Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!
hozzászólások

leírás

 
 
A cseresznye az egyik legkedveltebb csonthájas gyümölcs. A cseresznyefa egész Európában elterjedt, Ázsiában inkább díszes virágzata miatt termesztik. Japánban a cseresznyevirágzást a virágnéző fesztiválokon évente ünneplik. A cseresznye rendkívül egészséges gyümölcs, gazdag rostokban és flavonoidokban, jelentős A-, B- és C-vitamin tartalma. Sokoldalúan felhasználható, készíthető belőle befőtt, kompót, lekvár, mártás, leves. A dzsem abban különbözik a lekvártól, hogy gyümölcsdarabokat is tartalmaz, így kevésbé egységes textúrájú, mint  hígabb, homogénebb társa. A cseresznyedzsem cseresznye és cukor felhasználásával készül, olykor tesznek bele fanyarabb gyümölcsöt, például meggyet vagy ribizlit is. A cseresznyedzsem finom tölteléke lehet süteményeknek, tortáknak, de magában, vagy kenyérre kenve is ízletes.

mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Felbontás előtt száraz, hűvös helyen. Kibontás után hűtőben.

Cseresznyedzsem alapanyag receptek

beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
    választott alapanyag:
      szakács:
      szakácsok:
        alapanyag kategóriák

        Hozzászólások

        A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

        Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!