r
Nosalty Logó

Halloween muffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gréti
Halloween muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 385 kcal
  • 4% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 4625 kcal
  • 4% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 289 kcal
  • 4% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    225.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.5 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 385 kcal
  • 4% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.3 g

Zsír

  • Összesen
    58.2 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2710.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    707 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    967 mg
  • Nátrium
    806 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    978.4 g
  • Cukor
    720 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    282.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    205 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 4625 kcal
  • 4% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    169.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.1 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 289 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra és béleljük ki a muffin sütő mélyedéseit sütőkapszlikkal (sütőpapírokkal).
  2. Egy közepes tálban szitáljuk össze a lisztet, sütőport, fahéjat, szerecsendiót és a sót.
  3. Kézi vagy gépi habverővel habosítsuk fel a vajat, majd adagoljuk hozzá a cukrot és a vaníliás cukrot. Addig keverjük, ameddig sima nem lesz, ekkor jöhet bele a tej. Vegyük lejjebb a sebességet és adagonként adjuk hozzá a lisztes keveréket, míg sima nem lesz.
  4. Egy másik tálban készítsünk kemény habot a tojásfehérjékből, majd kisebb adagokban kézi keveréssel adagoljuk a tésztához.
  5. Az így elkészült masszát adagoljuk a muffinsütőbe helyezett sütőkapszlikba (12 darab lesz belőle) és mehetnek is egyből a sütőbe úgy 18-20 percre. Készíthetünk próbát fogpiszkálóval, ha úgy tudjuk kihúzni, hogy nem ragad rá semmi, akkor lesz készen a muffinunk. Ekkor vegyük ki a sütőből és hagyjuk teljesen kihűlni.
  6. Egy kisebb lábasban forraljuk össze a cukrot vízzel, vegyük lejjebb a hőfokot és forraljuk addig, ameddig a széle elkezdene barnulni. Ekkor öntsük ki egy leolajozott rámás tálcára, folpackra vagy tepsibe és várjuk meg hogy kihűljön. Ekkor lehet törni!
  7. Ez idő alatt elkészíthetjük a cukormázat: egy tálban mixer segítségével összehabosítjuk a vajat krémsajttal, hozzá adjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és simára keverjük.
  8. A kihűlt sütiket egy tálra tesszük. Tetejüket megkenjük édes, fehér mázzal, spatulával könnyebben megy. A mázas csészesütik hűtőbe kerülhetnek egy napra. Másnap tetejükre szúrjuk az üveg cserepeket és a cseresznyedzsemet.
  9. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4712
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 24.

Ajánló

Ez egy valódi Halloween-i süti, de ha kihagyjuk – az egyébként is nehézkes – cserepeket, akkor bármilyen más alkalomra elkészíthetjük.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A közelgő Halloween-re keresgéltem ötleteket amerikai receptek között és erre a Marta Stewart sütire esett a választásom. Az üvegcserepekkel egy kicsit megküzdöttem, de egyébként nagyon egyszerű elkészíteni a muffint. A cukormáz isteni finom rajta, vadcseresznye dzsemmel különösen és nem olyan rémisztő, mint hasonszőrű társai!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek