Cseresznyedzsem

Cseresznyedzsem

Leírás

A cseresznye az egyik legkedveltebb csonthájas gyümölcs. A cseresznyefa egész Európában elterjedt, Ázsiában inkább díszes virágzata miatt termesztik. Japánban a cseresznyevirágzást a virágnéző fesztiválokon évente ünneplik. A cseresznye rendkívül egészséges gyümölcs, gazdag rostokban és flavonoidokban, jelentős A-, B- és C-vitamin tartalma. Sokoldalúan felhasználható, készíthető belőle befőtt, kompót, lekvár, mártás, leves. A dzsem abban különbözik a lekvártól, hogy gyümölcsdarabokat is tartalmaz, így kevésbé egységes textúrájú, mint hígabb, homogénebb társa. A cseresznyedzsem cseresznye és cukor felhasználásával készül, olykor tesznek bele fanyarabb gyümölcsöt, például meggyet vagy ribizlit is. A cseresznyedzsem finom tölteléke lehet süteményeknek, tortáknak, de magában, vagy kenyérre kenve is ízletes.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Felbontás előtt száraz, hűvös helyen. Kibontás után hűtőben.

7 találat (szűrt)

Címlapról ajánljuk

További cikkek