákhoz mindig VIZET, a dióhoz mindig TEJET adunk!" Ugyanis ha ellenkez?képpen csinálod akkor megkeményíted ?ket. Szóval tegyél bátran vizet amennyit te jónak ítélsz és akkor biztosan könnyebben fogsz tudni vele dolgozni. Mégegyszer örülök, hogy jól sikerült, mi is úgy szeretjük, ha több a töltelék mint a tészta, hiszen akkor csúszik igazán:-) Üdv:Kriszta

juda1

Sajnos az én édesanyám nem tudott ilyen hasznos dolgokra megtanítani, ezért köszönöm neked Kriszta ezt a jó tanácsot. Legközelebb eszerint járok el. :-) Kellemes napot! Üdv.: Judit

margica

ha mák akkor jöhet minden mennyiségben.Én zserbót eddig csak dióval készítettem,de ezt feltétlenül kipróbálom. üdv.

margica

a féldeci víz nagyon kevés 40 deka mákhoz, én háromszor ennyit tettem így lett jó ÜDV.

scarlett69

beraxa! Van egy ?srégi szakácskönyvem Horváth Ilonától, nagyon sok mindent onnan tanultam meg sütni-f?zni... Sok mindent meg Nagymamámtól, mindenesetre Nagymamám is (és a könyv szerint is) a mák töltelék TEJJEL, a dió VÍZZEL készül... Tehát a beigli tölteléke a következ? a könyv szerint: MÁKOS:30 dkg darált mák, 20 dkg cukor, 3 dl (!!!!( TEJ5 dkg búzadara, vaníliás cukor, citromhéj DIÓS:30 dkg darált dió, 20 dkg cukor, 10 dkg édes morzsa, citromhéj, mazsola Nagyösszességében én arra a következtetésre jutottam, hogy szerintem, ha mindkett? tejjel készül az sem lehet rossz, vízzel meg "Norbi up date" diéta :D

Törölt felhasználó

Megsütöttem! Isteni finom! Köszönöm Marika

Szella

Karácsonykor próbáljátok ki narancslekvárral elkészítve, a tésztájába egy csipetnyi mézeskalács f?szerkeverékkel és reszelt narihéjjal... leírhatatlan. Indiántáncot jártam a recept láttán, mert apám nem eszi a diót, de annyira nem, hogy szabályszer?en rosszul lesz t?le. És nem is édesszájú. Amikor így narancsosan-mákosan elkészítettem, annyit mondott: Úristen de jó ez a valami... és betolt bel?le 8-10 méretes szeletet egymás után. Köszönet a receptért, mert nyilván ezt használtam alapnak :)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek