Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hamburger 2.

Hamburger 2.
Hamburger 2.
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az eredeti amerikai recept a húshoz csak sót és borsot ír. A receptet a kanadai cimboráink küldték meg, akikkel utazásaink során nagyon sok jó hamburgert ettünk Amerikában.
A hamburger variálható még sült bacon-nel, vagy akár gombával is.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst a legapróbbra daráltassuk le.
  2. A húst összekeverjük a sóval és a borssal. Lapos hamburgert formázunk belőle (max. 2 cm vastag), és grillrácson mindkét oldalát 7-10 perc alatt süssük meg. Aki nem szereti nagyon átsütve, az kevesebb ideig hagyja a grillrácson a húspogácsákat.
  3. A félbevágott hamburgerzsemlét is tegyük rá egy kicsit a grillre, hogy átmelegedjen.
  4. A kisült húsra tegyük rá a sajt szeleteket, hogy kissé ráolvadjon.
  5. A zsemlére rétegezzük a salátalevelet, a húst, a sajtot, a paradicsomot, a hagymát, az uborkát, és ízlés szerint locsoljunk rá mustárt, kechup-ot, vagy akár majonézt.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 97 465
elküldve: 1
receptkönyvben: 940
elkészítve: 18/30
Facebookon megjelent: 1

szakács

Beácska

Mióta szakács: 2008.04.25.
104 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
konyhatechnológia: grill
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

amerikai hamburger

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

konczzso
Zsófi / konczzso Sun, 2012-08-19 23:24

biztos hülye kérdés, de ugye nem lesz túl rágós? vagy azon lehet azzal segíteni, hogy 2szer átdaráltatom a hentesnél? mert én mindig ezzel fürdök be... :(

oakle78
oakle78 Mon, 2011-11-21 05:45

The little boy north face clearance said he would take over the chores for his dad. So he went to the barn and milked the cow when he was done he kicked the cow right in the ass. north face jackets clearance Then he went and fed the pig, when he was done he kicked the pig in the ass. Then he went to feed the chicken, when he was done he kicked the chicken in the ass.

kodelka
kodelka Mon, 2011-08-01 23:06

Othello! Óvatosan fordítsd meg a húst úgy egyben fog maradni. Nem fog szétesni. :)

Othello
Othello / Othello Mon, 2011-01-31 22:00

Azt szeretném megkérdezni mitől nem esik szét a hús sütés közben? Nem szeretném elrontani a vacsorát, ezért inkább előre érdeklődöm.

baLea
baLea Mon, 2010-08-09 19:12

Hű, igazán jó a recept, tipikus egyszerű, de nagyszerű étel. A cheddar nálunk abszolút KO:) És ma is bebizonyosodott, hogy a férfiakhoz a gyomrukon át...:D

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-08-06 23:03

Mrs Smith! Nagyon szépen köszönöm! :)

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Fri, 2010-08-06 21:41

Kedves Kiyoko-chan! Nem tudom Bea netközelben lesz-e, addig is veszem a bátorságot és szólok helyette, mi rendszeresen sütünk hamburgert ugyanolyan sütőn, mint mondod. Nagyszerűen működik, én egy kicsit beolajozom a rácsot, hogy ne ragadjon oda. De ezt úgy is látni fogod. Adott esetben már sütöttük serpenyőben, valamint tepsiben sütőben is. Mind jó lett! A legjobbakat: Mrs Smith

perger.erika
perger.erika Mon, 2010-05-10 20:45

Köszönjük! Hétfőnként kamasz fiú parti van nálunk, ma megcsináltuk a hamburgert. Nagy sikere volt. 9 fő 20 hamburger + 1 adag tihanyi sajtos rúd.

342
marhafelsál 50 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
cheddar sajt 10 dkg
salátalevél 4 db
paradicsom 4 db
kovászos uborka 2 közepes db
vöröshagyma 1 közepes db
ketchup 4 teáskanál
majonéz 4 teáskanál
mustár 4 teáskanál