r
Nosalty Logó

Halloween koponyasüti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Halloween koponyasüti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A piskótához

A boszorkányujjhoz

A csokoládémázhoz

Összesen 850 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A piskótához

A boszorkányujjhoz

A csokoládémázhoz

Összesen 8499 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A piskótához

A boszorkányujjhoz

A csokoládémázhoz

Összesen 369 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.4 g

Zsír

  • Összesen
    51.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    196 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1056.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    233 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    462 mg
  • Nátrium
    190 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.1 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    283 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    273 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    116 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    227 micro
Összesen 850 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    173.9 g

Zsír

  • Összesen
    515.6 g
  • Telített zsírsav
    142 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    235 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    93 g
  • Koleszterin
    1960 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10564.9 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    201 mg
  • Kálcium
    2327 mg
  • Vas
    40 mg
  • Magnézium
    1436 mg
  • Foszfor
    4620 mg
  • Nátrium
    1900 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    851.2 g
  • Cukor
    548 mg
  • Élelmi rost
    69 mg

VÍZ

  • Összesen
    645.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2828 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    105 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    403 micro
  • K vitamin:
    161 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    471 micro
  • Kolin:
    1580 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2732 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    1161 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2267 micro
Összesen 8499 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    22.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    457 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    200 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.8 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 369 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A boszorkányujjhoz

A csokoládémázhoz

Elkészítés

A piskótához

  1. A hét tojásfehérjéjét egy csipet sóval kemény habbá verjük.
  2. A tojások sárgáját a 10 dkg cukorral szintén habosra keverjük, majd hozzátesszük a kakaóport.
  3. Végül a fehérjéhez hozzáadjuk a cukros tojássárgáját, a liszttel és keményítővel összekevert elegyet. Összekeverjük, vigyázva, hogy a habot ne törjük össze.
  4. 5 percig 200 fokos sütőben sütjük, majd a hőt lecsökkentjük 160 fokra, és további 10 percig sütjük.
  5. A piskótát kihűtjük, kivágjuk a tál formájára.
  6. A maradék tésztából külömböző méretű pogácsaszaggatókkal köröket vágunk ki, amiből a koponya formája készül.
  7. A tálra helyezett piskótaalapot bekenjük a lekvárral. Ezzel ragasztjuk össze a koponyát alkotó lapokat is.
  8. A maradék piskótatésztát összetörjük, s ebből lesznek a göröngyök, amit szintén lekvárral ragasztunk az alaphoz.
  9. A boszorkányujjak tésztáját ősszegyúrjuk, hengereket formálunk belőle, ujjformájúra formázzuk, a végére egész szem mandulát nyomunk körömként.
  10. A csokit és a vajat vízgőz felett felolvasztjuk. Ezzel festjük ki a boszorkányujjakat.
  11. A megmaradt csokimázhoz 2 dl tejszínt keverünk, amivel egyenletesen leöntjök az alapot (meg persze a göröngyöket is).
  12. A marcipánmasszát kinyújtjuk 2 mm vastagra, és bevonjuk vele a koponyát. A szemek és orrlyukak helyét késsel kikanyarítjuk.
  13. A gumicukorból készült pókokat, békákat, kukacokat, gyíkokat és a boszorkányujjakat elrendezzük tetszés szerint.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 38x30x6
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 12672
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Halloween koponyasüti
Évi néni 1830 recept

Megláttam a fogsor gumicukrot, és azonnal megfogalmazódott bennem, hogy milyen is lesz a haloweenes sütim.

Hozzávalók

A piskótához

A boszorkányujjhoz

A csokoládémázhoz

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?