Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hamburger ahogy petione készíti

Hamburger ahogy petione készíti
Hamburger ahogy petione készíti
120 perc / előkészület: 40 perc főzés: 20 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az első hamburgert egy "kisebb" baráti összejövetel alkalmából készítettem, 7 kiló húsból 25 emberre, barátokkal. Ez nagyon jól sikerült. Azóta még pár alkalommal elkészült ez a csoda, bár a fejadagot húsimádatom miatt "kicsit" felemeltem. Így született meg ez a verzió.:-D Javaslom hozzá sör vagy kóla fogyasztását, mert úgy az igazi az érzés.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ajánlom mindenkinek, aki imád nagyon durva ételeket készíteni, és elkápráztatni a barátait.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Soha ne használjunk olajat a hús sütéséhez, mert nagyon zsíros lesz! Kizárólag lapon vagy grillen készítsük.
  2. A marhahúst 1,5 fej apróra kockázott hagymával, sóval, borssal, bazsalikommal, kakukkfűvel ízlés szerint begyúrjuk, sütés előtt 4 nappal.
  3. Hagymát karikázunk, és enyhén megpirítjuk lapon (később ezt rakjuk a zsemlébe).
  4. A húst 4 felé szedjük, húspogácsát gyúrunk belőle és elkezdjük sütni.
  5. Sütés közben erősen nyomkodjuk, hogy kiengedje magából a levet.
  6. Amikor a hús megpirul, húsonként 4 db lapkasajtot olvasztunk rá.
  7. Közben krumplit főzünk félkeményre, majd felkockázzuk, és héjastól olajban megsütjük.
  8. Felkarikázzuk a paradicsomot és az uborkát.
  9. Tálalás előtt a félbevágott zsemle belső részét megpirítjuk, tálaláskor célszerű mindenkinek magának megpakolni a burgert. Tuningolható: pirított baconnel, tojással.
  • tepsi mérete: 40x40 cm
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 17 583
elküldve: 0
receptkönyvben: 42
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

petione

Mióta szakács: 2013.04.02.
21 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, ebéd, vacsora
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
konyhatechnológia: grill
kategória: húsételek
nehézség: közepes
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

horrorburger, sajtburger, marhaburger

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

márti1218
márti1218 / márti1218 Sat, 2014-03-01 12:21

Szia! Szerintem fejenként 50 dkg-os hamburger elfogyasztása még technikailag is elképzelhetetlen számomra.Én is húsimádó vagyok,de ez a mennyiség 8-10 zsemlébe bőven elegendő. Márti

petione
petione / petione Sun, 2014-03-09 01:28

Szia! Ha nem tudsz megenni ekkora pogácsát, készíts kisebbet! Nálunk ez megy, a férfiak vadabbak..

1258
darált marhahús 2 kg
vöröshagyma 4 közepes fej
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
lapkasajt 16 db
paradicsom 3 közepes db
kígyóuborka 1 közepes db
hamburger zsemle 4 db
burgonya 2 db
napraforgó olaj 2 ek
barbecue szósz 4 ek