Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres-kakaós réteges desszert

Epres-kakaós réteges desszert
Epres-kakaós réteges desszert
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet egy fotó inspirálta, ami mellé sajnos nem volt recept mellékelve, így megalkottam a sajátomat. A tészta anyukám kedvenc sütijének tésztája, egy egyszerű csokis pudinggal, tejszínhabbal és eperrel megbolondítva.

hozzávalók / 5 adag

Tészta

Kakaós puding

Tejszínhab

  • 6 dl habtejszín
  • 2 csomag habfixáló (attól függ, mennyire szeretnénk kemény habot kapni, követjük a csomagoláson megadott lépéseket)

Eper

ajánlat

Lehetőség szerint üvegtálban tálaljuk, hogy szépen láthatóak legyenek a rétegei.

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A tészta száraz hozzávalóit a robotgép táljába öntjük, elkeverjük.
  2. Hozzáadjuk a tojásokat, a géppel elkeverjük.
  3. Fokozatosan hozzáadjuk a vajat.
  4. Krémes állagúra kikeverjük. (A tésztának lágynak és viszonylag folyékonynak kell lennie.)
  5. Vajazott, lisztezett tepsibe öntjük. 180 fokon 25-30 perc alatt megsütjük. (Tűpróba!) Ha kész, pihentetjük 5-10 percet a tepsiben, majd óvatosan tálcára borítjuk, kihűtjük, és végül kis kockákra szeleteljük.

Kakaós puding

  1. A pudingot a szokott módon, a csomagolás lépéseit követve elkészítjük.

Tejszínhab

  1. Robotgéppel felverjük a tejszínhabot a hozzáadott habfixálóval.

Összeállítás

  1. Összeállítjuk a süteményt: egy réteg tészta, rá egy adag csokipuding és tejszínhab, erre eper, és addig folytatjuk a rétegezést, míg a hozzávalók el nem fogynak.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 253
elküldve: 3
receptkönyvben: 185
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Konyha Tündi

Mióta szakács: 2014.06.13.
17 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
receptverseny: Az élet ízei receptverseny
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

Epres-kakaós álom, epres-pudingos réteges desszert, epres-csokipudingos réteges desszert

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Monika Szwka
Monika Szwka Tue, 2016-05-24 21:32

Nem vagyok oda az eperért, DE ez igy isteni VOLT! ( mivel 2 órája készítettem és sajnos már elfogyott) :)

Konyha Tündi
Konyha Tündi / Konyha Tündi Fri, 2014-06-20 11:52

Kedves Kimberly!
Köszönöm a visszajelzést, kiegészítettem a receptet. :)
Reagálva egy-két Facebook kommentre: mivel tejes alapanyagokat tartalmaz, nyilván hűtőben kell tartani, pláne melegben! (Van egyáltalán olyan, aki nem így tenne!?)
Kettő: sem bélcsavarodást, sem bélgyulladást nem okoz... tovább nem kommentelném... :) (akinek nem inge...) Csak üzenem, elkészítés előtt mosson kezet is! :)

Kimberly444
Kimberly444 Fri, 2014-06-20 00:15

Az összeállításból hiányzik a tejszínhab, bár gondolom mindenki elboldogul vele enélkül is, csak szóltam:)
Nagyon guszta nyári finomság!

1088
finomliszt 13 dkg
cukor 13 dkg
tojás 2 db
szódabikarbóna 1 kk
vaj 15 dkg
instant kakaópor 6 ek
csokoládés pudingpor 2 tasak
tej 1 l
cukor 4 ek
habtejszín 6 dl
habfixáló 2 csomag
eper 50 dkg